Tenis

Veić krenuo dobro, pa stao

Ivor Krapac • srijeda, 11.05.2011.
Veić krenuo dobro, pa stao
Foto: Bruno Karadža

Iako je početak ogleda s Dominikom Meffertom sugerirao da bi mogao napraviti novi korak, nakon što je na startu eliminirao drugog nositelja Somdeva Devvarmana, Antonio Veić nije se pridružio Nikoli Mektiću u četvrtfinalu Pliva Zagreb Opena. Antonio je u prvom setu imao break prednosti, a nakon što je to ispustio, ni ostatak meča nije mu donio dobre vijesti...

Od dvojice hrvatskih tenisača koji su u srijedu bili u lovu na četvrtfinale, među posljednjih osam zagrebačkog Challengera probio se Nikola Mektić, dok je Antonio Veić zaustavljen na drugoj prepreci.

Antonio je u prvom kolu odigrao jako dobro i zaskočio drugopostavljenog Indijca Somdeva Devvarmana, ali dva dana kasnije prejakim se pokazao Nijemac Dominik Meffert, koji je sa 6:4 i 6:2 proslavio svoju drugu ovotjednu pobjedu nad hrvatskim suparnikom. U prvom kolu bio je bolji od Franka Škugora.

Sve je odredio prvi set, u kojem je Antonio vodio s 4:2, pa u nastavku pao s četiri uzastopna izgubljena gema. U drugoj dionici Meffert je breaknuo još dvaput, spasio sve četiri Veićeve break-lopte u tom setu i dovršio meč nakon sata i 20 minuta.

Mektić je uspio, Veić ne, a hoće li biti još hrvatskih četvrtfinalista, doznat ćemo u četvrtak. Ivan Dodig pokušat će opravdati ulogu favorita protiv Poljaka Jerzyja Janowicza uz početak ne prije 16:30 sati na središnjem terenu, dok će prije i iza njegovog meča u osmini finala zaigrati Borut Puc i Kristijan Mesaroš.

Puca u drugom meču iza 12:30 sati na glavnom terenu čeka talijanski kvalifikant Andrea Arnaboldi, dok će Mesaroš i Argentinac Leonardo Mayer biti u akciji nakon Dodiga i Janowicza, ne prije šest popodne.

ATP Challenger Pliva Zagreb Open, 11.5.2011., osmina finala: Meffert (Njemačka) - Veić (Hrvatska, WC) 6:4, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Gremelmayr/Phau (Njemačka) - De Voest/Van der Merwe (JAR) 6:4, 4:6, 10:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!