Tenis

Ferreru dvoboj Španjolaca

Ivor Krapac • subota, 23.04.2011.
Ferreru dvoboj Španjolaca
Foto: EPA

David Ferrer je prvi finalist ATP turnira iz serije 500 na zemljanim terenima Barcelone. Ferrer je u španjolskom polufinalu pokazao previše za Nicolasa Almagra, a u nedjeljnom finalu dočekat će jačeg iz dvoboja Ivana Dodiga i Rafaela Nadala...

Kao i u prošlih šest međusobnih susreta, David Ferrer je još jednom slavio pobjedu nad Nicolasom Almagrom. Španjolski dvoboj u polufinalu Barcelone je sa 6:3 i 6:4 otišao na stranu bolje rangiranog, četvrtopostavljenog Ferrera, koji je time povisio prednost u međusobnom omjeru na 7-0 i izborio četvrto ovogodišnje ATP finale, a drugo u dva tjedna, nakon što je prije sedam dana bio finalist Monte Carla.

Prvi polufinalni meč donio je sudar igrača s najviše ovosezonskih pobjeda na zemlji. Almagro ih je imao 18, Ferrer šest manje, ali jedna od njih bila je protiv subotnjeg suparnika, sa 7:6(4), 6:7(2) i 6:2 potkraj veljače u finalu Acapulca.

Ovog puta završilo je brže i jednostavnije za šestog tenisača svijeta. Ferreru je trebalo sat i 37 minuta, uz dva breaka u prvom i još jedan u drugom setu, dok je Almagro svoj jedini break napravio u prvoj dionici. U drugoj nije došao ni do break-lopte.

Četvrti nositelj će se u nedjelju boriti za svoj 12. naslov na Touru. Dva je uzeo ove godine, u Aucklandu i Acapulcu, dok ga je prošlog tjedna u finalu Monte Carla pobijedio Rafael Nadal. Na putu prema reprizi tog meča u Barceloni stoji Ivan Dodig, koji će se s Nadalom sresti u drugom subotnjem polufinalu.

ATP Barcelona, 23.4.2011., polufinale: Ferrer (Španjolska, 4) - Almagro (Španjolska, 8) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!