Rukomet

Goluža: "Tražim jaku obranu i što manje igre šest na šest"

Ivana Strahija • nedjelja, 06.01.2013.
Goluža: "Tražim jaku obranu i što manje igre šest na šest"
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija već je duboko zagazila u finalni dio priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo. U nedjelju je očekuje i prva pripremna utakmica...

Najbolji hrvatski rukometaši nalaze se u Istri, gdje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo, koje u Španjolskoj započinje 12. siječnja. U nedjelju će odigrati i prvu pripremnu utakmicu, protiv Norveške u Puli, od 18 sati.

Pred prvu probu je izbornik Slavko Goluža dobro raspoložen, zadovoljan do sad odrađenim. Za dvije utakmice protiv Norvežana izbornik ima plan: "Tražit ću dobru, jaku obranu i dosta trčanja, mnogo laganih pogodaka, uz što manje igre šest na šest. S druge strane, lagane pogotke ne smijemo primati."

Po posebnom programu trenirali su Domagoj Duvnjak, kao i Blaženko Lacković, koji se iz Njemačke vratio sa sjajnim vijestima: "Liječnik je kazao da je sve u najboljem redu i da mogu sve raditi. Naravno, treba prvo dobro razgibati prst, šest tjedana ga nisam koristio", kazao je Lac HRT-u.

Zbog toga Goluža Lackovića ni neće koristiti protiv Norveške, kao ni Igora Vorija, od nedavno člana PSG-a. Neće igrati ni Duvnjak, ali ni Damir Bičanić.

Drugu utakmicu protiv Norvežana Hrvati igraju u ponedjeljak od 18 sati, a taj će susret hrvatski ljubitelji rukometa, za razliku od onog u nedjelju, moći pogledati u izravnom prijenosu na HRT-u.

Nakon tog drugog susreta izbornik bi trebao objaviti svoj konačni popis za Španjolsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mago07.01.2013. u 13:44
    mago
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 20:42
    Problem je u tome što i Francuzi imaju brze igrače, te su većina ekipa prisiljeni igrati 6 na 6 sa Francuzima, jer recimo Danska isto igra brz rukomet, pa nije mogla ništa na SP-u 2011 protiv Francuza, tak da činjenica je da se mora bolje popraviti igra na postavljenu obranu, jer nam je to problem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 18:36
    zna tko rezultati? nema nigdje ni live rezultata?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 18:15
    Protiv Francuza je ulazak u duel 6 na 6 unaprijed izgubljen mec.I opcenito... sto bi igrali dizel rukomet, kad imamo igrace za brz rukomet, uz sjajnu obranu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2013. u 17:53
    @dylandog - u jednu ruku se slažem, ali onda opet - nije li 6-na-6 forte Francuza? Ne bi li se oni izgubili u brzoj utakmici i tranziciji - kada ne mogu staviti svoje divove ispred vratiju, i pustiti naše da se zabijaju u njih, a ako ne u njih neka nerezonski pucaju prema Omeyeru? Nekako si mislim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik