Rukomet

Goluža: "Naježim se i sad kad se sjetim trenutaka uoči utakmice"

Mišo Gulić • petak, 25.01.2013.
Goluža: "Naježim se i sad kad se sjetim trenutaka uoči utakmice"
Foto: Dario Dodić

Oduševljen pobjedom nad vječitim rivalima Francuzima, a istovremeno i pod velikim dojmom zbog svega što se događalo uoči, za vrijeme i nakon utakmice, izbornik Hrvatske Slavko Goluža ponovno je otvorio dušu pred predstavnicima medija...

Poseban trenutak, onaj koji je dobar dio večeri i dana bio nepoznanica, bila je poruka generala Gotovine koja je do neba samopouzdanjem napunila hrvatsku družinu: "Ja sam sretan što je on u tim trenutcima mislio na nas, čuo sam se s njim i prije i nakon utakmice, a opisati vam ne mogu koliko su dečki bili oduševljeni."

"Imali smo veliki motiv, nismo smjeli razočarati ljude u Hrvatskoj, znamo koliko oni žive s nama i mi s njima, ali ovo je bilo nešto posebno, taj izlazak na teren i trenutak kad sam im pročitao tu poruku, to je bilo zastrašujuće. Sad se naježim kad se toga sjetim", naglasio je hrvatski izbornik.

Poznato je također da turnirski sustav natjecanja redovito svakoj momčadi "ponudi" jedan lošiji dan. Hrvatska taj dan nije imala, upisala je sedam pobjeda, stoga je na tu temu novinare zanimalo i mišljenje Goluže: "Ne bojim se da nas on čeka, jer da se bojim onda ne bih tu bio. Moja je zadaća da ostavim srce na parketu i ako je protivnik bolji da mu stisnem ruku i prema tome s tim uopće nisam opterećen."

Baš kao što je to istaknuo i Lino Červar, situacija prilično podsjeća na Portugal, doduše ovaj put nije bilo Argentine, a o tome je izbornik rekao: "Mnogi to sada analiziraju, ali osobno nisam s tim opterećen. Momčad je pomlađena, imali smo težak put kao i tamo, ali ne treba previše o tome. Ima sličnosti, ali svaka utakmica je nova utakmica i priča za sebe."

Hrvatski izbornik je bio upitan i za komentar vezan uz prilično novi val igrača koji se ove zime pojavio u Španjolskoj, aludirajući pritom na pomlađene Hrvate, Slovence i Španjolce: "Meni je drago kada ljudi kažu da se hrvatski rukomet promijenio. Ja sam nastavio tamo gdje je gospodin Červar stao, ali priznat će te da se dosta toga i promijenilo. Ja sam s tim počeo u Srbiji, nastavio u Londonu i bez obzira što smo ovaj put imali malo pripremnih dana, rekao sam da tražim tu igru s ta dva natjecanja, a hoću li u tome uspjeti, to ćemo vidjeti. Ja ću težiti tome dok sam izbornik."

Pobjeda protiv Francuske je bila velika, ali fešta je bila umjerena jer Kauboje sada čeka polufinalni ogled, na što je i Goluža upozorio: "Moji igrači su s obje noge na zemlji, svjesni su situacije, ali malo se je profeštalo, većinom na putu iz dvorane do hotela. Sve je to bilo odmjereno, jer znamo da nas čeka putovanje do Barcelone, a što više energije treba sačuvati za polufinale. Ranije smo išli spavati, ne smije se noć izgubiti tek tako. Igrači su zdravi, nitko mi nije prijavio nikakvu novu ozljedu, a to je najvažnije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10825.01.2013. u 15:23
    narada108
  • narada10825.01.2013. u 15:22
    narada108
  • narada10825.01.2013. u 15:22
    E sad kad znam ovo o autoru misteriozne poruke, mogu kuziti zašto je francusku rukometnu repku u srijedu potrefila Oluja... ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 09:53
    Da nema "malog" Kopljara ne bi mi pobijedili ni Egipat a kamoli Francusku.Dečko drži pola obrane a u napadu veže uvijek po 2 igrača i ne forsira. Golužine zasluge su motivacijske.E pa taj motivacijski princip nije donio baš neke titule zadnjih nekoliko godina,a sumnjam da će i ovaj puta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 09:27
    "Najveće je domoljublje kazati svojoj zemlji da se ponaša nečasno,glupo i ružno.¨" "Oni koji se najviše zaklinju najmanje su iskreni"
    Obrisan korisnik