Rukomet

Horvat: "Uvijek smo u igri za medalje, ali nakon grupe nemamo pravo na grešku"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 03.01.2013.
Horvat: "Uvijek smo u igri za medalje, ali nakon grupe nemamo pravo na grešku"
Foto: EPA

Devet dana uoči prve utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu protiv Australije hrvatski reprezentativci odrađuju završni dio priprema, a Zlatko Horvat prokomentirao je izglede i nadanja uoči novog velikog natjecanja...

Posljednji dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj hrvatski rukometni reprezentativci odrađuju u Umagu. U Istri će biti do 9. siječnja, nakon čega slijedi put u Madrid i priprema za prvu utakmicu na turniru. Riječ je o susretu protiv Australije 12. siječnja.

Uoči Svjetskog prvenstva za Media servis situaciju u reprezentaciji prokomentirao je član CO Zagreba Zlatko Horvat: "Uvijek smo u igri za medalje jer imamo dugačku klupu i lijepi kolektiv gdje smo jako skladni. To je nešto što nas je krasilo i što su nas stariji igrači naučili i mi sad moramo ove mlađe dečke naučiti."

Krilni igrač hrvatskog prvaka uživa u atmosferi i ponovnom druženju s reprezentativnim kolegama, ali svjestan je da opasnosti koje nose ispiti na SP-u. "Vjerujem da ćemo imati teško natjecanje. Po novom sustavu nemamo pravo na greške nakon grupe. Grupa je, ako želimo prvo mjesto, jako teška, a trebamo težiti tome da imamo što povoljniji ždrijeb u daljnjem natjecanju", poručio je.

Smatra kako je u narednim danima potrebno tek završno "glancanje", a otkrio je i koji je plan uoči odlaska u Španjolsku: "Naš cilj je, pogotovo u ovom natjecanju, ući u borbu za finale. U ovakvom sustavu se može dogoditi da u četvrtfinalu igrate, recimo, s Francuzima, a zna se kako su oni uvijek na nas napaljeni."

"Mi smo sada, neću reći željni osvete, ali bi im htjeli pokazati da i mi njih možemo pobijediti, da im možemo parirati. Ako se nađemo, mislim da ćemo malo drukčije ući u tu utakmicu. Mi smo na OI po prvi put bili favoriti protiv njih i oni su to stvarno odlično iskoristili. Sada im opet prebacujemo palicu, opet su oni nekakvi favoriti, ali to je daleko, imamo tešku grupu koju treba proći", nastavio je.

Također, nije mogao izbjeći komentar o izbivanju Ivana Balića iz reprezentacije. "On je jedan dečko koji jako, jako puno zna o rukometu i koji pomaže stalno mlađim igračima. Normalno da će faliti, ali što je, tu je, takav je bio njihov dogovor ili stav, ne znam što se tu dogodilo. Na jednu ruku treba vidjeti što će biti bez njega, makar sigurno da bi nam on pomogao u bilo kojem pogledu, pa makar na 15-20 minuta. Ipak je njegovo iskustvo igranja takvih natjecanja veliko", zaključak je Horvata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 16:17
    Šveđani se uopće nisu kvalificirali, izbacili ih u dodatnim kvalifikacijama Crnogorci... A i rade smjenu generacija sa puno novih i prosječnih igrača, jučer ih je slaba Njemačka nadigrala.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 14:54
    nekako sam mišljenja da ćemo biti n aovo prvenstvu 6. Danci, Francuzi naravno, Španjolci, Šveđani i mooožda Mađari će bit tih prvih 5. a prvenstvo će osvojiti Španjolci.
    Obrisan korisnik
  • balaspo03.01.2013. u 22:41
    Horvat je iduci otpisani igrac.
    balaspo
  • Obrisan korisnik03.01.2013. u 21:56
    između redaka... Ivano je trebao biti tu... barem ja tako iščitavam...
    Obrisan korisnik