Rukomet

Lacković: "Neće biti lako zaspati"

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak, Ivan Omazić • nedjelja, 23.01.2011.
Lacković: "Neće biti lako zaspati"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski rukometni reprezentativci tužni su i razočarani nakon što su ispali iz utrke za polufinale, prvi put nakon podosta godina. Utjeha, kakva-takva, bit će im ukoliko osiguraju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Blaženko Lacković, koji je danas imao učinak od 4/12, je nakon Šveđana rekao: "Okretali smo i veće zaostatke, skoro smo uspjeli i danas, međutim, dogodio se pad koncentracije i na kraju smo izgubili utakmicu. Ostaje nam borba za Olimpijske igre. Za utakmicu s Poljskom treba analizirati gdje smo danas pogriješili jer Poljaci igraju tu 6-0 obranu dosta duboko i agresivno, gusto, s visokim blokom. Gdje smo danas pogriješili, nikako ne smijemo u utorak. Koliko god bilo teško, moramo skupiti glave. Ovo nas je jako pogodilo, ali u utorak moramo pobijediti Poljsku i razmišljati o Londonu."

Koliko je poraz bio emotivno pražnjenje? "Puno, puno, puno. To je sport, neće biti lako zaspati i sigurno će se vrtjeti film, no kako god bilo, u utorak se moramo stisnuti u pobijediti Poljsku", kaže Lac.

Što je presudilo na početku drugog dijela? "Imali smo dobro izgrađenu akciju, ali njihov golman je to obranio. Slučajnost je da se podudaraju takve situacije protiv Danske i Švedske. Dogovor je na prekidu bio da moramo zadržati koncentraciju. Imali smo osjećaj da ih imamo u obrani, ali prebrzo smo gubili koncentraciju u obrani i istodobno prebrzo završavali napade."

Što je rečeno na poluvremenu? "U svlačionici je bila pozitivna atmosfera jer smo znali da smo bolji od njih i da ih možemo stići, ali nismo uspjeli i nemam što više reći."

Podsjeća li vas ovo na 2002. godinu? "Bilo je ružnih trenutaka, bilo je lijepih trenutaka, no meni sigurno nije lako stajati ovdje sada. Ako se ipak uspijemo kvalificirati u London, ipak moramo biti zadovoljni."

Nakon Laca govorio je i Igor Vori: "Još jedna prava utakmica koju smo izgubili. Ozbiljna utakmica, a mi izgledamo kao da ne možemo igrati 60 minuta s protivnikom koji se nudi, s kojim imamo dobru šansu koju ne uspijevamo iskoristiti. Primili smo gol iz mrtvog kuta gdje je njihovo desno krilo zabilo takav gol da i sada ne zna kada će ga opet tako zabiti. Umjesto da tu loptu uzmemo i odemo na 1 razlike, mi odemo na -3 i nakon toga počne pucati."

Naš je pivot dodao: "Mi se sada moramo dići kako god znamo, čeka nas Poljska s kojom moramo igrati na 100 posto mogućnosti jer su u igri Olimpijske igre u Londonu, što nije mali ulog."

Domagoj Duvnjak pak je rekao: "Na klupi je uvijek nervozno, čak je i mirnije nego kad je bio Lino, no normalno da je uvijek nervoza prisutna. Nije to ništa čudno, nema nikakve veze s klupom što su Šveđani zasluženo pobijedili - ja im na tome čestitam. Po meni je bio ključni početak drugog poluvremena. Obrana je u odnosu na jučer bila velika promjena - nije funkcionirala. Primili smo tri-četiri brza gola, a to nam se ne smije događati. Stiskali smo do dva razlike, a tada su nam zabili gol s desnog krila iz mrtvog kuta, tako da ni u ovoj utakmici nismo imali sreće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov24.01.2011. u 17:07
    volija bi znat zašto na našem sportnetu nije prenesen istup zorana gopca u kojemu jasno želi udaljit ivana balića iz reprezentacije za buduće akcije? najboljeg pleja svijeta, kojemu je tek 31 godina. i još važnije, zašto već sad ne moižemo čitat ozbiljan komentar na takve gopčeve izjave od strane... [više na forumu]
    irilov
  • matbaric24.01.2011. u 10:10
    Nazalost dogadalo se puno puta kod nas vec, kada pocnemo tonuti samo tonemo do kraja, nadam se da necemo i ovaj put.
    matbaric
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 08:57
    červar ni nije bio trener, ruku na srce, ali je barem znao obranu posložiti, to mu priznam. a bio je i dobar motivator. nažalost, goluža nije ni to-i u tome je problem! s lošeg trenera smo pali na goreg. što se balića tiće....slažem sa da bi pored kopljara svatko loše izgledao (i izgledali su naši... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 03:22
    E moj Blaz, sa ovakvon igron necemo sigurno vidit London. Mozda bi bilo bolje da vi igraci jednostavno potirate goluzu i kopljara i medjusobno se dogovorite sto i kako protiv poljske. Mislin da bi bolje prosli nego da van igru postavi Slavko. I brate mili umisto 6 i golmana igrajte 5 i 2 golmana... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom24.01.2011. u 02:13
    Ma ne mogu ni ja Lac, rukometaši su nam uvik donosili najviše radosti, a sad ne znan kako nakon ovoga, prerano smo se nekih rukometaša odrekli, neki su došli valjda ni sami ne znaju kako, nadam se da od stare garde niko neće odustat
    The Phantom