Ostali sportovi

Olsson: "Bili smo dominantnija ekipa, čak i kada smo gubili osjećali smo da možemo do pobjede"

Zvonka Keliš • petak, 10.08.2012.
Olsson: "Bili smo dominantnija ekipa, čak i kada smo gubili osjećali smo da možemo do pobjede"
Foto: Bruno Karadža

Rukometna reprezentacija Švedske prvi je finalist olimpijskog rukometnog turnira u Londonu. Nakon minimalne i tijesne pobjede nad Mađarskom u polufinalu ni izbornici Olsson i Lindgren, kao ni sami igrači nisu mogli biti zadovoljniji konačnim ishodom.

Polufinalni dan olimpijskog rukometnog turnira započeo je dvobojem dviju momčadi koje su možda pomalo iznenadile svojim plasmanom, ali su na koncu sasvim zasluženo stigle do borbe za finale. Mađarska i Švedska nakon itekako zanimljive borbe pokazale su kako je trenerski dvojac Olsson/Lindgren bolje odradio svoj posao te tako Švedska pobjedom 27:26 već nestrpljivo čeka u finalu.

Netom nakon polufinalne pobjede švedski izbornik Staffan Olsson kazao je: Još uvijek ne razumijem što se to točno dogodilo, sve mi se čini nestvarno. Dobro smo krenuli u susret te smo stvorili prednost nad protivnikom te smo bili dominantnija ekipa tijekom ogleda. Kada smo, pak, gubili 5:6, 0:2 osjećali smo se kao da možemo voditi", izjavio je nakon slavlja švedski izbornik za SVT.

"Bio je uistinu težak susreta i uloga vratara je bila golema, a sama završnica odlična. Iako smo, kao što sam rekao, gubili dijelom utakmice uvijek smo pronašli naš put natrag te se borili do samoga kraja", dodao je Olsson.

Drugi pripadnik švedskog trenerskog tima, Ola Lindgren, nakon dvoboja nije mogao sakriti sreću i zadovoljstvo: "Iako je naš protivnik više išao na snagu, a mi nismo uhvatili zalet koji smo htjeli, dobro smo na koncu kontrolirali ogled u cjelini. Pravi smo borci i ovo je ogroman uspjeh za nas pa mi smo u finalu Olimpijskih igara."

Strijelac 27. pogotka koji je i donio konačno slavlje i samo finale Igara, Kim Ekdahl du Rietz samo je kratko kazao: "Nemam mnogo toga za reći, jednostavno sam imao priliku za postići pogodak i morao sam zabiti."

Na koncu se na cijelu priču i svoje trenere te suigrača nadovezao i vratar Mattias Andersson koji je također bio izuzetno sretan: "Ovo je stvarno predivno, prelijepo. Apsolutno čudesno. Možemo se dići i pobijediti i kada je teško", zaključio je Andersson koji je u susretu sakupio 12 vrlo važnih obrana.

OI 2012 - Završnica (M)

polufinale

Mađarska26:27Švedska
Francuska25:22Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 - Završnica (M)

polufinale

Mađarska26:27Švedska
Francuska25:22Hrvatska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir11.08.2012. u 13:05
    Vidi ga.......Staffan Olsson, možda ponajbolji desni vanjski svih vremena!
    Mithrandir