Ostali sportovi

Mocsai: "Bila je ovo strateška borba u kojoj su sitnice odlučivale"

Zvonka Keliš • petak, 10.08.2012.
Mocsai: "Bila je ovo strateška borba u kojoj su sitnice odlučivale"
Foto: Davor Sajko

Polufinalni poraz od Šveđana na Olimpijskim igrama u Londonu nikako nije mogao dobro sjesti reprezentativcima Mađarske, kao ni njihovu izborniku koji se sada ipak moraju sabrati te okrenuti borbi za brončano odličje.

Nakon poraza u polufinalu olimpijskog rukometnog turnira razočarani su, dakako, bili Mađari koji su se uistinu dobro borili te su žarko željeli finale u Londonu. Međutim, Švedska je u borbi za finale bila bolja s jednim pogotkom razlike (27:26) čime je Mađarskoj preostala borba za broncu.

Netom nakon poraza mađarskog su izbornika Lajosa Mocsaija preplavile tužne emocije te je kazao: "Objektivno gledajući u prvom smo poluvremenu bili dosta svježi, no unatoč tome nismo mogli konkurirati Šveđanima. U drugom dijelu smo popravili svoju igru te smo na različite načine pokušali osigurati finale Igara, no samo neke od akcija na koncu su bile uspješne", izjavio je Mocsai za hvg.hu.

"Propustili smo potom realizirati i dva zicera, nismo uspjeli izjednačiti, a odlučile su na koncu sitnice jer je ovo bila dobra strateška borba u kojoj su slavili Šveđani. Borba za broncu sigurno će isto tako biti teška, no o njoj sada još ne mogu pričati", završio je Mocsai.

Nandor Fazekas u susretu je obranio osam lopti te je nakon poraza od Šveđana izjavio: "Bolje smo otvorili susret te smo polučili nekoliko dobrih pogodaka, no to je očito bio indikator njihove tada lošije igre. Takva je naša sudbina, jednom smo na putu prema vrhu da bi onda pali. Nakon što smo pobijedili Island bili smo toliko blizu finalu, no ipak do njega nismo stigli. Nadam se da ćemo u susretu za broncu ponovno biti ona bolja ekipa."

Njegov suigrač iz reprezentacije, Ferenc Ilyes, također nije mogao biti zadovoljan porazom: "Susret s Islandom nas je dosta potrošio tako da večeras nismo mogli kao inače ići punom snagom. Teško je sada govoriti o tome što se dogodilo. Pred nama je još jedna utakmica do koje ćemo se pokušati probuditi i poboljšati u samoj igri."

"Mogli smo pretvoriti naše snove u stvarnost, no nismo to učinili te se sada trebamo u potpunosti okrenuti susretu za brončanu medalju", rekao je Barna Putics.

Na svoje suigrače i izbornika nadovezao se i Szabolcs Zubai koji je susret prije svega ocijenio kao izuzetno težak i agresivan: "Šveđani su u prvom dijelu uradili nekoliko pogreški koje smo mi mogli kazniti, no nakon što su se odvojili od nas nismo ih više uspjeli stići. Teško nam pada ovaj poraz budući da nismo sigurno hoćemo li ikada više u našim karijerama zaigrati u polufinalu Olimpijskih igara", zaključio je Zubai.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!