Ostali sportovi

Šain: "Svoje ciljeve smo ispunili, dali smo sve od sebe, ali priznajem, očekivali smo zlato"

Iz Londona: Maja Giljanović • petak, 03.08.2012.
Šain: "Svoje ciljeve smo ispunili, dali smo sve od sebe, ali priznajem, očekivali smo zlato"
Foto: FaH

David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković osvojili su danas na stazi u Eton Dorneyju prvu hrvatsku medalju na 30. Olimpijskim igrama! Hrvatski četverac na pariće uspeo se na postolje između Njemačke na prvom i Australije na trećem mjestu i nakon brončane medalje osmerca u Sydneyju 2000. i srebra braće Siniše i Nikše Skelina u dvojcu bez kormilara u Ateni 2004. Hrvatskoj donio srebro, ukupno treću veslačku medalju. Jedan od njih, David Šain, odmah po završetku utrke dao je kratku izjavu.

Četverac na parice u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković osvojio je danas za Hrvatsku prvu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu! Na regatnom polju u Eton Dorneyju hrvatski su veslači ciljem prošli na drugom mjestu, iza olimpijskih pobjednika Nijemaca i ispred Australije na trećem mjestu. Nakon utrke Šain je izjavio: "Srebro je odličan rezultat, ali priznajem da smo, iako to ni u jednom trenutku nismo najavljivali, očekivali zlato. Sretan sam i ponosan sto smo odbili napade Australaca i ostalih, ispunili smo svoje ciljeve, dali smo sve od sebe".

"Nijemci su krenuli brzo kao i uvijek, ali i naš je start bio dobar. Odradili smo dobru sredinu, odličan finiš. Sve u svemu odveslali smo odličnu utrku, ali u ovom trenutku, ovdje, bili su bolji i zasluženo stigli do pobjede. Presudio je možda tehnički dio, oko namještanja vesala. Sve smo pripremili za uvjete kakvi su bili prethodnih dana, kakvi su uostalom bili nepunih pet minuta prije starta, ali u tom su se trenutku dramatično promijenili. čamac smo pripremili za kontravjetar, a on se okrenuo. Još smo brže morali kroz vodu i počeli smo se gušiti".

"Srebro je naša trenutna vrijednost, bolje nije moglo, ali odličan je ovo rezultat, vjerojatno ćemo se za nekoliko jutara probuditi i shvatiti koliko je olimpijsko medalje bilo kakvog sjaja veliko postignuće", zaključio je srebrni hrvatski olimpijac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran04.08.2012. u 00:08
    Kojenajbolji je još jedan u nizu onih Hrvata koji su osvojili pregršt medalja na Olimpijskim igrama te svjetskim i europskim prvenstvima. U pljuvanju... Momci, svaka vam čast. Mene ste danas učinili ponosnim. Hvala vam!
    Vjeran
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 18:55
     tako omalovažiti takav grandiozan uspjeh je sramota i krajnje nekorektno prema tim istinskim sportašima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 15:12
    Dečki svaka čast veliki rezultat za Hrvatsku.Olimpijska medalja ma kakvog bila sjaja ogroman ie uspjeh i nagrada za izuzetan trud i odricanje-Bravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 14:40
    Ma dajte, dobro je srebro! Mogli ste i to izgubiti, da je trka bla jos 200 m. Bravo na prvoj hrvatskoj medalji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 14:33
    "nakon zlatne medalje osmerca u Sydneyju 2000" Bas lijepo,samo mi nije jasno zakaj se ja tog zlata uopce ne sjecam?! :)
    Obrisan korisnik