Rukomet

Ipak bez islandske legende: "Iz poštovanja prema ovom sportu morao sam reći - ne"

Damir Žbulj • petak, 28.12.2012.
Ipak bez islandske legende: "Iz poštovanja prema ovom sportu morao sam reći - ne"
Foto: EPA

Nedugo nakon što se našao na popisu izbornika islandske rukometne reprezentacije, legendarni Olafur Stefansson ipak je obznanio kako će ostati bez nastupa na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje uskoro započinje u Španjolskoj. Na treningu je obnovio ozljedu koljena, a islandskim medijima potvrdio je kako jednostavno nije dovoljno fizički spreman za nadolazeće napore...

Iako se povratak Olafura Stefanssona u reprezentaciju s 39 godina na leđima, nakon što je poslije Londona i Olimpijskih igara najavio mirovinu, činila kao odlična vijest za sve ljubitelje rukometa i štovatelje ovog legendarnog igrača, s Islanda su stigle loše vijesti.

Stefansson ipak neće putovati u Španjolsku jer je na treningu obnovio staru ozljedu koljena te je izjavio kako jednostavno nema dovoljno vremena da se vrati u optimalnu fizičku spremu.

Novi islandski izbornik Aron Kristjánsson imao je problema s ozljedama desnih vanjskih igrača, otpali su s popisa i Runar Karason i Alexander Petersson te se povratak legendarnog Olafura Stefanssona u reprezentaciju činilo kao odlično rješenje, iako je nakon Olimpijskih igara najavio reprezentativnu mirovinu te iako je do nedavno praktički bio bez kluba i utakmica, nakon što je AG Kobenhavn otišao u bankrot.

No, povratak treningu značio je i obnovu stare ozljede koljena te Stefansson jednostavno neće biti spreman za najveće napore koje iziskuje svjetska smotra rukometaša.

U razgovoru za islandski Sport.is pojasnio je svoju odluku: "Jednostavno nisam dovoljno fizički spreman za utakmice protiv najjačih protivnika. Dva tjedna nisu dovoljna za oporavak i pripremu za ovo natjecanje."

"Iz poštovanja prema ovom sportu morao sam jednostavno reći - ne," na gospodski se način zahvalio Stefansson na reprezentativnom pozivu.

Bez Peterssona i Stefanssona Island će se na Svjetskom prvenstvu morati pouzdati u usluge Asgeira Örna Hallgrimssona igrača PSG-a. "Do sada je bio rezerva, ali mislim da će on biti pravo iznenađenje turnira," naglasio je Stefansson za Sport.is.

Stefansson će svoju klupsku karijeru u novoj godini nastaviti u Kataru, u ekipi Lekhwiya SC pa izgleda kako je ovo ipak konačni oproštaj i kraj jedne nevjerojatne, fantastične reprezentativne karijere ovog islandskog rukometnog velemajstora.

"Posljednjih mjeseci sam putovao, obilazio razne svjetske destinacije, a ugovor s katarskim klubom bit će mi prilika i da se upoznam s tom zemljom, ali i naučim arapski te im prenesem svoje rukometno znanje. Domaćini su svjetskog prvenstva 2015. godine i sigurno žele štošta naučiti o rukometu. Početak sezone mi je za mjesec dana, ali rukomet tamo nije na najvišoj razini pa ću imati dovoljno vremena da se oporavim i spremim," pojasnio je razloge svog odlaska u ovu egzotičnu arapsku zemlju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2012. u 18:40
    Legenda rukometa,u ovim godinama se ide u Katar,.A ne u najboljim kao neki mladici,
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.12.2012. u 14:29
    Sve najbolje legendo!!
    Obrisan korisnik