Vodeni sportovi

Poslastica sa Srbijom

Maja Giljanović • četvrtak, 19.01.2012.
Poslastica sa Srbijom
Foto: Sandro Donda

Treće kolo Skupine B Europskog prvenstva u Eindhovenu u četvrtak u 17:30 sati donosi dvoboj dviju stopostotnih reprezentacija, aktualnog europskog prvaka Hrvatske koja je dosad pobijedila Rumunjsku i Crnu Goru te viceprvaka svijeta Srbije koja je pun plijen osvojila protiv Španjolske i Njemačke.

Šest osvojenih od šest mogućih bodova prije dana odmora učinak je ponajvećih favorita Europskog prvenstva u Eindhovenu koje u četvrtak od 17:30 sati očekuje međusobni dvoboj.

Branitelji naslova prvaka Europe osvojenog prije dvije godine u Zagrebu i brončana reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Šangaju Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Rumunjsku (10:7) i u drugom bila bolja od Crne Gore (10:8), a aktualni viceprvaci svijeta i brončani sa Save obračunali su se sa Španjolskom (8:5) i s dosta muke i sa šestoricom koja nisu dočekala kraj susreta slomili otpor žilave Njemačke (13:12).

HRVATSKA vs SRBIJA na EP-ima

Vezane vijesti

Sevilla 1997.
Jugoslavija u polufinalu pobijedila 8:7, Hrvatska završila na četvrtom mjestu (u utakmici za treće mjesto izgubila od Rusije)
Firenza 1999.
Hrvatska u četvrtfinalu pobijedila 9:7, u finalu protiv Mađarske osvojila srebrnu medalju
Budimpešta 2001.
Jugoslavija u polufinalu pobijedila 8:6, Hrvatska zauzela četvrto mjesto (Mađarska bolja u susretu za broncu)
Kranj 2003.
Jugoslavija u finalu nakon produžetaka i nereda na tribinama pobijedila 9:8, Hrvatska osvojila svoje drugo srebro
Zagreb 2010.
Hrvatska u polufinalu pobijedila 10:9 i sa 7:3 u finalu protiv Italije osvojila svoj prvi naslov prvaka Europe u povijesti

Sandro Sukno je u velikoj pobjedi nad Crnogorcima kojom je Hrvatska napravila ogroman korak u borbi za plasmman u četvrtfinale zaslužio najviše ocjene (dvaput je bio strijelac, iz peterca za 6:5 i drugi put neobranjivo iz daljine u same rašlje za konačnih 10:8), a o utakmici sa Srbijom je izjavio: "Čeka nas još jedna teška utakmica, a pobijedimo li, prometnut ćemo se u glavne favorite prvenstva".

Miho Bošković se nadovezao: "Kvalitetom igre protiv Rumunjske i Crne Gore još i više možemo biti zadovoljni, ali bit ćemo i bolji kako natjecanje bude odmicalo. Nitko ne tempira formu da bude u vrhunskoj formi odmah u prvim utakmicama. Susret sa Srbijom najvažniji je u ovom prvom dijelu, ali nije presudan".

Izbornik i kapetan Srbije Dejan i Vanja Udovičić se slažu: "Hrvatska je odlična ekipa, naši dvoboji su uvijek poslastica, ali ova utakmica nema naročitu težinu budući pravi ispiti tek slijede".

Mladostaš Udovičić se nadovezao: "Hrvate respektiramo, uvijek su nam izazov, ali ovog puta naglasak je na podizanju nivoa igre. Ključno je da se podiženo iz utakmice u utakmicu i čim spremniji dočekamo prave ispite koji stižu tek nakon natjecanja po skupinama".

Suknov i suigrač Damira Burića u Pro Reccu Filip Filipović je istaknuo: "Vrlo su strpljivi, ne srljaju, ne troše puno lopti i odlično su fizički pripremljeni. Crna Gora im je odolijevala tri četvrtine, ali je pala, nije izdržala ritam koji su Hrvati nametnuli. Drago mi je da je Burić zaliječio ozljedu, ogromna je snaga Hrvatske i u obrani i u napadu. Bit će teško, ne očekujem umiranje u ljepoti, utakmica će se vjerojatno lomiti u samoj završnici".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 14:16
    samo naprijed poslije crnogoraca torpedirati i srbe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 13:35
    bit ce zanimljivo...napred barakude
    Obrisan korisnik
  • matbaric19.01.2012. u 11:19
    uhh jos jedna tekma u nizu, ova grupa je fakat prejaka, bacite pogled malo na drugu, ali nismo se zalili, ako smo najbolji trebamo dobiti sve. bravo za igru do sad, naprijed barakude.
    matbaric
  • Tonco19.01.2012. u 11:19
    nadam se dobroj utakmici i naravno pobjedi hrvatske
    Tonco
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 10:08
    ovo će biti prava poslastica, za sve nas koji volimo vaterpolo, i koji navijamo za Hrvatsku! Naprijed, Barakude!
    Obrisan korisnik