Rukomet

Mađari se zagrijali protiv Rumunja, u nedjelju u podne protiv Srbije

Damir Žbulj • subota, 29.12.2012.
Mađari se zagrijali protiv Rumunja, u nedjelju u podne protiv Srbije
Foto: Dario Dodić

Zahuktale su se pripreme rukometnih nacionalnih selekcija pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Mađari, koji su jedni od protivnika Hrvatske u skupini D nadolazeće svjetske smotre, odigrali su pripremni dvoboj protiv Rumunja te su upisali sigurnu i uvjerljivu pobjedu...

Dok hrvatski rukometni reprezentativci prvi dio priprema provode u Karlovcu, bez natjecateljskih provjera, Mađari koji su jedni od protivnika Hrvatske u madridskoj skupini D Svjetskog prvenstva ovog vikenda iamli su u planu odigrati dvije pripremne utakmice.

Rumunjske rukometaše uspješno su apsolvirali u subotu, dok ih sutra, u nedjelju u podne očekuje u Veszpremu okršaj sa Srbijom.

Iako je Rumunjska vodila u početnih desetak minuta, Mađari su uspješno rezultat do poluvremena okrenuli u svoju korist te na predah otišli s pet pogodaka viška, bilo je 16:11.

U nastavku, sigurna predstava izabranika koje je na teren poslao Lajos Mocsai, a konačnih 33:27 više govori o slabostima protivnika, nego o snazi mađarskih rukometaša.

Harsányi je postigao šest pogodaka, Lekai i Kornel Nagy dodali su svaki po pet, dok je Gergo Iváncsik u četiri navrata tresao suparničku mrežu. László Nagy nije se trebao previše umarati na ovoj utakmici, a zabio je jedan gol.

Hrvatska i Mađarska u posljednje vrijeme ne mogu jedna bez druge. U dvoboju za broncu na olimpijskom turniru u Londonu igrači Slavka Goluže stigli su do slavlja, a osim dvoboja u skupini na nadolazećoj svjetskoj smotri, u travnju će se ove dvije selekcije susresti u dvije utakmice nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu 2014. godine.

Hrvatska SP otvara susretom protiv Australije 12. siječnja, druga prepreka je reprezentacija Alžira, dok je dvoboj s Mađarima na rasporedu 15. siječnja. Sve utakmice u skupini D igraju se u Madridu.

Pripremna utakmica za SP 2013.:
Mađarska - Rumunjska 33:27 (16:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!