Rukomet

Wilbek: "Odigrali bolje nego se nadali"

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak • četvrtak, 20.01.2011.
Wilbek: "Odigrali bolje nego se nadali"
Foto: Dario Dodić

Ulrik Wilbek bio je oduševljen nakon utakmice, koja je po njemu bila naprosto sjajna. Smatra da su njegovi igrači iznenadili i sami sebe odličnom igrom.

Imao je razloga za slavlje nakon utakmice Ulrik Wilbek: "Bila je ovo vrlo uzbudljiva utakmica za nas jer nismo nikad igrali pred ovolikom publikom u Danskoj. Utakmica je bila sjajna, a mislim da su moji igrači odigrali bolje nego što sam mislio da mogu."

Malo detaljnije? "Bili smo izvrsni u napadu, bili smo jako disciplinirani. Sodergaard je odigrao utakmicu života. Jako smo sretni no znamo da nas čekaju tri teške utakmice u drugom krugu. Već u subotu moramo pokušati pobijediti Poljsku kako bismo se približili polufinalu", rekao je danski strateg.

Koliko je presudno bilo ipak više obrana danskih vratara? "Vratar je uknjižio nekoliko važnih obrana, no mislim da je najvažnije što smo dobro odradili igrača manje na početku drugog dijela. To nam je dalo krila za ostatak poluvremena", misli Ulrik Wilbek.

Sorenn Rasmussen pak je rekao: "Mislim da smo dobili dvoboj vratara. Hrvatski golmani imali su danas problema, ali naši igrači su dali 100 posto u svakom šutu i to je otežalo posao hrvatskim čuvarima. Landin nije imao toliko puno obrana, no obranio je neke zaista važne udarce u ključnim trenucima. Imali smo fantastičnu atmosferu, navijači su bili igrač više."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 22:56
    bravo danci svaka cast bice francuska ili danska prvak
    Obrisan korisnik
  • matbaric20.01.2011. u 22:47
    Ma necu komentirati ovu tekmu, opet 2 igraca na razini, ostalo nula ispod nule, nova taktika u obrani 7 -0 bez golaman...
    matbaric