Košarka

Wright: "Imao sam želju ostati u Ciboni, ali odabrali su drugačiji put"

Ivor Krapac • četvrtak, 08.11.2012.
Wright: "Imao sam želju ostati u Ciboni, ali odabrali su drugačiji put"
Foto: FaH

Poslije završnice prošle sezone provedene u Ciboni, kojoj je pomogao u dizanju kvalitete igre u Ligi za prvaka i na putu do hrvatskog naslova, Zack Wright u srijedu se vratio u Dom Dražena Petrovića kao član suparničke momčadi. Od ovoga ljeta u Spartaku iz Sankt Petersburga, donedavni Cibonin Amerikanac, član reprezentacije BiH, u Zagrebu je imao lijep i topao doček, koji ga, otkrio je, nije iznenadio, a govoreći o tome je li se moglo dogoditi da i dalje bude među Vukovima, kazao je da je postojala i ta opcija...

Kada strani igrač provede samo tri mjeseca u nekoj momčadi, male su šanse da će doživjeti pljesak i skandiranje kada se vrati u donedavno svoju dvoranu u dresu one druge momčadi. Zack Wright nije trebao više od završnice protekle sezone, u kojoj je u Zagreb došao tek sredinom ožujka, da ostavi takav dojam da u srijedu predvečer čuje i pljesak i skandiranje, pa poslije utakmice svrati na pozdrav s navijačima nakon što je njegova nova momčad stigla do pobjede.

Wright je tijekom tri mjeseca u Zagrebu upoznao navijače Cibone, a otkako je pristao igrati za reprezentaciju BiH, postao je i ljubimac tamošnjih navijača: "Oni su još malo luđi. Bilo je dobro i ovdje, ali s BiH je drugačije jer predstavljam cijelu zemlju, ne samo jednu momčad."

Kako je kazao nakon susreta, bila je to utakmica kakvu je i očekivao, a ono najbitnije, pobjeda sa 64:56, otišlo je na Spartakovu stranu. Iz Wrightovog kuta gledanja, bio je to idealan povratak u grad u kojem nije trebao provesti puno vremena da bi se osjećao kao kod kuće.

"U Zagrebu sam doživio samo ugodne stvari", komentirao je nekadašnji član Vukova nakon dolaska do +8: "Svidjelo mi se ovdje, navijači i svi ostali s kojima sam se susretao bili su odlični, ne pamtim ništa loše, bilo je lijepo vratiti se doma."

Doček u Domu Dražena Petrovića ga nije iznenadio. "Bio sam u kontaktu s navijačima, preko Facebooka i na druge načine, znao sam da će ih biti u dvorani kada ću se vratiti. Puno mi je značilo što su mi pljeskali i pokazali mi da me vole sada kad sam se vratio", opisao je Wright, dodajući da su u Spartaku stvari zasad drugačije. U Rusiji je tek na početku.

"Klub ima više novca, momčad je snažnija. Puno je sjajnih igrača, ja sam tek došao, a dosta njih su već bili ovdje prije mene", komentirao je, dodajući da se polako uhodava u sastavu koji vodi Jure Zdovc: "Imamo sjajnog trenera, polako me koristi sve više i više. Moram naučiti sustav igre, zadobiti njegovo povjerenje, ovo je kao novi početak, ali nisam nezadovoljan."

Mogućnost da ostane u Ciboni bila je aktualna dok je sezona još trajala. Wright je kazao da je tijekom hrvatskog prvenstva iz kluba saznao da bi voljeli nastavak suradnje, njegova želja bila je da se pričeka kraj sezone, a kasnije se više nisu našli. "Novi trener me nazvao i rekao da idu drugačijim putem, s novim igračkim rješenjem. Želio sam i dalje biti ovdje, to je moglo biti riješeno rano, ali trener je izabrao drugačije i vjerujem da je zbog toga kasnije požalio, pogotovo nakon što sam igrao s reprezentacijom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng08.11.2012. u 18:13
    Mislim da ipak wright laze, trazio je on puno vise nego sto prica..
    vlacng
  • mls08.11.2012. u 17:24
    To da Mršić traži boljeg igrača od Wrighta, to je Veljko rekao još po ljetu, nije to nikakvo otkrivanje tople vode.No, u toj je priči "samo" jedan mali problem, a to je da Carter dosad ničim nije pokazao da je bolji.
    mls
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 16:16
    jos jedan briljantan potez gospodina mrsica. bravo veljko!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 13:49
    Carter + Strawberry + Ware da su jeftiniji od Wrighta? Teško. Mršiću glupane.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 13:37
    @jpm...kolega forumaš, nema potrebe sa cinizmom;) ne bi wright (da je ostao) u ciboni igrao za male novce-ne brini. ima cibona sređene financije i on je pristao na cifru koju mu je ponudila uprava. stvar je u tome što 'stručnjaku' mršiću on nije odgovarao. misliš da je carter jeftin:)? sigurno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik