Ostali sportovi

Hrvatska Kineskinja bolja od Čileanke Rodriguez, Hrvatska ima dvije predstavnice u drugom kolu

Ivan Dominik • subota, 28.07.2012.
Hrvatska Kineskinja bolja od Čileanke Rodriguez, Hrvatska ima dvije predstavnice u drugom kolu
Foto: FaH

Druga najbolja hrvatska stolnotenisačica, a ujedno i druga predstavnica Lijepe naše na OI, testirala je u subotnje popodne londonske stolove za stolni tenis. Kao i Cornelia Molnar, Yuan Tian je svladala svoju prvu prepreku te se plasirala u drugo kolo. Slabija od 37-godišnje hrvatske Kineskinje bila je još jedna veteranka, omalena 41-godišnja Berta Rodriguez iz Čilea...

Hrvatska ima dvije predstavnice u drugom kolu stolnoteniskog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu.

Nakon ranijeg trijumfa Cornelije Molnar, koja je u prvom kolu s 4:0 bez problema nadigrala američku tinejdžerku Lily Zhang, i druga Hrvatska stolnotenisačica, Yuan Tian, bila je jača od svoje protivnice.

Hrvatska Kineskinja susrela se s Čileankom Bertom Rodriguez koja je s 41 godinom na leđima vjerojatno na svojim posljednjim Igrama. Četiri godina mlađa Tian uspjela je furiozno ući u dvoboj s dešnjakinjom iz Santiaga te je osvojila prva dva seta 11:6.

Već u prvom setu je Hrvatica Tian pokazala odličnu i sigurnu igru te razliku u kvaliteti, a Rodriguez je, iako nadigrana, uspjela "uloviti" šest poena. U drugom je setu viđen gotovo isti scenarij kao i u prvom - Tian je odmah na početku slomila otpor Čileanke i sigurno bez oscilacija stigla do 2:0 u setovima te mirnije završnice susreta.

Yuan Tian

Sport: Stolni tenis
Datum rođenja: 12.1.1975. - 37 godina
Mjesto rođenja: Shenyang (NR Kina)
Državljanstvo: Hrvatsko
Svjetski ranking po ITTF-u: 108.
Ranking u Hrvatskoj: 2.
Ranking u Europi: 43.
Postotak pobjeda u karijeri: 52,9

Mnogo bolja igra i motivacija Tian slomila je Rodriguezovu koja ni u sljedećem setu nije našla rješenja za bolju igru hrvatske igračice. Yuan Tian je bila bolja tijekom cijelog meča, ni u jednom trenutku joj nije popustila koncentraciju te je kvalitetu dokazala i u sljedeća dva seta koje je dobila s 11:7.

To je bio kraj za čileansku veteranku na olimpijskom turniru na kojem je uspjela odigrati samo 23 minute. Hrvatica je tako ekspresno ušla u drugo kolo i kojem će joj protivnica za ulazak među najbolje 32 biti Mađarica Georgina Pota, njihov je sraz na rasporedu u nedjelju u 10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2012. u 17:49
    Bravo cure-samo naprijed.
    Obrisan korisnik