Tenis

Čilić došao do Federera

Ivor Krapac • srijeda, 13.04.2011.
Čilić došao do Federera
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić izborio je dvoboj s Rogerom Federerom u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu. Vodećem hrvatskom tenisaču nije bilo teško niti u drugom ovogodišnjem nastupu na zemljanim terenima Kneževine - veliki izazov među posljednjih 16 osigurao je nakon samo sedam odigranih gemova protiv španjolskog kvalifikanta Pere Ribe...

Hrvatski tenis imat će dvojicu predstavnika u osmini finala prvog od tri ovogodišnja Masters 1000 turnira na zemljanoj podlozi. Uz Ivana Ljubičića, koji je u utorak eliminirao Jo-Wilfrieda Tsongu, drugo kolo uspješno je odradio i 15-postavljeni Marin Čilić, uz predaju španjolskog kvalifikanta Pere Ribe kod zaostatka od 5:2 u prvom setu. Marin je, tako, bez ikakvih problema prošao i svoj drugi ovogodišnji meč u Kneževini - podsjetimo, u prvom kolu izgubio je samo tri gema protiv još jednog igrača iz kvalifikacija, Talijana Filippa Volandrija.

Prije nego je Riba predao, žaleći se na ozljedu desnog koljena, prvi hrvatski reket potpuno je držao stvari pod svojom kontrolom. Prvi break u meču dogodio se kod 2:2, a dotad je Marin propustio ukupno pet break-lopti u dva Španjolčeva servis-gema - no, nakon što je prvi put oduzeo suparnikov servis, borba više nije trajala dugo. Nakon što je Čilić breaknuo i drugi put, za vodstvo od 5:2, 23-godišnjak iz Barcelone odustao je od nastavka meča.

S obzirom da u osmini finala slijedi igrač koji je u svim ozbiljnim diskusijama za najvećeg svih vremena, možda bi za Marina bilo bolje da je u svoja prva dva ovogodišnja nastupa na zemljanim terenima bio malo jače testiran, no s druge, pozitivnije strane, četvrtak protiv Rogera Federera ovako će dočekati potpuno svjež. Umoran neće biti niti drugopostavljeni Švicarac. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, Federer je u svojem prvom meču sa 6:2 i 6:1 ispratio Philippa Kohlschreibera, a kako je taj meč odigrao u utorak, Čilića će dočekati s danom odmora.

Vodeći hrvatski tenisač dosad se samo jednom susreo s velikim Švicarcem. Bilo je to u listopadu 2008. godine u osmini finala Masters 1000 turnira u pariškom Bercyju, kada je Federer slavio sa 6:3 i 6:4, bez obzira na ozljedu leđa zbog koje u četvrtfinalu nije izašao na teren protiv Jamesa Blakea. Naravno, taj meč odigran je na dvoranskoj tvrdoj podlozi, na zemlji dosad nisu išli jedan na drugoga.

Uz Čilića, u četvrtak će u akciji biti i Ljubičić, kojeg u osmini finala čeka petopostavljeni Čeh Tomaš Berdych.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 13.4.2011., drugo kolo: Gasquet (Francuska, 13) - Garcia-Lopez (Španjolska) 6:2, 6:1, Simon (Francuska, 16) - Montanes (Španjolska) 6:3, 6:4, Gil (Portugal, Q) - Mayer (Njemačka) 7:5, 6:1, Troicki (Srbija, 11) - Fognini (Italija) 6:3, 4:6, 6:4, Ferrer (Španjolska, 4) - F. Lopez (Španjolska) 6:2, 6:0, Čilić (Hrvatska, 15) - Riba (Španjolska, Q) 5:2, predaja Ribe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios14.04.2011. u 09:44
    Ja očekujem pobjedu Čilića...7:6, 6:4. Ako želi bar u polufinale ovog turnira, mora dobit ovaj meč. A osim tog, nešto mora napravit konkretnije ako misli ić na worl Tour finals na kraju godine...
    rios
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 19:00
    I to je sve što smo vidjeli od Marina u Monte Carlu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 15:06
    Roger će ga pošteno razbit
    Obrisan korisnik