Tenis

Roddick na putu zahuktalom Kanađaninu

Ivor Krapac • nedjelja, 20.02.2011.
Roddick na putu zahuktalom Kanađaninu
Foto: EPA

Milos Raonic dodao je još jedan "skalp" u svojem pobjedničkom nizu, započetom prošlog tjedna u San Joseu. 20-godišnji Kanađanin rođen u Podgorici probio se u svoje drugo uzastopno finale pobjedom nad Mardyjem Fishom u polufinalu ATP turnira iz serije 500 u Memphisu, a za drugi uzastopni naslov borit će se s prvim nositeljem Andyjem Roddickom...

Niz će, naravno, jednom stati, no niti Mardy Fish nije uspio stati na put Milosu Raonicu. 20-godišnji kanadski tenisač jakog servisa je daleko najveće ovogodišnje iznenađenje na ATP Touru, a nakon dolaska iz kvalifikacija do osmine finala Australian Opena i prošlotjednog naslova u San Joseu, za novi vrijedni rezultat pobrinuo se sa 6:4, 4:6 i 6:3 protiv četvrtopostavljenog Amerikanca.

Raonic je do pobjede stigao uz jedan break u prvom, još dva u trećem setu i bez suočavanja s break-loptom u ta dva seta. Fish je privremeno došao na svoje u drugoj dionici - no, na kraju je ipak ostao praznih ruku, pretrpjevši svoj treći poraz u isto toliko nastupa u polufinalu Memphisa.

Mardy Fish o Raonicu: "Servis mu je sličniji onom Ive Karlovića nego Johna Isnera. Nisam vidio igrača s toliko različitih servisa, dosad nisam bio ni upoznat s njegovom igrom, još ga nisam gledao uživo. Od struka naniže, čini mi se da ima najsnažnije noge, jače nego bilo tko drugi koga sam vidio na Touru, no u gornjem dijelu tijela može biti još snažniji, što je zapravo stvar koja najviše plaši. Zastrašujuće je pomisliti da ima načina da postane još bolji".

20-godišnjak je svojeg suparnika u subotu "počastio" s 23 asa, imao je i 65 posto ubačenog prvog servisa i 85 posto osvojenih poena nakon što bi prvi servis ušao, a proboj u drugo ATP finale u nizu donijet će mu skok među prvih 40 na svijetu, oko 37. mjesta. Nijedan kanadski tenisač nije bio tako visoko.

"Uživam u ovome i izvlačim najviše koliko mogu iz ovih uspjeha. No, fokusiram se na svaki sljedeći dan i idući meč, sada mi je u mislima samo finale, fantastično je biti u dva finala zaredom", opisao je Raonic koliko mu znači ova serija pobjeda: "Nakon što stignu rezultati, dolazi i sve ostalo, pa i bolji renking. No, najviše sam ponosan na svoju razinu igre".

Mladi Kanađanin, sada na osam uzastopnih pobjeda, u prilici je proslaviti svoj drugi naslov u drugom ATP finalu karijere, a za to će u nedjelju morati preko prvog nositelja Andyja Roddicka, vlasnika dvije titule na ovom turniru (2002., '09.). Roddick je u subotu osigurao vrijedni jubilej, probio se u svoje 50. ATP finale u karijeri, a za taj doseg proslavio je polufinalnih 6:3 i 6:4 protiv Juana Martina Del Potra.

U prvom setu Amerikanac je riješio stvari uz rani break, odlazak do 3:0 i držanje prednosti u nastavku, dok je u drugom bilo nešto više borbe. Del Potro je započeo bolje, prvi došao do breaka, no Roddick se odmah vratio i nakon toga s još jednim breakom izveo preokret.

Od 50 finala u karijeri na Touru, vodećem američkom tenisaču ovo će biti peto u Memphisu. U nedjelju će biti u prilici doći do još jednog jubileja, 30. ATP naslova, no kako igra Milos Raonic, to obećava da mu posao neće biti lak.

ATP Memphis, 19.2.2011., polufinale: Roddick (SAD, 1) - Del Potro (Argentina, WC) 6:3, 6:4, Raonic (Kanada, WC) - Fish (SAD, 4) 6:4, 4:6, 6:3.

Parovi, polufinale: Mirnji/Nestor (Bjelorusija/Kanada, 1) - Knowles/Mertinak (Bahami/Slovačka, 3) 7:6(4), 6:3, Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili, 4) - Anderson/Fisher (JAR/Australija) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 17:51
    uu ruzan je
    Obrisan korisnik