Ostali sportovi

Bralić: "Podijeljene emocije, mogli smo i više, ali i srebro je velik uspjeh"

Iz Londona za Sportnet:Maja Giljanović • petak, 03.08.2012.
Bralić: "Podijeljene emocije, mogli smo i više, ali i srebro je velik uspjeh"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske veslačke reprezentacije Nikola Bralić podijeljenih je emocija oko uspjeha četverca na pariće, s obzirom na sezonu osjeća da su mogli i do medalje najvećeg sjaja, ali je svjestan koliki je svaka olimpijska medalje uspjeh. Gleda Bralić već i prema idućoj sezoni i priželjkuje promjene u sustavu kako bi se jedna vrhunska ekipa čim bolje mogla nositi s konkurencijom koja ne štedi sredstva.

"Emocije su podijeljene. S obzirom na sezonu, kako smo dominantni bili, mogli smo i više, ali i srebrna medalja, svaka olimpijska medalja, velik je uspjeh", izjavio je nakon utrke četverca na pariće i osvojene prve hrvatske medalje na Olimpijskim igrama u Londonu izbornik srebrnih veslača Nikola Bralić. "Olimpijske igre su vrhunac svačije karijere, treniraš cijeli život i cijelo vrijeme sanjaš o zlatu, ali i srebro je veliko postignuće. Ja sam zadovoljan, olimpijsko srebro moj je i njihov najveći uspjeh, a mladi su, pred njima je još puno medalja i puno veselja".

Što je odlučilo pobjednika? "Pobjeda Njemačke čista je kao suza, bili su bolji i pobijedili su sasvim zasluženo, to je prvi i najveći razlog zbog čega smo srebrni. Mi jesmo imali problema sa set-upom, namještanjem vesala i u ovim uvjetima napravili maksimum, ali ne preostaje nam drugo nego im čestitati, danas je pobijedio bolji."

Kad je set-up odlučen, nije bilo vremena prilagoditi ga novim uvjetima? "Bio sam na biciklu, snimao situaciju, proučavao stazu, ali doslovce minutu prije starta uvjeti su se stubokom izmijenili. Set-up se određuje jedno sat vremena prije starta, da smo ga postavili drugačije možda bi za nijansu pomoglo, možda i ne. Nijemci su danas bili odlični".

Slika 1 od 1.
Foto: Maja Giljanović

Srebrna ekipa ostaje na okupu? "Ne vidim zbog čega razbijati nešto što funkcionira, nešto što je toliko dobro da osvoji olimpijsku medalju. Novi olimpijski ciklus kreće, pravila su jasna, ako netko želi otići i ispunjava uvjete, može, ali ponavljam, zašto bi jer teško je ocekivati da će u novoj posadi biti bolji od ovog. Možda bi mogao ponoviti ovo, ali da će osvojiti zlato, ne znam baš. Možda se netko želi odmoriti, ja to razumijem, ali zašto da se raspadne nešto ovako dobro."

Na postolju su Njemačka, Hrvatska i Australija, Hrvatska daleko najmanje ulaze u veslanje. Očekujute li veću potporu? "Nešto će se definitivno morati mijenjati, uvjeti ovakvi kakvi su trenutno nisu dostatni, mi još uvijek idemo protiv sustava. Njemačka i Australija ulažu golema sredstva i pravo je čudo da smo se u stanju s takvim velesilama uopće i nositi. Pod broj jedan morat će nam se osigurati kompletna oprema, mi primjerice sada uopće nemamo skifove za braću. Drugo, morat ce se poboljšati dvorana i treće, promijeniti situacija na Jarunu. Uzmite primjer, kad Kostelić trenira na Sljemenu, ne vidite da se uz njega niz stazu spuštaju škole skijanja, zar ne? Očekujemo sličan odnos, staza nam se mora očistiti. Ili Peruča, mi tamo nemamo baš nista. Doslovce s kamena skačemo u čamac!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran04.08.2012. u 00:03
    Zadnji odlomak sve govori. Mene duša boli dok to čitam. A onda se još pojave pacijenti (nažalost, ne engleski) koji omalovažavaju i ovo srebro. Strašno! Dečki, svaka vam čast. Ovo je samo još jedan dokaz da i hrvatski pojedinci mogu uspjeti unatoč (najblaže rečeno) nepoticajnom sustavu. Momci, mene... [više na forumu]
    Vjeran
  • db03.08.2012. u 18:33
    rezultat je velik, ogroman....ali žal mora postojati, ovo je momcima prva izgubljena utrka ove godine... nema veze, u rio po zlato
    db
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 18:07
    ćemu žal kad su dećki ostvarili ogroman uspjeh.dečki su dali sve od sebe a protivnici strašna svjetska elita.Dečki svaka čast
    Obrisan korisnik