Rukomet

Makedonci u Poreču bolji od Saudijaca Nene Kljaića, Alžirci uvjerljivo poraženi od Slovaka

Damir Žbulj • subota, 29.12.2012.
Makedonci u Poreču bolji od Saudijaca Nene Kljaića, Alžirci uvjerljivo poraženi od Slovaka
Foto: Davor Sajko

Odigrana je nekolicina pripremnih utakmica za nadolazeće rukometno Svjetsko prvenstvo, koje 11. siječnja započinje u Španjolskoj. Na teren su izašli i Alžirci, jedni od protivnika Hrvatske u skupni D, ali nisu se dobro proveli protiv Slovaka...

I dok hrvatska rukometna reprezentacija u Karlovcu odrađuje prvi dio priprema, gdje još nema mjesta za pripremne okršaje, neke od reprezentacija već su počele s pravim uigravanjem kroz utakmice.

Hrvate u Madridu očekuju dvoboji u skupini D, gdje su im protivnici Mađari, Španjolsci, Egipćani, Australci i Alžirci, a upravo je alžirska rukometna reprezentacija izašla na teren u petak - i uvjerljivo izgubila od Slovačke, ekipe koju je Hrvatska nedavno svladala u Osijeku u sklopu kvalifikacija za naredno Europsko prvenstvo.

Slovačka, koja je igrala bez nekoliko inače standardnih prvotimaca, preuzela je kontrolu utakmica još u prvom dijelu, na odmoru vodila s pet pogodaka viška da bi do kraja zadržala prednost te slavila s konačnih 31:24.

Slovački izbornik Peter David naglasio je kako je bio zadovoljan izvedbom svojih igrača koji su su dobro snašli protiv agresivne i duboke obrane alžirskih igrača. "Drago mi je što smo se protiv sudionika nadolazećeg Svjetskog prvenstva pokazali u tako dobrom izdanju," naglasio je slovački izbornik nakon utakmice. Tomaš Mažar, slovački pivot i igrač Tatrana dodao je kako je protivnik bio neugodan, ali kako je zadovoljan da su se uspjeli snaći protiv suparničke neugodne obrane.

Hrvatska protiv Alžira 14. siječnja, susret drugog kola, nakon što na otvaranju igra protiv autsajdera Australije.

U Poreču su na pripremama dvije reprezentacije koje će nastupiti u Španjolskoj, Makedonija i Saudijska Arabija, koja ima hrvatskog izbornika.

Zvonko Šundovski i njegovi Makedonci odmjerili su snage sa Saudijskom Arabijom, koju predvodi Neno Kljaić, bivši trener Zagrebaša. Makedonija je bez većih problema stigla do pobjede, a nakon 16:9 na poluvremenu prednost je i na kraju bila identična, za konačnih 28:21. Najbolji igrač bio je Manaskov sa šest golova, dok je Kiro Lazarov zabio četiri pogotka.

Makedonci su u skupini s Čileom, Danskom, Islandom, Katarom i Rusijom, a prvi nastup im je 12. siječnja protiv slabašnih Čileanaca. Saudijska Arabija Nene Kljaića nalazi se u skupini C, koja se u osmini finala križa s hrvatskom skupinom D, a protivnici će im biti Srbija, Južna Koreja, Bjelorusija, Slovenija i Poljska.

Srbija je bez pomoći Momira Ilića i Darka Stanića koji će se reprezentaciji priključiti nakon Nove godine uvjerljivo svladala Rumunjsku, na pripremnoj utakmici odigranoj u mađarskom Balatonfüredu.

Bolja igra u drugom poluvremenu, nakon što su na odmoru zaostajali za pogodak, osigurala im je slavlje za podizanje samopouzdanja pred nastup na SP. Završilo je 29:23, a najefikasniji su bili igrači Wisle Plock. Ivan Nikčević zabio je sedam golova, dok je Petar Nenadić dodao još pet.

Srbija u nedjelju u podne u Veszpremu igra pripremni dvoboj protiv Mađara, hrvatskih protivnika u skupini D Svjetskog prvenstva.

Island je bez ozlijeđenog Olafura Stefanssona, koji je morao otkazati nastup na SP, svladao Tunis u Reykjaviku 33:26. Tunižani se nalaze u skupini A, zajedno s Njemačkom, Argentinom, Brazilom, Francuskom i Crnom Gorom, a na otvaranju natjecanja morat će protiv Francuza. Island svoj put na SP započinje također 12. siječnja, okršajem s Rusima.

Pripremne utakmice za rukometno SP 2013.:
Slovačka - Alžir 31:24 (14:9)
Makedonija - Saudijska Arabija 28:21 (16:9)
Srbija - Rumunjska 29:23 (11:12)
Island - Alžir 33:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!