Rukomet

Denič: "Obrane španjolskog vratara napravile su promjenu i u konačnici bile ključne"

Jelena Bagarić • subota, 26.01.2013.
Denič: "Obrane španjolskog vratara napravile su promjenu i u konačnici bile ključne"

Španjolska je u utakmici protiv Slovenije postala prvi finalist Svjetskog prvenstva. Sada na domaćem terenu protiv bilo koje reprezentacije se žele okitit zlatom. Slovenci su s druge strane uvjereni da su obrane Šterbika napravile promjenu te se nadaju osvajanju brončane medalje.

Korak bliže k ostvarenju svog cilja o zlatnoj medalji došli su Španjolci pobjedom nad Slovenijom u prvom polufinalnom susretu. Izbornik Španjolske Valero Rivera nije skrivao oduševljenje ali je i ukazao na probleme s kojima su se tijekom susreta borili:

"Jako sam zadovoljan rezultatom i načinom na koji smo odigrali utakmicu, ali moram udijeliti komplimente reprezentaciji Slovenije zato što su lijepo igrali i pokazali dobru taktičku pripremljenost. Mi smo imali problema u obrani u trenucima kada smo vodili četiri razlike u prvom poluvremenu, tada se Slovenija vratila. U drugom poluvremenu popravili smo obranu i učinak vratara. Prvih 20, 25 minuta drugog poluvremena bile su odlučujuće."

Rivera je istaknuo i publiku koja je bila dodatni motiv za dobru igru:"Veliko hvala publici koja nas je bodrila na isti način kao što su to činili u Madridu i Zaragozi. Nadamo se da zajedno s publikom možemo postati Svjetski prvaci u nedjelju."

Igrači Španjolske iscrpljeni su ali i za to postoji rješenje: "Trudim se rotirati koliko god je to moguće kako bi izbjegao umor kod svakog od njih. Mi smo spremni za finale.", konstatirao je Rivera.

Zadovoljan igrom svoje reprezentacije bio je i najbolji igrač susreta, vratar Španjolske Arpad Šterbik:"Sretan sam što smo izborili finale, jer sam se bojao mlade slovenske reprezentacije koja igra najljepši rukomet na turniru. Nemaju zvučna imena u reprezentaciji, ali pokazali su snagu kada kada su došli veoma blizu prije poluvremena. Na kraju su obrana i kontranapadi bili ključ - kao i u svakoj utakmici modernog rukometa."

Međutim Slovenija bila bila tako lak protivnik:"Utakmica je bila puno uzbudljivija no što to sugerira rezultat. Morali smo slomiti težak otpor. Slovenija je bila jaka u obrani i protunapadima. U drugom poluvremenu kretali smo se bolje prema naprijed.", izjavio je reprezentativac Španjolske Gereon Guardiola koji se osvrnuo i na moguće protivnike u finalu:"Ne znam s kim se želim susresti u finalu jer su i Danska i Hrvatska jako dobre momčadi"

Izbornik Slovenije Boris Denič nije se puno osvrtao na igru reprezentacija već na ono što je u utakmici presudilo: "Zaslužena pobjeda Španjolske u utakmici koja nije baš bila zanimljiva za gledatelje, ali veoma interesantna u taktičkom pogledu. Obrane španjolskog vratara napravile su promjenu i u konačnici bile ključne budući da u napadu nije jedna ekipa nije bila superiorna."

I Miha Žvižej složio se da je utakmica sa Španjolskom bila teška:"Bila je ovo teška utakmica u kojoj smo dobro počeli, ali kada se Španjolska odvojila na šest, sedam pogodaka prednosti ostali smo bez šanse za izjednačenje.".

Ipak, Slovenija se nakon ovog poraza ne predaje već ide u pohod na brončanu medalju: "Sad se nadamo da ćemo ipak uspjeti osvojiti medalju.", rekao je Žvižej.

Foto: Katarina Ponjavić

SP 2013 - Završnica

polufinale

Španjolska26:22Slovenija
Hrvatska24:30Danska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2013 - Završnica

polufinale

Španjolska26:22Slovenija
Hrvatska24:30Danska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!