Ostali sportovi

Cornelia Molnar preko Amerikanke Zhang, čeka je Sjevernokorejka

Ivan Dominik • subota, 28.07.2012.
Cornelia Molnar preko Amerikanke Zhang, čeka je Sjevernokorejka
Foto: FaH

Dugogodišnja ponajbolja hrvatska stolnotenisačica, Cornelia Molnar, poznata i po djevojačkom prezimenu Vaida, plasirala se u drugo kolo olimpijskog turnira u "pingaću" pobijedivši mladu Amerikanku kineskih korijena Lily Zhang. Hrvatska je Rumunjka bez velikih poteškoća prošla dalje "preko leđa" 16-godišnje Zhang uz 4:0 u setovima za Coco.

Meč je počeo "sramežljivo" s obje strane odnosno klasičnim "ispitivanjem snaga", no već nakon prvih šest odigranih poena osjetila se razlika u kvaliteti dvije stolnotenisačice. Hrvatska olimpijka Cornelia Molnar uspjela se odvojiti već u ranoj fazi prvog seta te je ekspresno došla do vodstva od 1:0. Uvodni je set završila bodovnom razlikom 11:6.

Nastavak dvoboja dvije stolnotenisačice donio je isti ritam, slično odvijanje igre i raspored poena, premda je nešto bolje zaigrala Amerikanka Zhang. Međutim, unatoč tomu Molnarova je i drugi set završila uspješno pobijedivši 11:8 te je tako došla do osjetne prednosti u setovima od 2:0.

Cornelia Molnar

Sport: Stolni tenis
Datum rođenja: 26.11.1983. - 28 godina
Mjesto rođenja: Tirgu Mures (Rumunjska)
Državljanstvo: Hrvatsko
Nadimak: Coco
Igranje: Desnom rukom
Svjetski ranking po ITTF-u: 104.
Ranking u Hrvatskoj: 1.
Ranking u Europi: 40.
Postotak pobjeda u karijeri: 59.4

Nakon nesretnih 13 minuta igre (koliko su zajedno trajala prva dva seta) za Kineskinju pod američkom zastavom počela je bolja igra i pad hrvatske predstavnice. Povela je Lily Zhang u trećem setu 4:3, no Molnarova je to ponovno okrenula u svoju korist te je opet zaigrala sjajno kao i u prvom setu. Takvu je igru zadržala i do kraja trećeg seta te je povela 3:0 uz 11:7.

Tu je Zhang bila potpuno slomljena, a meč prelomljen. Četvrti je set Molnarova osvojila s uvjerljivih 11:5 te su bez izgubljena seta plasirala u drugo kolo turnira. Za to su joj potrebne bile samo 22 minute, a druga će joj prepreka biti Sjevernokorejka Kim Jong s kojom igra u 20:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tonco28.07.2012. u 13:15
    cestitke
    Tonco