Ostali sportovi

Cornelia Molnar izgubila od Sjevernokorejke Kim u drugom kolu i završila pojedinačni nastup na OI

Ivan Dominik • subota, 28.07.2012.
Cornelia Molnar izgubila od Sjevernokorejke Kim u drugom kolu i završila pojedinačni nastup na OI
Foto: FaH

Najbolja hrvatska stolnotenisačica, Cornelia Molnar, izgubila je meč drugog kola na olimpijskom turniru igranom u Excel centru u Londonu. Bolja od Hrvatice bila je 53 igračica svijeta Jong Kim, koja je slavljem ušla i među najbolje 32 stolnotenisačice Igara...

Prvi hrvatski ženski stolnoteniski reket odigrao je i svoj drugi meč prvoga dana Olimpijskih igara, a u drugom kolu turnira je Cornelia Molnar dočekana od strane 23-godišnje Sjevernokorejke Jong Kim. Mlada igračica koja je na svjetskoj ljestvici bolje plasirana od Hrvatice za čak 51 mjesto bolje je otvorila i sam dvoboj.

Kim je počela s napadačkom igrom, ali se Molnarova jako dobro branila te je na iskustvo u početku meča bila i u boljoj situaciji. No, sve se okrenulo pri rezultatu 7:5 u prvom setu za hrvatsku reprezentativku jer je Kim od tada uzela šest poena, a 104. igračica svijeta i prva stolnotenisačica Lijepe naše samo dva. Time je Molnarova propustila veliku priliku za vodstvo te je Azijatkinja povela 1:0 u setovima uz 11:9.

U tom je setu Kim vratila čak pet poena "minusa" uz četiri osvojena poena zaredom, dok je Molnarova pomalo i zakazala u taktici i mirnoći. Međutim, novi je set priuštio podosta bolju igru 28-godišnjakinje rođene u Rumunjskoj koja je na samom početku drugog seta osvojila tri poena zaredom i povela. No, Sjevernokorejka se vratila ponovno na isti način i došla u "pat poziciju" na 7:7. Tada je Molnarova ipak zaigrala bolje i pametnije te je došla do set lopte na 10:8 i na kraju je set otišao na njenu stranu uz 11:9.

U istom ritmu vrlo napetog i izjednačenog meča nastavila je hrvatska stolnotenisačica i u trećem setu. Bivša europska prvakinja u ekipnoj konkurenciji povela je 2:0 i 5:1, no, kao i u prvom setu, Kim je ponovno režirala fantastičan preokret te je stigla do 8:6. Tu se Cornelia Molnar raspala te je izgubila set 11:6.

Četvrti je set otišao na stranu Kim koja je u potpunosti slomila Molnarovu koja se vrhunski držala u meču dva i pol seta. Brzo je povela i počela se odvajati te je njena prednost konstantno rasla, a zaustavila se na 11:4 što je mladoj djevojci iz Hamgyonga bilo dovoljno za 3:1. Prag pobjede Kim je prešla odmah u sljedećem setu u kojem je također vodila od početka do kraja. Molnarova je davala još neki otpor, ali se na kraju nije uspjela vratiti te je Jong Kim pobjedom 4:1 uz 11:8 u posljednjem setu prošla u treće kolo.

Apsolutno zasluženo Kim je nakon 29 minuta igre izvojevala pobjedu uz čak 15 poena više od Molnarove, a 29 poena od svojih 53 osvojila je na svoj servis. On je ostao nerješiva enigma za Hrvaticu koja nije bila dorasla izazovu taktički i igrački, a nije ju "slušao" ni vlastiti servis. Sjevernokorejka će u trećem kolu igrati protiv 11. nositeljice iz Hong Konga Huajun Jiang, a Hrvatska je ostala na samo jednoj stolnotenisačici koja će se boriti za ulazak među najbolje 32 na OI - naturaliziranoj Kineskinji Yuan Tian koja u nedjelju u 10 sati igra protiv Mađarice Georgine Pote.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!