Tenis

Roddick i Hewitt jedan na drugoga

Ivor Krapac • petak, 18.02.2011.
Roddick i Hewitt jedan na drugoga
Foto: EPA

Večernji dio programa četvrtog dana ATP turnira iz serije 500 u Memphisu prošao je s pobjedama nominalnih favorita. U četvrtfinale su se probili Andy Roddick i Lleyton Hewitt, koji će u petak odlučivati o polufinalistu u gornjoj polovici ždrijeba...

Prvi nositelj Andy Roddick, pobjednik Memphisa iz 2002. i '09. godine, ušao je u ogled s Jankom Tipsarevićem sa zaostatkom od 2-1 u međusobnom omjeru, a za poravnanje se sinoć pobrinuo uz pravu borbu jedino u drugom setu, sa 6:1 i 7:6(8). Nakon što je prvi američki reket potpuno dominirao u prvoj dionici, nastavak je bio uzbudljiviji. 26-godišnji Srbin imao je break prednosti u drugom setu, a nakon što je to ispustio, šansa je postojala i u tie-breaku - no, nije iskoristio dvije set-lopte.

Roddick će se u četvrtfinalu sresti s Lleytonom Hewittom, protiv kojeg ima 6-6 u međusobnim susretima, ali uz potpunu dominaciju od 2005. godine. Hewitt je od prvih sedam dvoboja dobio šest, a od Cincinnatija u ljeto '05. pobjeđuje samo Amerikanac, koji je slavio u pet mečeva u nizu.

Hewitt je prošao u četvrtfinale sa spašene dvije meč-lopte u drugom setu protiv Francuza Adriana Mannarina, koji je pao sa 6:7(9), 7:5 i 6:0. Francuski tenisač imao je set i break prednosti, nije zadržao, a Australac se kasnije izvukao nakon što je dvaput bio poen do poraza (15:40) na servisu kod zaostatka od 5:4 u drugoj dionici. Kada je to spasio i ušao u treći set, sve je bilo gotovo vrlo brzo.

ATP Memphis, 17.2.2011., osmina finala: Roddick (SAD, 1) - Tipsarević (Srbija) 6:1, 7:6(8), Hewitt (Australija) - Mannarino (Francuska) 6:7(9), 7:5, 6:0.

Parovi, četvrtfinale: Mirnji/Nestor (Bjelorusija/Kanada, 1) - R. Harrison/Roddick (SAD, WC) 7:5, 7:6(5), Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili, 4) - Del Potro/Štepanek (Argentina/Češka) 6:4, 6:2, Anderson/Fisher (JAR/Australija) - Isner/Querrey (SAD) 6:2, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!