Ostali sportovi

Lucija Zaninović hvata novu hrvatsku medalju, rukometaši i vaterpolisti polufinale

Ante Dubravac • srijeda, 08.08.2012.
Lucija Zaninović hvata novu hrvatsku medalju, rukometaši i vaterpolisti polufinale
Foto: FaH

Nakon dana zatišja na sportska borilišta diljem Londona opet izlaze glavne hrvatske uzdanice u nastavku borbe za medalje. Vaterpolisti i rukometaši nastupaju u četvrtfinalu dok Luciju Zaninović čeka težak ždrijeb na putu do medalje.

Olimpijske igre u Londonu ulaze u svoju završnu fazu, a samim time i svi dvoboji u raznim sportovima dobivaju na svojoj težini. U većini slučajeva popravka više nema i o svemu može odlučivati jedna pogreška.

12. dan na Olimpijskim igrama sasvim sigurno će opet privući veliki broj ljubitelja sporta u domovini uz male ekrane, a samo se možemo nadati da će naši predstavnici mirno odraditi svoj posao, iako je izgledno da će potrošnja tableta za smirenje opet biti povećana.

Hrvati u Londonu

Svoj pohod prema medalji u taekwondou u 11 sati započinje Lucija Zaninović, a prva prepreka će joj biti Seulki Kang iz Centralnoafričke Republike. Lucija se natječe u kategoriji do 49 kilograma u kojoj nikada niti jedna Europljanka nije osvojila odličje i to će sigurno biti dodatan motiv za Luciju. Da ždrijeb nije mazio Zaninović pokazuje i činjenica da ju u četvrtfinalu vjerojatno čeka brončana sa posljednjeg svjetskog prvenstva dok u eventualnom polufinalu bi joj suparnica mogla biti trostruka svjetska prvakinja i zlatna iz Pekinga Wu Jingyu. finalni dvoboj na rasporedu je u 23:15 sati.

Također u 11 sati kreće kvalifikacijska borba u skoku s motkom. 18-godišnji Ivan Horvat najmlađi je hrvatski olimpijac u Londonu i sam dolazak na ovo veliko natjecanje je strašan uspjeh za njega.

Svoje natjecanje nastavljaju i jedriličarke Romana Župan i Enia Ninčević koje će u posljednja dva plova klase 470 pokušati s 15. pozicije doći do do eventualnog plova za medalje.

Večernji dio programa je rezerviran za momčadske sportove, a na scenu stupaju rukometna i vaterpolska reprezentacija. Izabranike Ratka Rudića u 21 sat očekuju Sjedinjene Američke Države. Hrvatska je natjecanje po skupinama završila na dominantan način upisavši svih pet pobjeda dok su Amerikanci poraženi od Srbije i Mađarske s identičnim rezultatom 11:6.

Hrvatska je u četvrtfinalnom dvoboju favorit i uz ozbiljan pristup i maksimalan angažman ne bi trebala imati većih problema protiv Amerikanaca čije je prvo ime povratnik u redove Juga Tony Azevedo.

Za kraj uzbudljivog dana ostaju rukometaši koji su si svojom odličnom igrom i uvjerljivim pobjedama u četvrtfinalu osigurali najlakšeg protivnika, riječ je o reprezentaciji Tunisa. Tunižani su natjecanje otvorili s tri poraza i kada se činilo da su izgubili svaku nadu za prolazak dalje savladali su Veliku Britaniju i Argentinu te izborili susret s Hrvatskom.

Iako je uoči dvoboja Ivano Balić izjavio da je najbolja afrička momčad neugodan protivnik sve osim uvjerljive pobjede reprezentacije Hrvatske bilo bi veliko iznenađenje. Igrači trenera Slavka Goluže su pokazali da su odlično pripremljeni i Tunis nikako ne bi smio predstavljati previsoku prepreku.

Traže se najbrži, najviši, najjači

Atletska natjecanja nastavljaju se s čak četiri finala. U ženskoj konkurenciji medalje će se dijeliti na 200 metara, 400 metara s preponama i skoku u dalj dok će se muškarci boriti za zlato u utrci na 110 metara s preponama. Ipak svijet s nestrpljenjem iščekuje novi nastup olimpijskog pobjednika na 100 metara Usaina Bolta koji traži finale u utrci na 200 metara.

Do četvrtfinala su došli košarkaši, a zanimljivo će biti u dvobojima između Litve i Rusije te Francuske i Španjolske. Amerikanci ne bi smjeli imati većih problema s Australijom, a posljednji par čine Brazil i Argentina.

Rukometno natjecanje nudi nekoliko odličnih susreta, a prije svega se ističe skandinavski dvoboj između Švedske i Danske. Španjolska će se suprotstaviti Francuskoj dok će najlakši posao imati Island koji put u polufinale traži protiv Mađarske.

Nakon što su podijeljene medalje u ekipnom dijelu ženskog turnira u stolnom tenisu isto će danas napraviti i muškarci. U susretu za zlato se sastaju Kina i Koreja.

Vaterpolski turnir također je došao do četvrtfinala u kojem se sastaju Crna Gora i Španjolska, Australija i Srbija te Italija i Mađarska. Do iste faze natjecanja stigli su i odbojkaši.

Od ostalih sportova finala su na rasporedu u kajaku, jahanju, ženskoj odbojci na pijesku te u tri kategorije ženskog boksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 13:50
    vamos sestre!
    Obrisan korisnik
  • narada10808.08.2012. u 11:17
    evo bas je Luca "isprasila" Seulki Kang, koja je rodom iz J. Koreje. A kad sam vidio da je sudija u ringu iz J.Koreje, onda si mozete misliti kaj sam osjecao. Poslije podne se bori u cetvrfinalu protiv Argentinke.
    narada108
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 10:01
    Sretno cure i dečki! Kako se kaže, "razvalite im gajbu" ;)
    Obrisan korisnik