Automoto

Tarquini: "Bio sam vrlo emotivan na kraju utrke, automobil je bio fantastičan"

Josip Piršljin • ponedjeljak, 29.04.2013.
Tarquini: "Bio sam vrlo emotivan na kraju utrke, automobil je bio fantastičan"

Aktualna sezona World Touring Car Championshipa mogla bi biti puno uzbudljivija od prošlih. Chevrolet više ne dominira toliko što su pokazale pobjede Honde i BMW-a u Slovačkoj. Posebno je zadovoljan svojim automobilom bio Gabriele Tarquini.

Prva nedjeljna utrka WTCC-a u Slovačkoj pripala je bivšem svjetskom prvaku Gabrieleu Tarquiniju koji ove sezone vozi Hondu. Zajedno s momčadskim kolegama Tiagom Monteirom i Norbertom Micheliszem zauzeo je podij i najavio da se japanski automobil može nositi s ostalim konstruktorima.

"Bio sam vrlo emotivan na kraju utrke. Postavio sam se prema svom automobilu kao prema djetetu, ja sam njegov otac uz Monteira i Michelisza. Bio je fantastičan, gume, kočenje i motor su radili besprijekorno. Ubrzanja i snaga nisu toliko izraženi kao kod Chevroleta, ali znali smo da na ovakvoj stazi možemo biti konkurentni", rekao je talijanski vozač.

Druga utrka na Slovakia Ringu otišla je u ruke nizozemskog vozača Toma Coronela u BMW-u. Zahvaljujući desetom mjestu iz kvalifikacija, Cornel je u drugoj utrci imao pole position i prvo mjesto nije ispuštao do kraja staze.

"Ovo nam je bilo potrebno. Već u prvoj utrci vidio sam da imam dobre šanse kada sam vozio iza Nasha. Vodeći automobili nisu bili toliko brzi, te sam u drugoj utrci morao samo imati dobar start. Ne možemo se mjeriti s Chevroletom ili Hondom što se tiče brzine, ali BMW je solidan auto, ne lomi se lako. Borba za naslov će se voditi između Chevroleta i Honde, ali ako oni pogriješe - ja sam tu", zaključio je Coronel.

Već za tjedan dana se WTCC nastavlja u Mađarskoj, a u ukupnom poretku vodi Yvan Muller ispred Tarquinija. Coronel je na sedmoj poziciji, dok je aktualni prvak Rob Huff tek deseti.

Foto: Wikipedia, Morio

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!