Rukomet

Penezić: "Mogle smo i bolje"

Mišo Gulić • ponedjeljak, 19.12.2011.
Penezić: "Mogle smo i bolje"
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Nakon što je spuštena zavjesa na Svjetsko rukometno prvenstvo u Brazilu, na red su stigla i pojedinačna priznanja od kojih posebno vrijedi izdvojiti uvrštenje Andree Penezić u najbolju sedmorku prvenstva. Uz najbolju svjetsku lijevu vanjsku, svoj osvrt na susret s Angolom i prvenstvo dale su i Ivana Jelčić te Lidija Horvat.

Od svih prisutnih Hrvatica na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Brazilu, najveća čast je pripala Andrei Penezić u vidu uvrštenja u najbolju sedmorku prvenstva, dakako na poziciju lijeve vanjske.

NAJBOLJIH SEDAM

Lijevo krilo: Emilia Turei (RUS)
Desno krilo: Carmen D. Martin (ŠPA)
Pivot: Heidi Loke (NOR)
Lijevi vanjski: Andrea Penezić (HRV)
Srednji vanjski: Allison Pineau (FRA)
Desni vanjski: Line Jorgensen (DAN)
Vratarka: Chana Masson (BRA)

Kakav je osjećaj biti među najboljima, Penezić je rekla: "Mogu priznati da je strašan osjećaj biti među najboljima, veliko je to priznanje i čast, ali prije svega bih se zahvalila suigračicama, trenerima i cijeloj delegaciji. Ovo prvenstvo me zaista išlo i nadam se da će ovakva forma potrajat i u nastavku Lige prvaka, ali ponavljam, ništa ne bih uspjela bez suigračica. Vjerujte da bih mijenjala ovu nagradu za medalju."

No, sjajnu Hrvaticu sedmo mjesto nije zadovoljilo: "Osvojili smo sedmo mjesto, ali ne mogu reći da sam skroz zadovoljna, jer vjerujem da smo mogle puno bolje i puno više. Ipak, primarni cilj je ostvaren i to je najbitnije."

Potom se osvrnula i na utakmicu za sedmo mjesto u kojoj su naše rukometašice svladale Angolu: "Nije bilo lako igrati utakmicu za sedmo mjesto, jer nam je glava bila puna svega i već smo razmišljale o povratku kući. U svakom slučaju lijepo je završiti prvenstvo pobjedom."

O kvalifikacijama za Olimpijske igre, Penezić je rekla: "Zaista bi bila velika stvar otići na Olimpijske igre. Mišljena sam da nije bitno koga ćemo dobiti, ali recimo da bi bilo dobro da to bude jedna europska i jedna neeuropska ekipa."

Vratarka Ivana Jelčić netom po završetku susreta s Angolom je dala i svoj osvrt: "Da nismo naletjeli na Norvešku možda smo mogle i bolje, ali ni sedmo mjesto nije neuspjeh. Bilo je tu dosta kvalitetnih ekipa koje su ostale iza nas i sve u svemu bilo je to vrlo uspješno prvenstvo. Nadam se da ćemo se uspjeti plasirati na Olimpijske igre kada to već nismo uspjele prije četiri godine."

Sličnih stavova bila je i Lidija Horvat: "Skupile smo zadnje atome snage, dobile ovu utakmice, jer ipak je puno ljepše kući otići s pobjedom. Bitno je da smo napravile pomak u odnosu na prije, ali nije to nešto s čime bismo se morale zadovoljiti. Bilo je dosta konkurentnih ekipa, ali malo mi je žao zbog toga što smo naletjele na Norvešku, kao i zbog susreta s Brazilom. Ako nam se neke stvari poklope onda su i Olimpijske igre sasvim blizu, što bi bilo sjajno."

SP 2011. žene - Završnica

za 7. mjesto

Angola29:32Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. žene - Završnica

za 7. mjesto

Angola29:32Hrvatska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.12.2011. u 01:27
    mogle ste da i kad se sve rezimira sjecam se utakmice sa rumunjskom koja je imala mozda dvije minute prije kraja +2 i na kraju izgubila,svedsku ste dobile jedva +1 i sto ocekivat neke rezultate extra kad je to bio maksimum izgleda,mada i ovo je uspjeh...
    Obrisan korisnik