Rukomet

Duvnjak: "Prikazali smo savršene predstave, ali još ništa nismo osvojili"

Josip Piršljin • petak, 25.01.2013.
Duvnjak: "Prikazali smo savršene predstave, ali još ništa nismo osvojili"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski su se rukometaši okrenuli novom protivniku na Svjetskom prvenstvu nakon što su u četvrtfinalu izbacili Francuze. Domagoj Duvnjak hvali dosadašnje igre svoje momčadi, ali tvrdi da još uvijek nije ništa osvojeno, te da se treba dobro pripremiti za Dance.

Sjajnom predstavom protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza Hrvatska je stigla do polufinala turnira u Španjolskoj. Tamo je čeka još jedan vrlo neugodan suparnik, Danska. Jedan od najboljih igrača Kauboja na cijelom prvenstvu, Domagoj Duvnjak, smatra da tek treba obaviti najveći dio posla.

"Dosad smo pobijedili u svih sedam utakmica, uključujući pobjede nad domaćinom Španjolskom i braniteljem naslova Francuskom. Prikazali smo savršene predstave i znali smo se prilagoditi taktikama naših suparnika. No, još uvijek nismo ništa osvojili i sada se moramo koncentrirati na još jednog vrlo jakog protivnika Dansku", rekao je Duvnjak za službenu web stranicu IHF-a.

Iako je predvodio Kauboje sa devet pogodaka protiv Francuza, Duvnjak se ne smatra vođom ove momčadi: "Imamo dosta drugih vođa koji su puno iskusniji od mene poput Igora Vorija ili Blaženka Lackovića kojeg smo nažalost izgubili zbog ozljede", kazao je.

Rukometaš njemačkog HSV-a osvrnuo se i na Ivana Balića kojeg nema u reprezentaciji Slavka Goluže: "Ovo Svjetsko prvenstvo je prvi turnir koji igram bez Ivana Balića. Šteta, jer sam naučio puno toga od njega, pomogao mi je da se razvijem. No, sada su tu drugi igrači koji mi pomažu da ispunjavam svoje zadatke i zahvalan sam im na tome."

Duvnjak na kraju nije htio proglasiti Hrvatsku najvećim favoritom za osvajanje zlatne medalje: "Iako smo pobijedili Francusku u važnoj utakmici nakon nekoliko poraza zaredom, moramo ostati skromni i čvrsto spušteni na zemlji", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 17:00
    domagoje,osvojili ste već nešto. osvojili ste srca navijača,a nekad je to veći trofej od medalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 13:10
    Sretno dalje!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 12:04
    sretno danas i u nedjelju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 09:55
    kada dule ovako zrelo i trezveno zbori, vjerujem da su dečki čvrsto odlučili-IDEMO PO ZLATO!uzmite ga....vaše je!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 09:26
    pametno razmišljanje, odman mi je draže kad znam da su na zemlji i sigurniji sam da mogu do kraja otić s ovom igrom i glavama
    Obrisan korisnik