Ostali sportovi

Video: FINA odbila žalbu Španjolske, Perrone: "Svi su vidjeli da je bio gol"

Josip Tolić • srijeda, 01.08.2012.
Video: FINA odbila žalbu Španjolske, Perrone: "Svi su vidjeli da je bio gol"
Foto: Davor Sajko

Iako se žalila Fini na ishod vaterpolske utakmice protiv Hrvatske (poraz 8:7), Španjolska nije uspjela izvući bod "za zelenim stolom". Pogodak Péreza Vargasa u posljednjim sekundama nije priznat i Barakudama ostaju upisana dva boda iz susreta u utorak. Reprezentativac Filipe Perrone je bijesan zbog nepriznata pogotka.

Tehnički odbor Međunarodne plivačke federacije (FINA) odbacio je žalbu španjolske vaterpolske reprezentacije na ishod utakmice drugog kola skupine A olimpijskog turnira u Londonu, koju je Hrvatska pobijedila rezultatom 8:7.

"Zaista smo uzrujani jer je svatko vidio da je bio gol. Ne znam zašto je sudac promijenio odluku. Publika je vidjela da je bio gol, tako da mi je zaista žao zbog toga", izjavio je nakon utakmice španjolski reprezentativac Felipe Perrone.

U posljednjem napadu na utakmici, osam sekundi prije kraja, Španjolac Iván Pérez Vargas uputio je udarac koji je iskliznuo iz ruku vrataru Barakuda Josipu Paviću, krenuo preko gol-crte, no negdje na njoj hrvatski čuvar mreže uspio ju je dohvatiti. Poljski linijski sudac Radosław Korzyna priznao je pogodak, no glavni djelitelj pravde, Slovenac Boris Margeta, nije prihvatio njegovu odluku. To je izazvalo burnu reakciju španjolske reprezentacije i opetovane zahtjeve da se pogleda videosnimka.

Videotehnologija se, međutim, ne koristi u vaterpolu i Margeta je odbijao promijeniti odluku, a potom je na jednak način reagiralo i najviše tijelo vodenih sportova u svijetu. Španjolcima, koji bez obzira na ovaj poraz imaju odličnu priliku plasirati se u četvrtfinale Olimpijskih igara, preostaje još samo žaliti se Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Je li bio pogodak ili ne, možete sami procijeniti na sljedećoj snimci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2012. u 03:28
    objektivno mislim da i nije bio gol.  doslovno cijeli zivot pratim pratim vaterpolo (kako i svi iz dubrovnika takorec se rodimo s kapicom na glavi i loptom u ruci) ali koliko mi je poznato gol linija je nekih desetak, petnaest centimetara iza stative, a ne na samoj stativi ko u ostalim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 21:18
    mene zivciraju, ali ima covjek pravo na javno izrazavanje bez poziva na linc pa makar bio on i u obliku lajkanja
    Obrisan korisnik
  • cameosis01.08.2012. u 20:57
    perrone laprda gluposti: covjek nije bio gol, nego je nosio kupace gacice i kapicu, dakle sve po pravilima. vjerojatno je pobrkao s pornicem (zato i uzrujanost / uzbudjenost).
    cameosis
  • Lomax01.08.2012. u 20:32
    samo ovo je vaterpolo u pitanju, i u tom slučaju mi smo čak i "veći" od njih.
    Lomax
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 17:09
    Krasno je ovaj Perez zavukao šraubu! Mogli su naši malo više pripazit... Posebno obrambeni.
    Obrisan korisnik