Rukomet

Kako su igrali: Nedovoljno za medalju

Bernard Jurišić • nedjelja, 23.01.2011.
Kako su igrali: Nedovoljno za medalju
Foto: Dario Dodić

Predstava Hrvatske protiv Argentine ipak je bila iznimka, a ne pravilo koje ćemo ponavljati u drugom krugu Svjetskog prvenstva. Vedran Zrnić jedini je zaslužio odličnu ocjenu večeras, a pozitivnu su zaslužili i oni kojim smo se bojali više nego Šveđana. Španjolski suci...

Ivan Pešić: Ušao u 41. minuti, obranio dvije lopte, ali one dvije ključne, iz mrtvog kuta kod 25:23 i na isteku švedskog napada kod 26:24 nije uspio zaustaviti.

Mirko Alilović: Argentina nas je tjerala vjerovati da se naš prvi vratar vratio, ali bio je to samo jednokratan bljesak. Držao nas je na 1:0 u početku susreta obranivši nekoliko šuteva, ali nakon toga više ništa nije skinuo.

Ivano Balić: Teško je odlučiti je li bio brzoplet ili neshvaćen od suigrača u početku, ali je činjenica da ovo nije bila Balićeva utakmica. Zabio prva naša dva pogotka, ali je napravio puno tehničkih pogrešaka zbog kojih je 10 minuta drugog dijela prosjedio na klupi.

Domagoj Duvnjak: Dugo je vremena mijenjao Balića, ubrzao je naš napad u drugom poluvremenu, imao četiri asistencije, ali nismo za njegovog napadačkog zapovijedanja bili ništa posebno bolji. Ali to nije samo njegova greška, nego i suigrača.

Blaženko Lacković: Zaustavljen, teško se dizao na šut izvana, pogodio poneki šut, ali ni izbliza nije dao ono što se od igrača njegovog renomea očekuje. Ni u obrani nije bio pravi.

Vedran Zrnić: Naš najbolji igrač na ovom natjecanju ni ovog puta nije zakazao. Siguran u kontri, siguran u uskoku sa krila, siguran u realizaciji sedmeraca, Zrnić je zaslužio najvišu ocjenu od svih naših igrača u ovih sedam utakmica.

Marko Kopljar: Iznenadio je Goluža s njim u napadu gotovo čitavo prvo poluvrijeme, ovaj mu je uzvratio s jednom asistencijom, jednim izborenim sedmercom i jednim pogotkom. U drugom poluvremenu imao je samo obrambene zadaće koje je mogao i bolje obaviti.

Igor Vori: Izborio nekoliko sedmeraca, uspijevao je iskontrolirati većinu lopti koje su mu dolazile na crtu. Na drugoj strani terena znao je kasniti u obrambenom iskakanju, ponekad ih je i posve nepotrebno radio.

Jakov Gojun: Blokirao koliko se moglo, ali spajanje na crti često je kasnilo, nije to bilo naše najbolje obrambeno izdanje.

Drago Vuković: Napapadu se priključio tek u drugom poluvremenu, pogodio jednu "bombu", ali je napravio napadački prekršaj s igračem više u 51. i pogodio gredu s dva igrača više u kontri nakon toga.

Denis Buntić: Iznenadno je prosjedio gotovo čitavo prvo poluvrijeme, a u drugom opet pokazao da raspolaže boljim napadačkim arsenalom od Kopljara. Imao je i pogrešaka u napadu, mogao je i više pucati.

Tonči Valčić: Naš vjerojatno najneprimjetniji igrač na prvenstvu. Nakon vratara, naravno.

Manuel Štrlek: Loš, baš ništa nije napravio, u prvom dijelu potpuno zatvoren, u drugome nastavio jednakim ritmom pa preselio na klupu.

Željko Musa: Kratko zamijenio Vorija i odmah zaradio isključenje.

Ivan Ninčević: Uključio se i u obranu i napad u drugom dijelu umjesto Štrleka, djelovao "življe" i agresivnije u napadu, ali ni on nije imao puno pravih lopti na krilu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov24.01.2011. u 17:07
    volija bi znat zašto na našem sportnetu nije prenesen istup zorana gopca u kojemu jasno želi udaljit ivana balića iz reprezentacije za buduće akcije? najboljeg pleja svijeta, kojemu je tek 31 godina. i još važnije, zašto već sad ne moižemo čitat ozbiljan komentar na takve gopčeve izjave od strane... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 10:04
    NOKA, a ne moka serdarušić;) naravno da imamo budućnost, to nije upitno....marić, stepančić, čorić, herceg, huđ, markotić, itd. ali treba nam trener, vrhunski trener i bolji golmani! a imamo i golmane.....šunjić, božić, pa zašto ne i jerković (34 godine ima, što nije previše za golmana)-koji je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2011. u 23:55
    Izbornik mora imati viziju i ideju igre. Mora biti takticar, ali i skaut. Mora znati prepoznati ono nesto sto cini igraca za reprezentaciju. Kad imas to onda prema tome zoves igrace i znas kakvi ti tipovi trebaju. Lino je imal viziju 3-2-1 obrane i pozvao takve igrace, Goluza nema. Necu davati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2011. u 23:36
    Bojim se da je ovo kraj jedne ere u kojoj smo bili najbolji. Moramo priznati da neki igrači polako stare, a imamo mladih vrhunskih igrača. Ne moramo se bojati za budućnost, ne zaboravimo da imamo kadete prvake Evrope iz 2010, imamo najboljeg igrača s tog prvenstva Ante Kaleb,i pivota - Čorić, pa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2011. u 22:33
    Belizar..procita san dosta tvojih postova i uvelike se slažen sa tobom... -Mislim da smo mi jedna ekipa koja je "DOSADA" bila ekipa tako reci najbolja rame uz rame sa Francuzima...,sve dok nismo dosli na ovo svjetsko prvenstvo u Švedskoj...,na koje smo pristupili kao jedna novopecena ekipa koja se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik