Rukomet

Omeyer: "Razočaran sam. Malo je potrebno za poraz"

Ivana Strahija • četvrtak, 24.01.2013.
Omeyer: "Razočaran sam. Malo je potrebno za poraz"
Foto: EPA

Iz francuskog tabora u Zaragozi razumljivo razočaranje olimpijskih prvaka, rukometaša ovjenčanih svim velikim zlatima. No, sportski su Francuzi priznali Hrvatima da su bili bolji....

Pivot Francuske, Cedric Sorhaindo, nakon poraza od Hrvata kazao je: "Dogodilo se upravo ono što smo željeli izbjeći. Hrvati su bili dobri, a mi smo podbacili. Nismo ostvarili svoj cilj i sad moramo naučiti kako prihvatiti poraz."

Tome je dodao: "Večeras smo imali velike nade u pobjedu, imali smo oružja kojima smo se mogli suprotstaviti Hrvatima, no nedostajala nam je učinkovitost. Da smo se uspjeli vratiti u drugom poluvremenu, možda bi Hrvatska popustila."

Xavier Barachet, njegov reprezentativni kolega, nadovezao se: "Obrana Hrvatske bila je dobra i agresivna, spriječila nas je u postizanju golova izvana, a kad su Hrvati jednom poveli, bilo nam je jako teško dostići ih. Kad smo i pronašli rješenja za našu vanjsku liniju, imali smo individualnih grešaka."

Desni vanjski je odao priznanje hrvatskom vrataru: "Mirko Alilović odradio je odličnu utakmicu, a naš je poraz logičan. Hrvatska je bila bolja i zaslužila je pobjedu."

Strašni Thierry Omeyer imao je deset obrana, što nije bilo dovoljno da zaustavi raspoložene hrvatske strijelce: "Razočaran sam. Očekivali smo tešku utakmicu, imali smo fizičku snagu za nju, no nismo imali sreće u realizaciji. Malo je potrebno za poraz."

Daniel Narcisse se nadovezao: "Naša je zamisao bila nametnuti se agresivnošću i natjerati protivnike da izgube samopouzdanje. No, stvari su se dovijale sasvim drukčije, a igru je nametnula Hrvatska. Hrvati su napravili pritisak, mi se nismo uspjeli vratiti u drugom poluvremenu."

A Michael Guigou je za kraj kazao: "Hrvatska je bila superiorna", prenosi L'Equipe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 21:06
    Pita Francuz Hrvata: "koliko je sati?""23:30" odgovara mu Hrvat."Joj kasno je, moram doma" reče Francuz
    Obrisan korisnik
  • cameosis24.01.2013. u 13:17
    radujem se i ja pobjedi, ali ajmo malo smanjiti doživljaj ... ako pobijedimo, najbolji smo, ako izgubimo, bili smo pokradeni? malo morgen. porazi su sastavni dio sporta, kao i pobjede. treba imati sposobnost prihvatiti i jedno i drugo kao zrela osoba.
    cameosis
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 10:57
    Potpisujem. I sam sam govorio da nas nikad nisu koštali ni karabatić ni abalo ni narcis ni fernandez nego omeyer stim da naši golmani nisu briljirali i zato su nas oni toliko puta dobivali!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 10:24
    Pravo rekao Onesta, čekaju ih još tri utakmice.. još dvije za plasman od 5. do 8. mjesta...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 10:23
    Hehehe... Mandalinić mu je chekirao kartu za doma.... hehehe...Što se tiče Kopljara, rekao bih da su ga dobro zatvarali, pustili Duvnjaka i Bičanića... i onda su njih dvojica im pokazali kako se igra. A Mandalinića nije nitko očekivao... i mali im je pokazao tko dolazi...
    Obrisan korisnik