Košarka

Drugoligaš iz Kaštela izbacio Alkar i osigurao dvoboj protiv Zadra u četvrtfinalu kupa

Iz Kaštel Sućurca:Bernard Jurišić • utorak, 17.12.2013.
Drugoligaš iz Kaštela izbacio Alkar i osigurao dvoboj protiv Zadra u četvrtfinalu kupa
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su u prvom kolu "skinuli" VROS Dardu, drugoligaš Ribola Kaštela izbacio je i Alkar i plasirao se u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića. I to na kakav način. Sinjski prvoligaš zapravo nije bio ni blizu trijumfu...

Petstotinjak navijača jedne i druge momčadi napunilo je novu dvoranu u Kaštel Sućurcu u dvoboju drugoligaša i prvoligaša za plasman u četvrtfinale kupa. Kaštelani su još jednom pokazali da su u sjajnoj formi i nakon VROS Darde izbacili i Alkar.

Od samog početka domaćini su krenuli u žestokom ritmu kojim su doslovce "samljeli" svoje goste. Ni u jednoj situaciji nije se moglo odgonetnuti tko je drugoligaš, a tko prvoligaš, domaćini su imali i snage i preciznosti i koncentracije kad god im je trebalo.

Prednost Kaštelana je do poluvremena već iznosila 47:33, pa se tijekom velikog odmora morala upaliti lampica upozorenja kod Sinjana.

Pokušali su se stoga gosti vratiti u igru odmah na otvaranju drugog poluvremena, ali uspjeli su se spustiti samo na 49:40. Imala su Kaštela odgovor, uspješno su se obranili od alkarskog naleta i do kraja treće četvrtine opet otišli na uvjerljivu prednost.

U posljednju četvrtinu se ušlo s 64:51, a u 32. minuti prednost je već iznosila ogromnih 69:51. Sinjani i uz bučnu podršku svojih navijača jednostavno nisu imali oružja za odličnu predstavu domaćina. S konačnih 89:74 Kaštelani su dočekali kraj u klupku radosti i osigurali si novi spektakl - domaćinstvo Zadru.

Kaštelani su čitavu utakmicu izgurali sa sedmoricom igrača, od kojih su najefikasniji bili Damir Rančić i Stipe Režić s po 18 poena. Luka Klarica je dodao 17, uz šest asistencija, Toni Biočić 14, Ivan Rašetina 9.

Svoj doprinos pod koševima je dao i tandem 16-godišnjih košarkaških dragulja - Ante Žižić je za 21 minutu zabio šest poena i dohvatio sedam skokova, Dragan Bender za 20 minuta ubacio je sedam. Kod Alkara je najefikasniji bio Luka Žitko s 19 ubačaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben18.12.2013. u 19:28
    dobro je da se novinar na kraju sjetio napisati rezultat.
    litleben
  • valderrama18.12.2013. u 11:07
    Čestitke, neće ni Zadru bit lako na Sokolani
    valderrama
  • Obrisan korisnik17.12.2013. u 21:55
    Bravo za moje Kaštelane, dogodine se vraćamo u prvu ligu! Ajmo sada feštu sa Zadron :))
    Obrisan korisnik