Košarka

Stipčić u posljednjoj sekundi pogodio za trijumf Kvarnera na Gripama i četvrtfinale

Bernard Jurišić • utorak, 17.12.2013.
Stipčić u posljednjoj sekundi pogodio za trijumf Kvarnera na Gripama i četvrtfinale
Foto: Martina Japundžić

U uzbudljivoj završnici Kvarner 2010 je pobijedio Split 84:86 i plasirao se u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića. Riječki junak bio je Dino Stipčić, koji je položio za pobjedu sekundu prije sirene...

Kvarner 2010 slavljem na Gripama osigurao je plasman u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića i ogled s Cibonom. Nakon što su većim dijelom utakmice vodili, Riječani su slavili nakon uzbudljive završnice u kojoj je pobjednički koš zabio Dino Stipčić.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima, s kojima se gotovo sam hrvao Srđan Subotić, koji je ubacio 18 od 20 poena Splita u drugoj četvrtini. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću gostiju 37:44.

Kvarner i u drugo poluvrijeme bolje ulazi i sredinom treće četvrtine odlazi na visokih 44:60. No, Splićani su se još jednom vratili i u posljednju četvrtinu ušli sa zaostatkom 60:66.

Serijom trica Subotića (6/8) i Siriščevića (3/7) domaćini su se i dalje držali u priključku, a u posljednju se minutu ušlo s rezultatom 80:81. Nakon što je Najev pogodio oba bacanja za 84:84, za zadnji napad Kvarnera ostalo je 10 sekundi, a Dino Stipčić polaže za pobjedu i veliko slavlje Kvarnera.

Junak riječke pobjede utakmicu je završio sa sedam poena, ali najbolji u pobjedničkoj momčadi bio je Jure Škifić s 18 poena, osam skokova i šest asistencija. Po 12 poena zabili su Ivica Radić, Bojan Krivec (sedam asistencija) i Henrik Širko.

Kod Splićana sjajna partija Subotića ostala je bez nagrade (33 poena uz šut 9/13, pet skokova, četiri asistencije), Siriščević je ubacio 18, Najev 12 uz sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!