Zimski sportovi

Slovenci nadigrani u četvrtfinalu, Švedska očekivano odlazi u borbu za medalje

Branimir Korać • srijeda, 19.02.2014.
Slovenci nadigrani u četvrtfinalu, Švedska očekivano odlazi u borbu za medalje
Foto: EPA

Nakon još jedne sjajne predstave Slovenije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i pobjede protiv Austrije, uslijedilo je prizemljenje. Švedska je jedna od elitnih svjetskih reprezentacija i kao takva uspješno je riješila slovenski problem...

Slovenija je prolaskom u četvrtfinale Zimskih olimpijskih igara u Sočiju svoje napravila. Sam dolazak u Soči bio je veliki uspjeh, a plasman među osam najboljih najveći uspjeh u povijesti slovenskog hokeja.

Nešto više od toga nije se moglo napraviti. Bez obzira što Švedska ima priličnih problema s ozljedama, bila je i dalje prejaka za Sloveniju i na kraju je slavila s 5:0, a koliko je bila dominantna pokazuju i udarci na gol koji su bili u njezinu korist 38:19.

Otpor Slovenije slomljen je u potpunosti tek u posljednjoj trećini, a Šveđani su do prednosti stigli u samoj završnici prve dionice. Prvi njihov powerplay na utakmici nakon isključenja Jana Muršaka odmah je konkretizirao ove sezone izuzetno ubojiti napadač St. Louis Bluesa Alexander Steen.

Od početka druge dionice Šveđani su pritisnuli Sloveniju, no Robert Kristan je radio čuda na golu i nakon dvije trećine već je skupio 25 obrana. Ipak, u trećoj dionici niti on više nije mogao držati Sloveniju iznad vode, Šveđani su postigli čak četiri gola i osigurali visoku pobjedu.

Strijelci za prolazak u polufinale bili su Daniel Sedin, Loui Eriksson i dvaput Carl Hagelin, sve redom velika imena svjetskog hokeja.

Slovenija se pakuje kući zadovoljna, a hoće li i Šveđani zadovoljni napustiti Soči, pokazat će polufinalni dvoboj protiv boljeg iz susreta Finska – Rusija.

ZOI Soči, hokej na ledu, četvrtfinale:
Švedska – Slovenija 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir20.02.2014. u 11:44
    Slovencima svaka čast. Odigrali su turnir iz snova.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 17:37
    vrag zna kak su rusi i finci odigrali.....
    Obrisan korisnik
  • Vugi719.02.2014. u 14:22
    Ova Švedska je za mene jedno od favorita za naslov samo zbog Lundqvista. Šta on radi na golu, čudo... gura Švedsku jako.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 12:38
    Pa i KHL bi bio više nego dovoljan iskorak u nekoj od top momčadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 12:28
    nadam se da ce Kristan nakon ovakvih nastupa zavrsiti u NHL-u...ovo sto je on radio ovaj turnir je cudo....
    Obrisan korisnik