Ostali sportovi

Kronologija: Hrvatska - Crna Gora

Tomislav Pacak • petak, 10.08.2012.
Kronologija: Hrvatska - Crna Gora
Foto: FaH

Bravo Barakude, bravo Ratko Rudić, bravo Josip Pavić! Hrvatska je u finalu Olimpijskih igara nakon što je sa 7:5 u polufinalu svladala Crnu Goru. S najmanje srebrnom medaljom hrvatskih vaterpolista, Hrvatska će u Londonu ubilježiti najuspješnije ljetne OI do sada, a tek nas čekaju polufinalni nastup rukometaša te, dakako, finalni susret vaterpolskih junaka...

Hrvatska - Crna Gora 7:5 (3:1, 2:0)

Hrvatska: Pavić, Burić 1, Bošković 1, Dobud, Joković, Buljubašić 1, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2, Barać, Hinić, Obradović, Vićan.

Crna Gora: Šefik, Brguljan, Pašković, Petrović, Drašković, Radović, Janović M., Janović N., Ivović 2, Zloković , Gojković 2, Jokić, Ščepanović.

32' PAAAAAAAAVIĆ! Možemo početi slaviti! Gojković je probao, ali na golu je Josip Pavić! Junak utakmice, Hrvatska je u finalu Olimpijskih igara!

31' Hrvatska nije iskoristila igrača više, ali ulazi u zadnju minutu s velikom prednošću koju mora iskoristiti bez obzira na ovog igrača manje.

30' Nažalost, Crna Gora je uspjela smanjiti na 7:5, Ivović je ostao potpuno sam u kontri što lakoćom koristi. Ta nesretna kontra jedini je malo slabiji segment hrvatske igre na ovom turniru.

29' Šteta zbog nekih pogrešaka u napadu jer se utakmica mogla i ranije riješiti, no nećemo se žaliti. Pavić je upravo upisao nevjerojatnu 12. obranu. Dvije i pol minute do kraja...

28' Ne uspijeva Hrvatska biti opasna u napadu u ovom razdoblju, ali vrijeme otkucava Crnogorcima, a Hrvatska obrana jednostavno ne popušta. Još 3:45 do kraja.

26' Propustili su Crnogorci još jednog igrača više, Hrvatska jednostavno igra nevjerojatno kvalitetno u obrani. Očigledna je izuzetna fizička pripremljenost, ruke su stalno gore.

26' Odlična reakcija Jokovića u obrani, ukrao je loptu Crnogorcima. U posljednjih šest minuta Hrvatska ulazi s +3 i napadom.

25' Nažalost, Crnogorci su iskoristili ipak tog igrača više, u nastavku napada Gojković je uspio pronaći prostor pored Pavića za smanjenje na 7:4.

25' Pogodite kako je završio novi igrač više za Crnu Goru? Nije teško... obranom Josipa Pavića!

25' Još jedna sjajna vijest je da su Crnogorci ostali bez najboljeg čovjeka, Boris Zloković skupio je tri isključenja.

24' Sve brani!! Josip Pavić! Nevjerojatno je kako brani taj čovjek na cijelom turniru, a posebno u ovoj najvažnijoj utakmici do sada. Hrvatska ide u zadnju četvrtinu sa 7:3!

23' Novi peterac za Hrvatsku.. Sukno... GOOOOOOOOOOOOLL! Burić je izborio peterac, Gojković ga skrivio.

22' Bravo, odlična obrana s igračem manje, a kad se vratio isključeni igrač, Gojković je izgubio strpljenje i pogodio Pavića. Igrač više za Hrvatsku, Rudićev time-out i prilika za povratak na onih +4 s poluvremena.

21' Šteta, šteta, sada Hiniću nije priznat jedan pogodak iz okreta. Malo dvojbena odluka, suđeno je dvostruko isključenje prije toga.

21' Velika pogreška Muslima s igračem više, predao je igraču protivnicima. S druge strane opet je siguran Pavić.

20' Nismo ih morali ovako zazvati.. Gojković je iskoristio malu dekoncentraciju u hrvatskoj obrani i opet smanjio na -3.

20' Nova obrana Pavića, nema veze ako se Dobud sporije vraća u obranu. Drži Hrvatska veliku prednost, no Crnogorci imaju eksplozivan napad koji uvijek može proraditi.

18' Bošković!!! GOOOOOL! 6:2! Miho je bio precizan iz opravdano dosuđenog peterca.

17' Sjajni Zloković sada je iznenadio hrvatsku obranu i Pavića te smanjio zaostatak Crne Gore na 5:2 na početku drugog dijela. Ali ovako je započeo i prvi, neka se samo ponovi.

16' Što reći nakon ovakvog poluvremena Hrvatske? Crna Gora samo Amerikancima nije zabila više od 10 golova (poraz 8:7), a Pavić i briljantna obrana Hrvatske ostavili su Crnogorce na jednom pogotku u 16 minuta. U napadu je Hrvatska bila odlična u realizaciji, pa ćemo lako zaboraviti neke olako ispuštene lopte i napade. Crnogorcima je teško odrediti otkuda prijeti opasnost, golove je zabilo pet igrača, a da još nisu zabijali ni Bošković ni Hinić ni Dobud ni Joković. Perfektan obrambeni nastup Hrvatske, samo tako treba nastaviti jer 16 minuta dijeli Hrvatsku od olimpijskog finala.

16' Fenomenalno! 5:1! Buljubašić je krasno pronašao Burića pred golom, ovaj se dignuo i zakucao loptu u mrežu za velikih 5:1. S druge strane, Hrvatska je opet spriječila napad Crne Gore koja će ostati na jednom jedinom pogotku u cijelom poluvremenu, i to onom iz prve minute.

15' Pavić!! Šesta obrana, opet prilikom igrača više Crne Gore. Isključenje s druge strane, prilika za povećanje vodstva.

14' GOOOOOOOOOL! 4:1!! Bravo Sukno! Opet su Barakude taman čekale povratak isključenog igrača, i kada su se Crnogorci poveselili da su se spasili - ukazao se Sandro Sukno. Hrvatska vodi s tri pogotka razlike, dvije minute prije kraja prvog poluvremena.

14' Ma bravo, bravo za obranu Hrvatske!! Ovoga puta ni Pavić nije bio potreban, sjajan blok spriječio je crnogorskog igrača više. Evo i konačno igrača više s druge strane...

11' Odlično je Crna Gora pronašla igrača pred hrvatskim golom, ali sjajan je Pavić. Malo olako Hrvatska troši svoje napade, no dok je obrana na ovakvoj visini, to nas neće toliko brinuti.

10' Propustili su Crnogorci još jednog igrača više, ovoga puta je okvir gola bio naklonjen Hrvatskoj.

8' Hrvatska je do polufinala stigla sa šest pobjeda, Crnogorci su izgubili od SAD-a i odigrali neriješeno sa Srbijom. U drugoj četvrtini Hrvatska je osigurala prvi napad...

8' Sjajna prva četvrtina Hrvatske, 3:1 je lijepa prednost posebno jer najbolji hrvatski napadači još nisu zabili pogotke. Oslobodio se prostor za Buljubašića, Muslima i Bušlju koji su to sjajno iskoristili. S druge strane, samo jedan primljeni gol fantastičan je učinak protiv jednog od najboljih svjetskih napada, Pavić je bio uobičajeno raspoložen.

8' Pogodaaaaak!!! Već je završio igrač više, ali Buljubašić je potegnuo i pogodio u pravom trenutku za +2 Hrvatske!

7' MUSLIIIIIIM! Goooool! 2:1 za Hrvatsku, zabila su dvojica igrača koja su se čuvala, čini se, baš za polufinale.

6' Za sada sudački kriterij ne pogoduje previše Hrvatskoj, iznudila je tek jedno isključenje, a već dva puta suđen je kontra prekršaj. Obje momčadi više su pokazale u obrani nego u napadu do sada.

5' Nakon malo slabijeg početka, hrvatska obrana je na onom nivou koji smo gledali u dosadašnjem tijeku turnira. Josip Pavić također izgleda kao da je u pravoj formi. Hrvatska nije iskoristila prvog igrača više, Joković je pogodio okvir gola.

3' GOOOOOOL! Proradio je Bušlje u pravom trenutku! Jedan gol do sada na turniru, ali evo sada lijepog gola za 1:1.

1' Aleksandar Ivović iskoristio je prvog igrača više za Crnu Goru (isključen Burić). S druge strane, propao je hrvatski napad, pa ne možemo biti oduševljeni sa startom utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 18:02
    kad gledam tekmu i kad znam da nam je protivnik Crna Gora i vidim da nam se ne mogu pribliziti nikako sto god da naprave-onda je to znak da smo odigrali maestralno! Ako cemo ovako igrati u finalu protivnici mogu vec sada pocet pakirat kofere, kako god da zavrsi finale decki svaka vam cast na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 17:57
    kakvi majstori..svaka vam čast momci! ponos hrvatske!
    Obrisan korisnik
  • narada10810.08.2012. u 17:55
    ja mislio da je Pavic bio normalan protiv SAD, da im je sut bio los, ali danas je skidao par strasnih komada. Nikad boljeg Pavica "nijesam" vidio. Ma ovo je bio remek-vaterpolo, delikatesa !! Ajmo sad napraviti finale najboljim sportskim eventom na OI, koga zanimaju Bolt, pa kosarkasi SAD? U finalu... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 17:53
    bravo dečki.najbolji trener na čelu najbolje ekipe=olimpijski pobjednici!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 17:52
    Pavić je maestralno branio i uveo nas u finale, bravo, bravo, bravo!!! Ajmo rukometaši večeras pa da nedjelja bude još jedan povijesni dan HR sporta!
    Obrisan korisnik