Tenis

Dva Amerikanca protiv dvije prijetnje

Ivor Krapac • subota, 19.02.2011.
Dva Amerikanca protiv dvije prijetnje
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti ATP turnira iz serije 500 u Memphisu. U subotu će o finalistima odlučivati Andy Roddick i Juan Martin Del Potro u gornjoj, a Mardy Fish i Milos Raonic u donjoj polovici ždrijeba...

Četvrtfinalni dan u Memphisu prošao je s dvije pobjede nositelja, Amerikanaca Andyja Roddicka (1.) i Mardyja Fisha (4.), i slavlje dvojca s pozivnicama, Juana Martina Del Potra i Milosa Raonica, u dvobojima s američkim kvalifikantima. Epilog su po jedno američko-argentinsko i američko-kanadsko subotnje polufinale.

Andy Roddick nastavio je trend u međusobnim susretima s Lleytonom Hewittom i s 4:6, 6:3, 6:4 proslavio svoju šestu uzastopnu pobjedu nad 30-godišnjim Australcem, čime je poveo sa 7-6 u ukupnom omjeru njih dvojice. Hewitt je posljednji put nadjačao Roddicka još 2005. u Indian Wellsu, a nakon osvojenog prvog seta, sinoć je pao s po jednim breakom prvog nositelja u drugom i trećem.

Vodeći američki tenisač priznao je da je u ranom dijelu meča bio nadigran, što se ovog tjedna već i događalo: "U dva od tri meča nisam počinjao najbolje, to moram ispraviti i biti pravi već od prvog poena. No, meč se može okrenuti vrlo brzo, kao što je ovog puta bio slučaj - kraj drugog i treći set donijeli su možda i moju najbolju igru dosad u turniru".

Juan Martin Del Potro, koji je u osmini finala ispratio Ivana Dodiga, izborio je ogled s Roddickom sa 6:4 i 6:2 protiv kvalifikanta Michaela Russella, startnog pobjednika nad Ivom Karlovićem. Del Potru je ovo drugo polufinale u nizu, nakon prošlotjednog San Josea, a u subotu će tražiti i korak više nego prije sedam dana - u San Joseu ga je u polufinalu zaustavio Fernando Verdasco.

Uoči ogleda s Roddickom, tradicija govori u korist 22-godišnjeg Argentinca, ima 3-0 u međusobnom omjeru. "Bit će ovo vrlo težak meč za mene", najavio je uoči novog dvoboja: "Dobio sam svaki put kad smo igrali, ali sutra bi mogao biti drugačiji dvoboj. Očekujem da će navijači moći uživati, a nadam se da će pobjeda biti moja".

Milos Raonic izbacio je drugog američkog kvalifikanta koji se probio do četvrtfinala. 20-godišnji Kanađanin crnogorskih korijena je sa 6:4, 3:6 i 6:3 bio bolji od Roberta Kendricka, čime je nastavio seriju započetu prošlog tjedna na putu do naslova u San Joseu. Ovo mu je bila sedma uzastopna pobjeda, a s njom je osigurao proboj među prvih 50 na svijetu.

Raonic je na kraju 2010. bio 156. na ATP ljestvici, a u drugom mjesecu nove sezone već je osigurao skok od više od 100 pozicija.

"Ponosan sam. Nisam igrao puno ATP turnira u karijeri i nije lako nakon uspješnog tjedna doći na sljedeći turnir i nastaviti jednako kvalitetno. Mentalno sam bio čvrst, radim ono što je potrebno za pobjede - možda igra svaki put nije najsjajnija, ali jedino što vrijedi je pobjeda", opisao je sve bolji 20-godišnjak.

Za novo finale, Raonic će morati preko četvrtog nositelja Mardyja Fisha, koji je sa 6:3 i 6:4 detronizirao branitelja naslova Sama Querreyja. Uoči dvoboja s mladim Kanađaninom, Fish se prisjetio jednog od svoja dva poraza u polufinalu ovog turnira, što mu je dosad bila nepremostiva prepreka: "Prije sedam godina pobijedio me Joachim Johansson i kasnije uzeo naslov, a on me dosta podsjeća na Raonica. Zasad u Memphisu nisam stigao dalje od polufinala, nadam se da će se ovog puta to promijeniti".

U subotu će prvi na redu biti Fish i Raonic, u 18 sati po našem vremenu, dok su Roddick i Del Potro na rasporedu ne prije 22 sata.

ATP Memphis, 18.2.2011., četvrtfinale: Roddick (SAD, 1) - Hewitt (Australija) 4:6, 6:3, 6:4, Del Potro (Argentina, WC) - Russell (SAD, Q) 6:4, 6:2, Fish (SAD, 4) - Querrey (SAD, 5) 6:3, 6:4, Raonic (Kanada, WC) - Kendrick (SAD, Q) 6:4, 3:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2011. u 18:09
    raonic je naugodnije iznenadjenje u posljendih par godina biti ce sjajan za godinu dvije del potro se polako vraca na razinu prije ozljede
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2011. u 16:20
    Bravo Andy :* Ovaj Raonic "komsija" je zvijer. Nema samo servis nego i odlican pristup udarcu, tako jak i precizan forheand!
    Obrisan korisnik