Košarka

Mršić: "Nedostajalo nam je nekoliko minuta dobre igre u posljednjoj četvrtini da bismo se držali do kraja"

Ivor Krapac • četvrtak, 08.11.2012.
Mršić: "Nedostajalo nam je nekoliko minuta dobre igre u posljednjoj četvrtini da bismo se držali do kraja"
Foto: Davor Sajko

Cibona nije došla do iznenađenja protiv favoriziranog Spartaka iz Sankt Peterburga u prvom ovosezonskom nastupu u Eurokupu. Nakon što su gosti iz Rusije otišli iz Zagreba s pobjedom s osam razlike, trener Vukova Veljko Mršić žalio je za popuštanjem njegove momčadi nakon naleta s kojim su došli u vodstvo u trećoj četvrtini. Mršić je vjerovao da će Vukovi imati šansu, a tako se i odvilo na parketu...

Držeći priključak kroz najveći dio prvog poluvremena, nakon početka utakmice s 8:0 za goste, Cibona je u dvoboju sa Spartakom došla na svoje potkraj treće četvrtine, predvođena poenima DJ Strawberryja, preokrenuvši zaostatak od 44:34 u vodstvo od tri razlike (49:46) u 28. minuti. No, poslije tog naleta, malo toga rasplelo se po željama Vukova. Gosti su se do kraja treće dionice vratili u vodstvo, da bi posljednju dobili s 14:7.

DJ Strawberry je svojom serijom poena vukao Cibonu do +3 u trećoj četvrtini, no u posljednjoj je potpuno stao. "U trećoj četvrtini bio je 'vruć', dok kasnije nije radio dobru selekciju šuta. Ako to podigne na viši nivo, s boljim čitanjem obrane i selekcijom u napadu, bit će puno bolji igrač", kazao je Mršić.

"Bila je ovo utakmica kakvu smo i očekivali, protiv čvrste momčadi, znali smo da će biti tvrdo, a vjerovali smo da ćemo imati priliku za pobjedu. Do toga smo došli, nedostajalo nam je nekoliko minuta dobre igre u zadnjoj četvrtini da bismo se držali do kraja", osvrnuo se Veljko Mršić.

"Očekivali smo probleme u skoku, to se i ostvarilo", nastavio je Cibonin trener, spominjući i poteškoće u napadu: "Osobno sam vjerovao da možemo dobiti utakmicu i odigrati bolje nego jesmo, ali igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Moramo poboljšavati igru, osobito u napadu, a obrambeno, nije mala stvar ostaviti ekipu kao što je Sankt Peterburg na 64 poena uz probleme sa skokom koje smo imali."

"Za ono što želimo igrati u napadu moramo imati igrače koji su atletski sposobni nositi se sa suparničkim igračima s kakvima su se sada sreli", dodao je Mršić, ističući da je glavni cilj stavljati naglasak na obranu, što je, kako je opisao Jure Zdovc, veća ovosezonska orijentacija i za Ciboninog suparnika na početku Eurokupa.

Dvoboj sa Spartakom donio je priliku da se 15-godišnji Lovro Mazalin nađe u zapisniku i na klupi u europskoj utakmici, uz godinu starijeg Marka Arapovića, koji je krajem utakmice bio i u igri. Za Mazalina će biti vremena.

"Bilo je u planu da bi mogao ući ako odemo na +20 ili gubimo s 20, napravio je samo par treninga s nama, ide i u školu, dok je Marko više s nama, poznaje sustav igre", rekao je Mršić o Mazalinu: "Ovo je više bila nagrada za njega i poticaj da nastavi raditi. Neko vrijeme ga nije bilo zbog ozljede, a kada mu škola bude dopustila, svaki drugi tjedan mogao bi odraditi koji trening s nama."

Vraćajući se na napad, Mršić je komentirao probleme u kojima je Tweety Carter u srijedu bio zbog obrambenog pritiska suparnika. "Carter je nizak igrač, u svakom match-upu protivnici imaju prednost u visini, a ako na njega još dođe i viši igrač, to ne može probiti lagano. Nismo imali postavljanje drugih igrača na terenu kao što smo predviđali da ćemo imati, to smo napravili nekoliko puta, ali nije bilo kontinuiteta."

Gostujući trener Jure Zdovc bio je zadovoljan kako je utakmica završila: "Čestitam momcima na pobjedi, suprotstavili smo se ekipi koja je u usponu, znam da ima problema s ozljedama, ali u zadnje vrijeme su igrali dobro. Imaju više-manje pokrivene sve pozicije, no trebali smo se adaptirati na igranje protiv momčadi koja je koristila niske petorke. Poveli smo s obranom, prije utakmice sam dao zadatak da ne primimo više od 60 poena, to su igrači ispunili."

"U zadnoj četvrtini je bilo kako treba, nama je cilj da u svakoj utakmici u jednoj četvrtini obranom dobijemo break na terenu, ali danas smo to propustili kapitalizirati svojim glupostima u napadu. Cibona nas je malo poremetila zonom, a bili su tu i penali u kriteriju koji nama nije odgovarao, šutirali smo ih samo 47 posto, te dvije sitnice trebamo ispraviti."

Gosti iz Sankt Peterburga su odlično otvorili utakmicu, no kako je Zdovc istaknuo, on u tome nije vidio puno dobrog: "Početak s 8:0 mi se nije svidio, odmah sam to rekao pomoćnicima. Kada se protivnička ekipa nakon toga zahukta, nije lako, no do kraja smo ipak uspjeli usporiti Cibonu."

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona56:64Zenit St. Peterburg
Cholet71:93Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona56:64Zenit St. Peterburg
Cholet71:93Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 10:49
    imali smo sreće što je spartak odigrao svoju najlošiju tekmu ove sezone! inače su jako dobra ekipa, koja se ravnopravo nosi u jakoj VTB ligi s CSKA-om, himkijem, žalgirisom, rytasom...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 09:22
    je stvarno! loši Rusi al cibona užasna i neznam od kud su doveli te igrače...,pa totalnih antitalenata
    Obrisan korisnik
  • woogla08.11.2012. u 00:54
    e moj Veljko, trebalo je vama 40 minuta dobre igre. sva sreća da Rusi nisu imali svoj dan, inače bi bilo svega. nakon 3 minute mi je došlo da se pokupim iz dvorane
    woogla