Rukomet

Goluža: "Sedam igrača CO Zagreba u reprezentaciji potvrđuje kvalitetu kluba"

Branimir Korać • srijeda, 02.01.2013.
Goluža: "Sedam igrača CO Zagreba u reprezentaciji potvrđuje kvalitetu kluba"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska rukometna reprezentacija okupljanjem u Umagu započela je sa završnom fazom priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Španjolskoj ovog mjeseca. Na pripremama su i dalje najbrojniji igrači CO Zagreba što je potvrda kvalitete kluba, smatra izbornik Goluža...

Slavko Goluža okupio je hrvatske reprezentativce u drugoj fazi priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Nakon karlovačkog dijela priprema, igrači su dobili kraći odmor te su se ponovno okupili u Umagu gdje će se pokušati izboriti za mjesto među putnicima u Španjolsku.

Nakon karlovačkog dijela otpala su četvorica igrača CO Zagreba Marko Matić, Ilija Brozović, Jerko Matulić i Hrvoje Batinović, vratar Mate Šunjić te ozlijeđeni Denis Buntić.

Iako su četvorica igrača CO Zagreba napustili pripreme, u kadru reprezentacije ih je ostalo još sedam što CO Zagreb čini klubom s najvećim brojem reprezentativaca. U Umagu su tako ostali Filip Ivić, Zlatko Horvat, Josip Valčić, Stipe Mandalinić, Luka Stepančić, Marino Marić i Lovro Šprem.

"Premda je momčad CO Zagreba uoči ove sezone značajno pomlađena, ona je i dalje vrlo kvalitetna, a to pokazuje i veliki broj reprezentativaca. Sedam igrača na drugom dijelu priprema je pokazatelj potencijala koju ima CO Zagreb", izjavio je za klupsku stranicu Goluža.

Izbornik je istaknuo zadovoljstvo radom na pripremama u Karlovcu. "Dečki su na pripremama u Karlovcu jako dobro radili i dali sve od sebe i ja bi ih najradije sve poveo na Svjetsko prvenstvo. Međutim netko je morao i otpasti i iako nisu s nama, svi su oni dio kolektiva i vjerujem da će biti naši najveći navijači", dodao je Goluža.

Podsjećamo, Hrvatska će tijekom istarskog dijela priprema odraditi dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Norveške.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 03:12
    Josip Valčić.. rukometni Mozart.. hahaha
    Obrisan korisnik
  • The Phantom04.01.2013. u 22:45
    Najbolji klub svita, ma u povijesti, ža mi je jedino šta nije još koga zva
    The Phantom
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 22:12
    Jedino mjerilo Zagrebove kvalitete je liga praka s obzirom da u HR nemaju zdrave rivale-To mozemo zahvaliti Gobcu.I nije kvaliteta jedini kriterij za igrati u reprezentaciji nego je to iigranje u Zagrebu.Treba nam jaka liga isto kao i u nogometu i strucan,objektivan i neizmanipuliran izbornik.Dokle... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 12:41
    od tih 7 realno bi trebali igrati na SP-u: horvat, stepančić (jer je buntić ozljeđen), šprem i ivić (jer loserta nema). dakle 3 bi trebala otpasti!
    Obrisan korisnik
  • bubici04.01.2013. u 12:38
    Pogotovo ako Šveđani nastupe
    bubici