Tenis

Čilić "isprašio" Volandrija

Ivor Krapac • ponedjeljak, 11.04.2011.
Čilić "isprašio" Volandrija
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić nije dopustio da mu se dogodi išta neugodno u prvom ovogodišnjem nastupu na Masters 1000 turniru u Monte Carlu. Prvi hrvatski reket probio se u drugo kolo glatkom pobjedom nad Filippom Volandrijem, koji je došao iz kvalifikacija...

Za razliku od suparnika koje je pobijedio na putu do glavnog ždrijeba, Marin Čilić bio je pretežak izazov za Filippa Volandrija. 29-godišnji talijanski kvalifikant nije ozbiljnije zaprijetio vodećem hrvatskom tenisaču, koji je ove godine u Kneževini 15. nositelj - Marin je sa 6:2 i 6:1 izborio drugo kolo u kojem će se sresti s boljim iz ogleda Talijana Potita Staracea i još jednog kvalifikanta, Španjolca Pere Ribe.

Čilić je prvi od dva koraka prema pobjedi nad Volandrijem napravio s dva breaka u prvom setu, u trećem i sedmom gemu, dok je na svojem servisu bio uvjerljiv, sa samo četiri izgubljena poena u isto toliko gemova. Stvari se nisu promijenile ni u drugoj dionici. 15-postavljeni hrvatski adut je s nova dva breaka izgradio vodstvo od 4:0, da bi kod 5:1 breaknuo i treći put u tom setu. Na servisu je bio još uvjerljiviji nego set ranije, sa samo dva izgubljena poena, oba u šestom gemu.

Volandri je, tako, poslužio kao dobro zagrijavanje u prvom ovogodišnjem nastupu na zemljanim terenima, a idućeg protivnika Čilić će doznati u utorak. Bit će to Starace ili Riba, igrači koji su proteklih dana imali dosta posla - Španjolac je prošao dva kvalifikacijska kola, dok je Talijan u Monte Carlo došao nakon prošlotjednog finala Casablance, u kojem ga je svladao Pablo Andujar.

Dok Marin tek treba saznati tko ga čeka u drugom kolu, Ivan Ljubičić to već zna. Kao i u prvom kolu, u kojem je glatko nadjačao Jeremyja Chardyja, srest će se s francuskim tenisačem - bit će to 12. nositelj Jo-Wilfried Tsonga, koji je na startu s 4:6, 6:3, 6:2 eliminirao Juana Monaca, uz preokret nakon izgubljenog prvog i ranog breaka zaostatka u trećem setu.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 11.4.2011., prvo kolo: Čilić (Hrvatska, 15) - Volandri (Italija, Q) 6:2, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • africa_2311.04.2011. u 20:41
    nadam se da nebude opet toplo-hladno.
    africa_23
  • Obrisan korisnik11.04.2011. u 19:39
    Ajmo Marine,pokaži im šta znaš!
    Obrisan korisnik