Ostali sportovi

Pavić: "Čudesna obrana ispunjenje jednog dijela sna"

Tomislav Pacak • petak, 10.08.2012.
Pavić: "Čudesna obrana ispunjenje jednog dijela sna"
Foto: FaH

Nisu još obavili sve po što su došli u London. To je prvi dojam nakon izjava presretnih vaterpolista koji su vratili hrvatsku reprezentaciju u finale olimpijskih igara po prvi puta nakon Atlante i 1996. godine…

Fenomenalni, nesavladivi Josip Pavić bio je prvo ime hrvatske reprezentacija, nerješiva enigma za Crnogorce:

"Ovo je ispunjenje jednog dijela sna. Nadam se da ćemo ostatak ispuniti za dva dana. Opet smo odigrali čudesnu obranu, sasvim zasluženo smo slavili." Pavić je još samo dodao "ne znam što reći", i poslao dva poljupca u ekrane HTV-a. On je, uostalom, sve rekao u bazenu.

Ratko Rudić je, pak, i na ovom turniru pokazao o kakvom se stručnjaku radi. Čak i perfekcionist poput Rudića priznao je da Hrvatska izgleda fantastično u Londonu:

"Da, moram reći da smo od početka do kraja turnira imali strašnu seriju rezultata. Mi ne pobjeđujemo malim rezultatima, već smo sve suparnike deklasirali, čak i Španjolska je bila posve podređena bez obzira na onu završnicu. Ova utakmica je imala posebnu težinu, jer želimo ići do kraja. Opet smo u obrani odigrali jako dobro, naravno da smo se dobro pripremali za njihov napad. Zaista cijelo prvenstvno igramo jaku obranu, i s takvom obranom mislim da i u finalu imamo dobre šanse za zlato, s kim god igrali."

Rudić nije htio prognozirati pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Srbija i Italija: "Ne bih prognozirao, podjednake su šanse. Vidjeli smo da je Italija dosta podigla svoju igru, dobro su organizirani i Srbi neće imati lagan posao. Mi ostajemo u našem bunkeru, spremamo se i prekosutra izlazimo spremni za najveći okršaj."

I Maro Joković bio je prezadovoljan ovakvim nastupom Barakuda: "Ugodno smo iznenađeni koliko je ljudi došlo, uz ovakvu atmosferu nije moglo završiti bolje. Nakon dugo godina evo nas u olimpijskom finalu, presretni smo. Ne dopuštamo da nam to udari u glavu, tek smo korak do cilja kojeg smo zacrtali. Svaki kontakt je bio na rubu isključenja, s obje strane, puno toga se zbivalo, ali obrana na čelu s Pavićem funkcionirala je besprijekorno. To pokazujemo cijelo prvenstvno, moramo izdržati još jednu utakmicu i to je to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 23:52
    paviću legendo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 18:46
    Zdravo, Djevo, svih milosti puna, vječnog sunca ogrnu te sjaj. Oko čela zvjezdana ti kruna, ispod nogu stenje pakla zmaj. Rajska Djevo, kraljice Hrvata, naša Majko, naša zoro zlata, odanih ti srca primi dar, primi čiste ljubavi nam žar. Blažena si, jerbo sva si čista, zmijin dah ne okuži ti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 18:22
    "ne znam što reći" kaze Josip Pavic a ja dodajem koju posluku porati?
    Obrisan korisnik