Košarka

Cibona izgubila od neuvjerljivog Spartaka na europskom otvaranju

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • srijeda, 07.11.2012.
Cibona izgubila od neuvjerljivog Spartaka na europskom otvaranju
Foto: FaH

Košarkaši Cibone pretrpjeli su i 18. uzastopni poraz u glavnom dijelu nekog europskog natjecanja. U prvoj ovosezonskoj utakmici u Eurokupu, Vukove je u Domu Dražena Petrovića nadjačao Spartak iz Sankt Peterburga, kojem za to nije trebala sjajna predstava. Gosti su bili blijedi, no momčad Veljka Mršića propustila je previše nakon dobre serije i dolaska do tri poena prednosti potkraj treće četvrtine...

Ogled u kojem su na obje strane treneri mogli biti potpuno zadovoljni jedino obrambenim učinkom nije završio sretno za Cibonu, koja je izgubila prvu ovosezonsku utakmicu u Europi. Spartak iz Sankt Peterburga je u Domu Dražena Petrovića proslavio 64:56, riješivši utakmicu u posljednjoj četvrtini, u koju su ušli s poenom prednosti (50:49).

Nakon što su u 28. minuti poveli s 49:46, Vukovi su potkraj treće i u cijeloj posljednjoj dionici napadački napravili jako malo da bi mogli do iznenađenja protiv momčadi Jure Zdovca. Niti Spartak nije briljirao u napadu, Mršić je poslije susreta istaknuo da je njegova momčad defanzivno obavila dobar posao, no gosti su ipak i s tim poteškoćama uspjeli u završnici uvesti susret u mirne vode.

Strawberry i Mašić jedini dvoznamenkasti

U porazu na europskom otvaranju, Cibona je imala dvojicu koji su otišli preko 10 poena, Strawberryja s 13, a Mašića s 12 poena. No, obojici je šut bio slab, Strawberryju s 5/12, a Mašiću s 2/6 iz igre. Pavle Marčinković imao je osam poena i šest skokova, a Andrija Žižić šest poena i sedam skokova.

Šut je i skupno bio jedan od glavnih problema Vukova. Za dvicu su pucali 11/27, a trica je bila 5/22, skupno tek 16/49 iz igre.

Zack Wright i Joshua Carter zabili su po 13 poena za Spartak, Wright uz četiri skoka i dvije asistencije, ali i četiri izgubljene lopte, a Carter s četiri skoka. Loukas Mavrokefalides imao je 11 poena i osam skokova.

Prva četvrtina prošla je s po jednim pozitivnim razdobljem svake momčadi. Gosti iz Sankt Peterburga otvorili su s 8:0 u nešto više od tri minute, s četiri poena Joshue Cartera u tom razdoblju, a Cibona je do svojeg prvog ubačaja iz igre došla tek u šestoj minuti, Mašićevom tricom iz kuta za smanjenje na 8:4. Kada se Mašiću pridružio Andrija Žižić, zajedničkim snagama u napadu držali su Vukove u priključku, ali bez dolaska u vodstvo. Poslije Mašićeve trice za 13:13, Spartak je završio prvu dionicu serijom od 4:0, za 17:13 nakon početnih 10 minuta.

Veljko Mršić je u drugu četvrtinu krenuo s eksperimentalnom petorkom, s Dustinom Wareom i Hrvojem Kovačevićem na vanjskim pozicijama, Davorom Kusom kao nominalnim niskim krilom, a Pavlom Marčinkovićem i Markom Jagodićem Kuridžom unutra - što je u tri minute, koliko je trajalo, donijelo malo toga dobrog. Poslije koša i dodatnog bacanja Zacka Wrighta sedam minuta do poluvremena, Spartak je otišao na 22:15, tjerajući trenera Vukova da odustane od svojeg eksperimenta.

Vraćajući Tweetyja Cartera i DJ-a Strawberryja, a kasnije i Žižića, Mršić je učinio stvari konvencionalnijima, a Cibona je ponovno uhvatila priključak. S tri uzastopna Strawberryjeva poena, Vukovi su se u 16. minuti primaknuli na 25:23, dok do kraja prvog poluvremena gosti nisu otišli na više od +5. Poslije Kusova dva slobodna bacanja 20-ak sekundi do predaha, Vukovi su stigli i na poen minusa (31:30), da bi Wright u posljednjoj sekundi druge dionice ulazom i polaganjem donio Spartaku 33:30 poslije 20 minuta.

Gosti dominirali u skoku

Kako i dalje nema Justina Hamiltona i Tomislava Zubčića, skok je Ciboni i ovog puta bio veliki problem. Veljko Mršić nadao se da će to moći nadoknaditi na druge načine, no to se nije dogodilo - gosti su u tom segmentu nadjačali Vukove s 38 - 23, uhvativši 27 lopti u obrani, a 11 u napadu.

Treća dionica prvo je donijela gostujuće odvajanje, sve do najviših 42:32 tricom Kurbanova u 24. minuti, a nakon zaostatka s 44:34, počela je i Cibonina serija. S osam Strawberryjevih poena u tom razdoblju, Vukovi su malo više od dvije minute do kraja četvrtine okrenuli na 49:46, ali nakon toga i stali.

Prije ulaska u posljednju četvrtinu, Marko Jagodić Kuridža je s nekoliko nespretnih reakcija u napadu, a i s mukama u skoku, propustio priliku da se Vukovi zadrže u vodstvu, a nakon što je na ulasku u završnih 10 minuta Strawberry počeo forsirati iz situacija koje nisu bile dovoljno dobre, bez efikasnosti, Spartak je sve to naplatio preokretom na 56:50 sedam minuta do kraja.

Nakon što je Patrick Beverley u 35. minuti tricom odveo goste do 59:52, pobjede Zdovčeve momčadi više nije bila ozbiljnije ugrožena. Cibona je posljednju šansu za priključak ispustila malo manje od dvije minute do kraja, kod 63:56, nakon što je Kovačević oduzeo loptu Beverleyju, no Mašić na drugom kraju parketa nije zabio tricu iz kuta koja bi donijela smanjenje na četiri razlike.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona56:64Zenit St. Peterburg
Cholet71:93Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cibona56:64Zenit St. Peterburg
Cholet71:93Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 20:02
    Prvo, osnovno i jedino! Jačina i organiziranost neke grupe se temelji također na tome koliko je jaka jednu pjesmu dugo držati i pjevati, a jedino su dvije pjesme pjevane jer su nove i da ih ekipa nauči. A to što ti ovdje teroriziraš ljude svojim komentarima je samo dokaz nesposobnosti i hrabrosti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • djule08.11.2012. u 18:31
    debilu mutavi, sutra imaš zadačnicu i diktat iz hrvatskog, znaš da ne smiješ biti na kompjuteru...
    djule
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 14:32
    mama ti debil .. seronjo i ti imaš minus i plus, ne moraš komentirat moj post ... a avatar sve govori o tebi, majmune ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 14:30
    kojih 90 min. dali ti ideš na utakmicu,voljenog Dinama ? Baš i nebi rekao ... Oni se bore upravo protiv Mamića i lopovluka u Dinamu,a za što se ti boriš,tako da braniš ovog lopova koji se bogati preko našeg Dinama ... I neka mu viču, imaju to pravo .. Dinamo je Udruga Građana,a ne obiteljska prčija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • djule08.11.2012. u 14:26
    daj debilu maloumni, odi pisat zadaću. sutra pišeš zadačnicu. ak ti kaj nije jasno, imaš pp, ne seri ovdje.
    djule