Košarka

Video: Warriorsima potreban produžetak za vodstvo u finalnoj seriji protiv Cavsa

Branimir Korać • petak, 05.06.2015.
Video: Warriorsima potreban produžetak za vodstvo u finalnoj seriji protiv Cavsa
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi propustili su priliku doći do pobjede već u prvom finalnom susretu NBA lige. Cavsi su na gostovanju u Oaklandu imali bolji ulazak u utakmicu, imali su i posljednji napad u regularnom dijelu, ali nisu uspjeli to iskoristiti i utakmica je otišla u produžetak...

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 108:100 (produžetak) (1-0)

Cleveland Cavaliersi odigrali su odličnu prvu utakmicu finalne serije, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu u produžetku protiv Warriorsa. Samo dva poena u dodatnih pet minuta i to tek devet sekundi prije kraja kada je već sve bilo poznato, ono je što je prelomilo utakmicu.

Upisan je poraz, no ono što više brine Davida Blatta je izlazak Kyrieja Irvinga u produžetku nakon ozljede koljena što bi moglo značiti i kraj sezone za Irvinga. Sve će biti poznato nakon magnetske rezonancije, ali: "Može se osjetiti u mojem glasu da sam zabrinut. Samo se želim uvjeriti da će sve biti u redu i vidjeti koje korake trebam poduzeti", poručio je nakon susreta Irving.

Kyrie i LeBron James nosili su Cavse i držali svoju momčad u utakmici, njegovo izbacivanje iz finalne serije bilo bi kobno za Cavse i stavilo bi ih u vrlo tešku situaciju.

Warriorsima je trebalo vremena da se oslobode finalne nervoze, mučili su se u početku i nisu imali pravo rješenje za Cavse, ali trajalo je to kratko i vratili su se iz ranog zaostatka 29:15. Već do poluvremena bili su potpuno u utakmici i drugo poluvrijeme donijelo je posve neizvjestan dvoboj.

30 sekundi prije kraja Timofej Mozgov s linije slobodnih bacanja izjednačio je na 98:98, nakon toga su Warriorsi pokušali brzo završiti napad, ali Irving je zaustavio Curryja i gosti su dobili priliku. Ipak, James nije bio precizan, priskočio je Iman Shumpert, ali niti on nije pogodio te je utakmica otišla u produžetak. Tamo Cleveland nije ništa pogodio do samog kraja što je Warriorsima donijelo prednost u seriji 1:0.

"Nadam se da će Kyrie moći igrati u nastavku serije. Znam da mi ne vjerujete, ali to je istina, nadam se da će biti na parketu", poručio je nakon susreta Steve Kerr.

Curry je kod Warriorsa bio najefikasniji s 26 poena (10/20) uz osam asistencija, a Klay Thompson dodao je 21 poen (5/14) uz šest skokova. kod Cavsa LeBron James bio je na 44 poena (18/38) uz osam skokova i šest asistencija dok je Kyrie Irving upisao 23 poena (10/22) uz sedam skokova i šest asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina05.06.2015. u 19:46
    a jeste se iskalili na meni :) xyz, uopće nisan naglašavao njegovu igru, već njegovo pozerstvo, ravno "borcima" wrestlinga. sorry, ali meni su njegovi mrki pogledi totalno djetinjasti
    pikepiletina
  • ivos05.06.2015. u 15:50
    Na žalost ovo će finale završit u maksimalno pet utakmica. Bez Irvinga, a od prije bez Lovea... Isto kao kad bi GSW bio bez Thompsona i Boguta
    ivos
  • Obrisan korisnik05.06.2015. u 14:07
    Pike, ti vidiš nekoga u Cavsima tko bi to bolje? Da ima takvoga, siguran sam da bi mu LBJ dodao loptu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2015. u 12:17
    Bez Irvinga nemaju šansi.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina05.06.2015. u 11:48
    LBJ poput djeteta glumi odlučnog killera. koliko je dobar igrač, toliko je i tupast.
    pikepiletina