Automoto

WTCC: Tarquini ponovno na pole positionu, sjajni rezultati Honde

Josip Piršljin • subota, 27.04.2013.
WTCC: Tarquini ponovno na pole positionu, sjajni rezultati Honde

U Slovačkoj će se u nedjelju voziti peta i šesta utrka Svjetskog prvenstva turističkih automobila, a dan ranije odrađene su i kvalifikacije. Pole position, drugi zaredom, osvojio je Gabriele Tarquini, a odličan dan za Hondu upotpunili su Monteiro i Michelisz drugim i trećim mjestom.

Na Slovakia Ringu odvožene su kvalifikacije za nedjeljne utrke. Kao i u Maroku, pole position je osvojio talijanski vozač Gabriele Tarquini. Bio je najbrži, a iza njega su se također plasirali vozači Honde - Tiago Monteiro i Norbert Michelisz.

Honda je tako u kvalifikacijama ostvarila 1-2-3, a jedini koji je pokušavao ugroziti vodeći trojac bio je Yvan Muller u Chevroletu. Bivši prvak ipak je završio kao četvrti i u prvoj utrci će loviti Talijana, Portugalca i Mađara.

Iza Mullera plasirali su se njegovi momčadski kolege Tom Chilton i Alex MacDowall, dok je aktualni prvak Robert Huff završio na sedmom mjestu, ali kasnije je dobio kaznu zbog problema s težinom automobila i morat će u Slovačkoj krenuti sa 17. pozicije.

Kvalifikacije na Slovakia Ringu obilježio je i sudar Darryla O'Younga. Vozač z Hong Konga izletio je iz zavoja i zabio se u zaštitni zid sa 160 km/h čime je uvelike uništio svoj automobil. Njegov je nastup u nedjelju pod velikim znakom pitanja. Zbog 10. mjesta Tom Coronel će u drugoj utrci startati prvi.

Slovačka, kvalifikacije:
1. Gabriele Tarquini (ITA/Honda) - 2:10:773 min
2. Tiago Monteiro (POR/Honda) + 0,104 sek
3. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 0,116 sek
4. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 0,168 sek
5. Tom Chilton (VBR/Chevrolet) + 0,389 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!