Vodeni sportovi

Hrvati bolji od Australaca na otvaranju

Ivana Jurica • utorak, 21.06.2011.
Hrvati bolji od Australaca na otvaranju
Foto: Martina Japundžić

U prvom kolu skupine B završnog turnira Svjetske vaterpolske lige u Firenci hrvatska je reprezentacija s 12:6 pobijedila Australce. Momčad Ratka Rudića kvalitetno je odradila susret protiv protivnika kojeg su nedavno pobijedili s dva gola razlike. Ovog bila bilo je još uvjerljivije.

Australija – Hrvatska 6:12 (0:4, 1:1, 3:3, 2:4)

Australija: Dennerley, Campbell 1, Cleland, Baird, Robbie, Martin, Cotterill, McGregor, Swift, Woods 1, Howden 1, Miller 2, Quinlivan, Younger, Roach 1, trener: John Fox.

Hrvatska: Pavić, Nižić, Burić, Bušlje 1, Buljubašić 1, Bošković 2, Paškvalin 2, Dobud, Barač, Sukno 2, Marković, Muslim 1, Joković 1, Obradović 2, Karač, trener: Ratko Rudić.

Neposredno pred početak ovog završnog turnira naša je reprezentacija na pripremnom turniru igrala i s Australijom. Vodili su tada Australci na poluvremenu, a naša je momčad na kraju ipak pobijedila dokazavši da je veća kvaliteta nedvojbeno na našoj strani. Još jedan dokaz tome je i ova utakmica u kojoj su Rudićevi izabranici već od starta pokazali što žele.

Bolje otvaranje susreta Hrvatska nije mogla niti poželjeti. Već poslije osam minuta igre na semaforu je svjetlilo 4:0. Odlična obrana naših rezultirala je samo jednim primljenim golom, pa smo na poluvremenu vodili rezultatom 5:1.

Ništa se značajnije nije promijenilo niti u nastavku. Treća četvrtina bilo je puno efikasnija, postignuto je golova koliko i u cijelom prvom poluvremenu, no, Hrvatska je i dalje imala prednost od četiri gola, prednost koju je u posljednjoj četvrtini povisila još za dva gola.

Australci su uspješno arhivirani. Naša se momčad već okreće sljedećem suparniku, sutra (srijeda) čeka ih Crna Gora (17:30 h).

Tablica:
1.HRVATSKA 1 1 0 0 +6 3
2.Crna Gora 1 1 0 0 +2 3
3.Kanada 1 0 0 1 -2 0
4.Australija 1 0 0 1 -6 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zrinkec21.06.2011. u 23:58
    Bravo dečki rutinski :D
    zrinkec