Rukomet

Horvat: "Protiv Danaca isto kao i protiv Francuza, čvrstom obranom"

Bojan Koprivica, Damir Žbulj • četvrtak, 24.01.2013.
Horvat: "Protiv Danaca isto kao i protiv Francuza, čvrstom obranom"
Foto: EPA

Jedan od junaka hrvatske četvrtfinalne pobjede nad Francuzima bio je i Zlatko Horvat, koji je postigao pet pogodaka iz isto toliko pokušaja, a što je najvažnije, Thierry Omeyer jednostavno nije imao niti malo šansi u zaustavljanju njegovih fantastičnih udaraca sa sedam metara. S druge strane, francusko krilo Luc Abalo bio je svjestan kako njegova ekipa nije imala šansi protiv ovakve Hrvatske...

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva u Španjolskoj, a svoju veliku ulogu u tom slavlju imao je Zlatko Horvat, koji je postigao ukupno pet pogodaka, iz isto toliko pokušaja.

Jednu loptu pospremio je iza Omeyera nakon kontre, jednu iz izuzetno teške pozicije s krila, dok je tri pogotka postigao s linije sedam metara, gdje je francuskog vratara ostavljao bez ikakvih šansi.

Posebno će se pamtiti njegov lob na ulazu u 25. minuti, kada se lomila utakmica, za prednost od četiri pogotka viška.

Hrvati poslali Dinarta u mirovinu

Legenda francuskog i svjetskog rukometa Didier Dinart bio je realan nakon poraza u četvrtfinalu: "Nije se moglo protiv Hrvatske. U svakom slučaju, sve jednom dođe svom kraju. Mislim da nismo na ovom Prvenstvu prikazali dovoljno dobru igru da bismo pobijedili, tako da mislim da je ovo normalan i realan rezultat. Naša reprezentacija već dugo vremena ostvaruje odlične rezultate, ali - kolo sreće se okreće."

Iako je to najavio već tijekom ovog turnira, sada je i službeno. Didier Dinart više neće nastupati za Tricolore: "Morat će se nastaviti dobro raditi i sada je pravi trenutak da se počne graditi ekipa za Svjetsko prvenstvo 2017. godine, koje će se igrati u Francuskoj."

"Šokirao nas je crveni karton Drage Vukovića na samom početku utakmice, jednostavno nismo mogli vjerovati da se to događa, bilo je to možda za dvije minute ali ne i za crveni," prisjetio se Zlaja trenutka koji je možda mogao biti i ključni za ostatak dvoboja.

No, hrvatska reprezentacija reagirala je odlično, posložila svoje redove, do pete minute stigla do prednosti koju nije ispuštala do kraja četvrtfinalnog okršaja: "Uspjeli smo odigrati obranu na najvišoj mogućoj razini, svladali smo ih njihovim oružjem i to nam je na kraju i osiguralo ovu pobjedu," zaključio je Horvat za službene stranice ovog Svjetskog prvenstva.

Već u petak Hrvatsku očekuje polufinale s neugodnim i dobrim Dancima, a Horvat vjeruje kako niti ta prepreka nije nesavladiva: "Danska će biti jako težak suparnik. Znamo kakva su oni ekipa, jake obrane i brze tranzicije u napad."

"Dobro su pokriveni na svim pozicijama, a mi ćemo morati biti čvrsti u obrani baš kao što smo to bili protiv Francuza."

"Mislim da ih na taj način možemo pobijediti," zaključio je optimistično Zlatko Horvat pred veliko polufinale koje hrvatske rukometaše očekuje u Barceloni.

Alilović: "Nismo napravili ništa, ako ne dobijemo iduću"

Iako je prije početka utakmice u prvom planu bio Thierry Omeyer, i eventualni njegov učinak, nakon utakmice pričalo se samo o odličnoj predstavi Mirka Alilovića, koji je ovako komentirao okršaj s Francuzima: "Počeli smo i prvo i drugo poluvrijeme dobro, znali smo da će biti teška utakmica. Od početka smo zaustavili njihove najbolje igrače, poput Narcissea i Karabatića, ali niti Omeyer nije imao najbolji dan. Branio je, ali ne tako dobro kao u prijašnjim utakmicama."

"U polufinalu smo, ali nismo napravili ništa, ako ne dobijemo i u idućoj utakmici," zaključio je Mirko.

Alilović je naglasio kako ih nije pokolebalo rano isključenje Vukovića, koji je u nevjerojatnoj 47. sekundi zaradio crveni karton: "Ima nas 16 i svi smo ovdje došli igrati. Čestitam i Musi na odličnoj utakmici, Duvnjaku također, ma treba skinuti kapu svim igračima jer smo sve ostavili na terenu."

Pred Hrvatskom je težak protivnik u polufinalu :"Dansku smo svladali na Olimpijskim igrama, zaustavili smo njihovu igru. Imamo recept za njih, iako su jako, jako dobra ekipa. U polufinalu moramo krenuti kao i danas, ukoliko želimo ući u finale."

Abalo: "Hrvatska je odigrala puno bolje"

Francusko krilo Luc Abalo, s druge strane, postigao je samo dva pogotka od sedam pokušaja, fantastični Mirko Alilović zaustavio je većinu njegovih pokušaja. "Hrvatske je odigrala puno bolje od nas, nema se više tu što dodati."

"Znali smo da će nam četvrtfinale bit teške, makar igrali ili protiv domaćina Španjolske ili Hrvatske, koja je jedan od favorita. Nismo niti imali sreće, makar to ije pravi izgovor, jer nismo jednostavno odigrali dovoljno dobro," zaključio je iskreno Abalo za handballspain2013.com.

Polufinala su na rasporedu u petak, Španjolci i Slovenci igraju od 19.15 sati, dok će dvoboj Hrvatske i Danske započeti u 21.30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 19:03
    Sada kad se euforija malo stišala treba biti mudar i stati na loptu,jer pred nama je još jako težak put do zlata,jer dosada smo mi bili lovci ali sada smo mi lovina!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 17:33
    Croatia - TIME FOR GOLD!!!! pOZDROWIENIA Z pOLSKI.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 16:59
    Postoji četverogodišnji(olimpijski) ciklus pripreme sportaša u kojem se tempira vrhunac forme za olimpijadu, nakon kojeg dolazi do pada kondicijske sposobnosti (pogotovo kod starijih igrača) i ciklus priprema kreće ponovno! Nemoj se zavaravati da francuzi nisu bili puno spremniji u Londonu!
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5024.01.2013. u 14:44
    Alilović još jednom potvrđuje da će nam još dugo dugo trebati i da će još dugo biti naš prvi golman(jedino ako se i on jednog dana ne javi na mobitel)
    Kojot_50
  • snoopy24.01.2013. u 13:56
    realno gledajući bili su za nijansu bolji od 2007 do 2011, zadnje dvije godine su u padu, što se vidjelo i prošle godine u Srbiji samo što smo tu bezze izgubili u finalu iako smo Francuze pobledili, al sad je i njihov kraj, valjda će sad ovo biti naša era
    snoopy