Košarka

Nova pobjeda Šibenika u gradskom derbiju, sedma u nizu za četvrtfinale Kupa

S Baldekina:Ivana Jurica • utorak, 17.12.2013.
Nova pobjeda Šibenika u gradskom derbiju, sedma u nizu za četvrtfinale Kupa
Foto: Martina Japundžić

20-ak dana nakon prvenstvenog susreta GKK Šibenika i Jollyja JBŠ u kojem je pobjeda otišla na stranu Šarinove momčadi, još su se jednom sučelili isti protivnici. Ovog puta u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, a pobjeda je još jednom, posve zasluženo, pripala GKK Šibeniku. Nošeni podrškom s tribina, uz veliku srčanost i borbu Narančasti su slavili sa 63:53. Sedma im je to pobjeda u nizu, a na putu prema Final fouru Kupa stoji im još Zagreb u Trnskom početkom sljedeće godine.

Šibenik - Jolly JBŠ 63:53 (13:9, 21:15, 16:13, 13:16)

Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 1000

Suci: Radojković (Split), Galiot (Zagreb), Ercegović (Zagreb)

GKK Šibenik: Radovčić, Badžim, Mišić 5, Kalpić 9, Bašić 12, Blaće 5, Skorić, Vukičević 2, Šamadan 14, Španja, Petani 16, Došen. Trener: Jeronimo Šarin.

Jolly Jadranska banka Šibenik: Gulam, Roso, Katura 16, Kozić 3, Vrlika 3, Mrva 5, Naletilić 11, Bubalo 5, Perković, Cinac 10. Trener: Anđelko Matov.

Baldekin je i ovog puta bio gotovo u potpunosti pun. I gotovo u potpunosti, posve očekivano, uz domaćine susreta – GKK Šibenik. Nervozna utakmica, s dosta pogrešaka, nije plijenila prevelikom kvalitetom, ali, dileme nema – pobjeda je na kraju pripala momčadi koja je unijela puno više želje i borbenosti, što se jako dobro može vidjeti i samo u jednom statističkom podatku, omjer skokova 49:29.

Nervozan ulazak u utakmicu s obje strane. Mrva je doveo Jolly u vodstvo, Kalpić pogodio za 2:2, a taj rezultat dugo je stajao na semaforu. Iako je već tada dolazila do izražaja očita dominacija u skoku Šibenika, na rezultatu se to nije vidjelo. Naletilić i Mrva Jollyju su donijeli plus pet (7:2) u šestoj minuti. I onda je krenula serija Šibenika: u dvije minute napravili su seriju 10:0, te poveli 12:7. Na prvi se predah otišlo rezultatom 13:9, a omjer skokova u tom je trenutku bio već 16:7.

Druga četvrtina nije donijela značajnije promjene. Poslije trice Mišića (koji je, kao i Petani zaigrao, iako ozlijeđen) građani su poveli 19:11. Prednost je momčad Jeronima Šarina sigurno održavala, iako ih šut, baš kao ni njihove protivnike nije služio. Dva realizirana bacanja Bašića, domaćinima su donijela i najvećih +12 (32:20). Naletilić i Bubalo do kraja su poluvremena smanjili na minus deset (34:24).

Malo koševa palo je i u trećoj četvrtini, ali, naravno, odgovaralo je to daleko više Šibeniku koji je bez problema održavao svoju prednost. A pet koševa u nizu Petanija u 24. minuti domaćinima su donijeli i najvećih +14 (45:31). Katura je s nekoliko koševa smanjio tu prednost, ali trica Šamadana na isteku četvrtine Šibeniku je donijela +13 (50:37) uoči zadnje četvrtine.

U drugoj polovici zadnje četvrtine, poslije koševa Cinca Jolly je smanjio na minus sedam (56:49), imao je i napad za još veći priključak, nisu poentirali. Ali na drugoj strani tricu je pogodio Petani koji je ponovno donio mir svojoj momčadi. Rutinski su Narančasti priveli utakmicu kraju, a na kraju su slavili zajedno s navijačima još jednu pobjedu, uz već nezaobilazan hit Miše Kovača Poljubi zemlju po kojoj hodaš.

Najefikasniji kod Šibenika bili su Petani sa 16, Šamadan s 14 i Bašić s 12 koševa. Kod Jollyja Katura je ubacio 16, Naletilić 11, a Cinac 10 koševa.

Šibeniku na putu prema Final fouru stoji Zagreb u Trnskom, a susret će se igrati 05. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2013. u 23:45
    Ljubomora je zajebana stvar... Ši ši šibenka !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.12.2013. u 23:33
    Više je onda Jolly stara Šibenka jer su stariji. Ovi kad vrate bivšim igračima Šibenke dugove, neka se zovu i spominju Šibenku, a do tada neću da ih čujem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.12.2013. u 22:27
    ovaj klub nema veze sa starom Sibenkom...ocito da to nekima nece nikad doci u glavu
    Obrisan korisnik