Ostali sportovi

NFC East i North post-sezona: Cowboyse muči salary cap, teška godina za Packerse

Sportnet • srijeda, 19.04.2017.
NFC East i North post-sezona: Cowboyse muči salary cap, teška godina za Packerse
Foto: EPA

Dva mjeseca nakon Super Bowla i mjesec dana nakon početka razdoblja potpisivanja slobodnih igrača na tržištu, približava se vrhunac post-sezone u NFL-u, NFL Draft. Donosimo pregled najzanimljivijih događanja u tom razdoblju i pokušavamo odgonetnuti buduće planove momčadi…

AUTOR: Antonio Jukić

NFC East

Dallas Cowboys

Cowboysi su u 2016. bili dominantni u regularnoj sezoni, ali su u divizijskoj rundi doigravanja izgubili od Packersa u vrlo zanimljivoj utakmici. Promovirali su rookie quarterbacka Daka Prescotta i rookie probijača Ezekiela Elliotta koji bi trebali biti nositelji franšize u godinama koje slijede. U odnosu na 2016., u 2017. su imali dosta free agent igrača koje su trebali potpisati, tako da su produžili suradnju s: WR Terranceom Williamsom, TE Jasonom Wittenom, RB Darrenom McFaddenom i s nekolicinom manje poznatih, tzv. „depth“ (rezervnih) igrača. Zbog problema sa salary cap prostorom nisu mogli više svojih igrača potpisati, ali isto tako nisu mogli potpisati slobodne igrače (u daljnjem tekstu: FA igrače) drugih ekipa.

FA dolasci: CB Nolan Carroll (Eagles); DE Stephen Paea (Browns); OG Jonathan Cooper (Patriots).

FA odlasci: SS Barry Church (Jaguars); OG Ron Leary (Broncos); DE Jack Crawford (Falcons); DT Terrell McClain (Redskins); CB J.J. Wilcox (Buccaneers); RT Doug Free (umirovio se); CB Morris Claiborne (Jets); RB Lance Dunbar (Rams); CB Brandon Carr (Ravens); QB Tony Romo (umirovio se).

Iz priloženog se vidi problem sa salary cap prostorom. I ova trojica dovedenih su dovedeni za mali novac (ukupno plaćaju 7,3 mil $ za ovu sezonu navedenom trojcu) i sva trojica će biti rezervni igrači. Najviše se pričalo u offseasonu što će biti s quarterbackom Tonyjem Romom. On je pred start sezone 2016. zaradio ozljedu u pripremnoj utakmici i na njegovo mjesto je uskočio rookie Prescott koji je igrao maestralno. Romo se vratio sredinom sezone, ali je odigrao samo jedan set akcija u nebitnoj utakmici protiv Eaglesa krajem sezone. Očekivalo se da će ga ili razmijeniti ili otpustiti tijekom post-sezone, no on se početkom travnja odlučio umiroviti i potpisao je ugovor s televizijskom kućom CBS, bit će njihov analitičar (uz NFL radit će i golf prijenose). Uz njega, najveći gubitak je sigurno odlazak RT Doug Freea u mirovinu, koji je dugo godina bio dio jedne od najboljih ofenzivnih linija lige. Ostali igrači su otišli drugdje igrati za veće iznose, jer im Cowboysi to nisu mogli ponuditi.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Dak Prescott – RB Ezekiel Elliott – TE Jason Witten – LT Tyron Smith – LG La’el Collins – C Travis Frederick – RG Zack Martin – RT Byron Bell – WR Dez Bryant – WR Terrance Williams – WR Cole Beasley
Obrana: DE Demarcus Lawrence – DT Cedric Thornton – DT Maliek Collins – DE Tyronne Crawford – LB Damien Wilson – MLB Anthony Hitchens – LB Sean Lee – CB Orlando Scandrick – CB Anthony Brown – FS Byronn Jones – SS Jeff Heath
Specijalni timovi: LS L.P. Ladouceur – K Dan Bailey – P Chris Jones – KR/PR Lucky Whitehead

Napad je izgubio samo RT i rezervnog OG te se očekuje da bi u 3./4. rundi na draftu mogli uzeti nekog zanimljivog igrača na toj poziciji. Što se obrane tiče, tu je dosta veći problem, treba im pomoć na mjestu DE (oba startera su im ispodprosječna) te im treba pomoć u „secondaryju“, odnosno na mjestima CB i SS. Očekuje se da bi trebao biti spreman za sezonu prošlogodišnji pick iz druge runde, LB Jaylon Smith koji je zadobio tešku ozljedu koljena prošle godine u siječnju, a bio je projektiran kao top 5 pick prošlogodišnjeg drafta prije te ozljede. Time bi obrana dobila veliki plus.

Draft potrebe: CB, DE, SS, OT

New York Giants

Divovi iz New Yorka su se u 2016. nakon pet sezona vratili u doigravanje i tamo ekspresno ispali od Packersa. Uložili su mnogo u obranu u prošlom offseasonu i to im se odmah isplatilo. Imaju jedan od najboljih secondaryja lige predvođen sjajnim mladim safetyjem Landonom Collinsom, a i obrana dodavanja s Olivieomr Vernonom i Jasonom Pierre-Paulom je svakako u vrhu lige. Iako imaju jednog od boljih QB-eva lige, Elija Manninga i jednog od najboljih hvatača (WR) lige, megapopularnog Odella Beckhama Jr.-a, napad je taj koji je Giantse izdao u doigravanju te će taj dio igre morati biti bolji da bi mogli doći dalje od prve runde. Ovog proljeća su produžili suradnju s: DE Jason Pierre-Paul (4 godine/62 mil $), OG Jon Jerry, ILB Keenan Robinson.

FA dolasci: WR Brandon Marshall (Jets); TE Rhett Ellison (Vikings); OG D.J. Fluker (Chargers); QB Geno Smith (Jets).
FA odlasci: WR Victor Cruz ( - ); RB Rashad Jennings ( - ); K Robbie Gould (49ers); DT Jonathan Hankins (Colts).

Prve dvije vijesti u post-sezoni su bile otpuštanje veterana Cruza i Jenningsa, koji su imali velike udare na salary cap prostor, ali im je učinak na terenu bio slab. Hankinsa nisu mogli potpisati, jer već im obrana ima dosta igrača s velikim ugovorima. Dolasci su bili ciljana pojačanja na svim pozicijama. Marshall je veteran koji je još uvijek odličan hvatač, a sada će imati još više prilika, jer Beckhama većinom protivničke obrane čuvaju s dvojicom igrača; Ellison je TE, koji će biti zadužen za blokiranje protivničkih obrambenih igrača, a da bi probijač (RB) lakše osvojio yarde. Fluker će igrati na poziciji RT, iako mislim da je doveden kako bi bio zamjena.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Elli Manning – RB Paul Perkins – TE Rhett Ellison – LT Erick Flowers – LG Justin Pugh – C Weston Richburg – RG John Jerry – RT D.J. Fluker – WR Odell Beckham Jr. – WR Brandon Marshall – WR Sterling Shepard.
Obrana: DE Jason Pierre-Paul – DE Olivier Vernon – DT Damon Harrison – DT Jay Bromley – LB Devon Kennard – MLB Keenan Robinson – LB Jonathan Casillas – CB Dominique Rodgers-Cromartie – CB Janoris Jenkins – FS Darian Thompson – SS Landon Collins.
Specijalni timovi: LS Zak DeOssie – K ( - ) – P Brad Wing – KR/PR Dwayne Harris

Kad se gleda roster, ispada da je najvažnije da pronađu kickera, jer ga nemaju na rosteru, ali vjerojatno će to riješiti ubrzo nakon drafta, ako ne draftaju jednoga naravno. Što se napada tiče, treba im RT te im treba i dobar RB, Perkins nije imao sjajna izdanja lani; dosta se spominjalo da bi legenda Adrian Peterson mogao kod njih završiti, ali je on trenutno na turneji po cijelom SAD-u tražeći idealno mjesto za sebe i idealan ugovor. U obrani im tradicionalno treba LB, kojeg nikako da draftaju već 3-4 sezone te drugi DT, jer Bromley nije ta kvaliteta.

Draft potrebe: RT, ILB, DT, FS.

Philadelphia Eagles

Franšiza koja traži prvi Super Bowl u 2016. je godini bila pravo iznenađenje s rookie QB-em Carsonom Wentzom, s dobrom obranom i odličnim specijalnim timom. No, to ipak nije bilo dovoljno za doigravanje, jer su i ostale tri ekipe iz divizije bile bolje pa su Eaglesi ostali bez doigravanja već treću sezonu zaredom. Slično kao i Cowboysi ni oni nisu imali puno salary cap prostora pa su stoga morali neke svoje igrače i otpustiti, a da bi mogli dovesti pojačanja. Od vlasititih FA, produžili su suradnju samo sa Stefenom Wisniewskim. Znalo se i prije početka perioda free agencyja (tzv. „slobodnog tržišta“) da im trebaju dobri hvatači, dobar RB, igrači za prednju liniju obrane te igrači u secondaryju.

FA dolasci: OG Chance Warmack (Titans); WR Alshon Jeffery (Bears); WR Torrey Smith (49ers); QB Nick Foles (Chiefs); DE Chris Long (Patriots); DT Timmy Jernigan (Ravens – razmjena)
FA odlasci: CB Leodis McKelvin ( - ); OLB Connor Barwin (Rams); CB Nolan Carroll (Cowboys); DT Bennie Logan (Chiefs); QB Chase Daniel (Saints).

Kao što sam već naveo, morali su otpustiti neke igrače da bi mogli dovesti pojačanja. McKelvin i Barwin su otpušteni zbog oslobađanja više prostora na salary capu, a Logana nisu htjeli potpisati, jer je tražio više novca nego što su mogli dati. Carroll je silom prilika igrao na mjestu startera, a u Dallasu će svoju priliku čekati s klupe. Najveće ime koje su doveli je bio najtraženiji WR u posezoni, Alshon Jeffery iz Bearsa, koji ipak nije dobio dugogodišnji ugovor nego samo jednogodišnji potpis. WR Torrey Smith je dobra druga opcija na mjestu hvatača, a DE Chris Long je nakon osvajanja naslova s Patriotsima ubrao opet koji milijun više i kao iskusni igrač dolazi da bi pomogao obrani nakon odlaska Barwina. U tradeu za DT Jernigana, Eaglesi su poslali svoj pick treće runde (74. ukupno), a zauzvrat dobili Jernigana i pick Ravensa treće runde (99. ukupno).

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Carson Wentz – RB Darren Sproles – TE Zach Ertz – LT Jason Peters – LG Allen Barbre – C Jason Kelce – RG Brandon Brooks – RT Lane Johnson – WR Alshon Jeffery – WR Torrey Smith – WR Jordan Matthews.
Obrana: DE Vinnie Curry – DE Brandon Graham – DT Fletcher Cox – DT Timmy Jernigan – LB Nigel Bradham – MLB Jordan Hicks – LB Mychal Kendricks – CB Jallen Mills – CB Ron Brooks – FS Rodney McLeod – SS Malcolm Jenkins.
Specijalni timovi: LS Jon Dorenbos – K Caleb Sturgis – P Donnie Jones – KR Wendell Smallwood – PR Darren Sproles.

Imaju jedan od boljih specijalnih timova u ligi, ali zato je po projekciji CB pozicija vjerojatno najlošija u ligi i vjerujem da će u tom smjeru ići na draftu. Što se napada tiče imaju dvije upitne pozicije, to su pozicije: C s Kelcejem koji je lani igrao ispodprosječno i zato je Wisniewski zadržan te RB gdje je Sproles vise hvatač nego RB u pravom smislu.


Draft potrebe: CB, RB, LB, OC, S.

Washington Redskins Redskinsi su trenutno najčudnija franšiza u ligi. Nakon kraja sezone i prije početka perioda free agencyja pisalo se dosta o problemima u menadžmentu kluba i završilo je tako da je GM -Scott McCloughan razriješen dužnosti, a predsjednik kluba Bruce Allen je preuzeo brigu o momčadi dok ne pronađu novo rješenje za GM-a. U svjetlu svega toga je bio i gubitak koordinatora napada, mladog Seana McVaya, koji je otišao u Los Angeles Ramse na mjesto glavnog trenera (HC). QB Kirk Cousins je potpisao jednogodišnji ugovor i zaprijetio odlaskom nagodinu. Izgubljeno je nekoliko bitnih igrača, a dovedene zamjene ne garantiraju da bi mogli biti top ekipa kao prije dvije sezone kad su zadnji put bili u doigravanju. Produžena je suradnja sljedećim igračima: QB Kirk Cousins (1 godina/24 mil $), TE Vernon Davis, ILB Will Compton i RB Chris Thompson.

FA dolasci: DT Stacy McGee (Raiders); DT Terrell McClain (Cowboys); FS D.J. Swearinger (Cardinals); WR Terrelle Pryor (Browns); WR Brian Quick (Rams); ILB Zach Brown (Bills).
FA odlasci: C Kory Lichtensteiger (umirovio se); WR Pierre Garcon (49ers); WR DeSean Jackson (Buccaneers); DE Chris Baker (Buccaneers); DE Ricky Jean Francois (Packers).

Hvatači Pierre Garcon i DeSean Jackson su bili od iznimne važnosti za Redskinse i tek treba vidjeti hoće li ih moći tako zamijeniti WR Terrelle Pryor i prošlogodišnji rookie koji je proveo sezonu više ozlijeđen nego što je igrao, Josh Doctson, te mali i brzi hvatač, Jamison Crowder. Obrana je izgubila par igrača u prednjem dijelu, ali je u tom pogledu FA odrađen vrlo dobro pa taj dio izgleda čak i bolje nego lani.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Kirk Cousins – RB Rob Kelly – TE Jordan Reed – LT Trent Williams – LG Shawn Lauvao – C Spencer Long – RG Brandon Sherff – RT Morgan Moses – WR Terrelle Pryor – WR Josh Doctson – WR Jamison Crowder.
Obrana: DE Stacy McGee – DT Ziggy Hood – DE Terrell McClain – OLB Ryan Kerrigan – ILB Zach Brown – ILB Mason Foster – OLB Trent Murphy – CB Josh Norman – CB Bashaud Breeland – FS D.J. Swearinger – SS Su’a Cravens.
Specijalni timovi: LS Nick Sundberg – K Dustin Hopkins – P Tress Way – KR/PR Jamison Crowder.

Napad je dosta dobar, plus što imaju i TE Vernona Davisa za opciju kada igraju s dva TE na terenu, no ostaje za vidjeti može li Pryor biti taj broj 1 receiver ili će ih koštati odlazak DeSeana Jacksona. U obrani je problem ILB, startni DT i SS pozicija i vjerujem da će u tom smjeru i ići draft. Možda iznenade pa draftaju i RB-a u prve tri runde ili QB-a ako nisu sigurni u ostanak Cousinsa i dogodine.

Draft potrebe: ILB, DT, SS, RB.

NFC North

Chicago Bears

Najgora sezona u zadnjih 40-ak godina za Bearse je prošlost. Okrenuli su se budućnosti i nadaju se da će uspjeti preokrenuti negativni trend. Šest sezona bez doigravanja polako stvara revolt i među navijačima koji nisu zadovoljni radom franšize. U tom svjetlu je ovog proljeća GM morao potpisati malo više free agent igrača, kako bi ekipa bila konkurentna, jer njegov prvotni plan, izgradnja ekipe preko drafta, nije baš uspijevao. Potpisano je nekoliko vlastitih FA igrača: K Connor Barth i CB Bryce Callahan.

FA dolasci: WR Marcus Wheaton (Steelers); QB Mike Glennon (Buccaneers); FS Quintin Demps (Texans); TE Dion Sims (Dolphins); CB Prince Amukamara (Jaguars); WR Kendal Wright (Titans); CB Marcus Cooper (Cardinals); DT John Jenkins (Seahawks); RB/KR Benny Cunningham (Rams)

FA odlasci: WR Alshon Jeffery (Eagles); QB Jay Cutler ( - ); QB Matt Barkley (49ers); QB Brian Hoyer (49ers); DE Cornelius Washington (Lions); CB Tracy Porter ( - ).

Nema više u „Vjetrovitom gradu“ QB-a Jaya Cutlera koji je otpušten, a za njegovog nasljednika je doveden rezervni QB Buccaneersa, Mike Glennon, koji će imati priliku dokazati se i postati nositelj franšize. Uz Cutlera, nisu potpisani ni QB-evi Barkley i Hoyer koji su ionako bili rezerve. Najveći gubitak je odlazak WR-a Alshon Jefferyja, jer istu produkciju Bearsi tek moraju pronaći. Dovedena su tri startera u secondary koji je bio najlošiji dio obrane lani, dva solidna hvatača, od kojih jedan sigurno neće biti starter, te dobar blocking TE Dion Sims, koji će biti iznimno važan u goal-to-go situacijama.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Mike Glennon – RB Jordan Howard – TE Zach Miller – LT Charles Leno – LG Josh Sitton – C Cody Whitehair – RG Kyle Long – RT Bobby Massie – WR Kevin White – WR Marcus Wheaton – WR Cameron Meredith.
Obrana: DE Akiem Hicks – DT Eddie Goldman – DE Jonathan Bullard – OLB Pernel McPhee – ILB Danny Trevathan – ILB Jerrell Freeman – OLB Leonard Floyd – CB Marcus Cooper – CB Prince Amukamara – FS Quintin Demps – SS Adrian Amos.
Specijalni timovi: LS Patrick Scales – K Connor Barth – P Pat O’Donnell – KR/PR Benny Cunningham.

Puno je još posla pred Bearsima da bi se mogli uplesti u borbu za vrh divizije, nedostaje dokazani QB, nedostaje bolji RT, kvalitetan WR, no barem imaju sjajnog RB-a Jordana Howarda koji bi trebao biti nositelj napada u narednoj sezoni. Što se obrane tiče, ona svake sezone napreduje, no lani je veliki problem bio nedostatak oduzetih lopti pa su zato dovedeni Cooper i Demps. Potreban je u obrani DE, jer Bullard je bio dosta loš lani u rookie sezoni, te SS, jer Amos je više rezervni igrač nego starter.

Draft potrebe: DE, SS, QB, CB, WR, RT, TE.

Detroit Lions

Lavovi su bili nakon 2013. godine lani ponovno u doigravanju, ali su izgubili odmah od Seahawksa. Odradili su jedan miran free agency period, gdje su u obrani povećali konkurenciju na pojedinim pozicijama, odnosno poboljšali zamjene u odnosu na prošlu sezonu, a u napadu ciljano doveli dva igrača u ofenzivnu liniju Potpisali su rezervnog DT-a Khyrija Thorntona od bitnijih vlastitih FA igrača.

FA dolasci: ILB Paul Worrilow (Falcons); DT Akeem Spence (Buccaneers); DE Cornelius Washington (Bears); CB D.J. Hayden (Raiders); RT Ricky Wagner (Ravens); OG T.J. Lang (Packers);

FA odlasci: OG Geoff Schwartz (umirovio se); LB DeAndre Levy ( - ); LT Riley Reiff (Vikings); OG Larry Warford (Saints).

Najveće iznenađenje je otpuštanje LB-a DeAndrea Levyja koji je imao veliki udar na salary cap prostor, a njegovu zamjenu će vjerojatno tražiti putem drafta. Odlazak LT-a Reiffa i OG-a Larryja Warforda nadoknadili su dovođenjem još boljih igrača na tim pozicijama, Langa i Wagnera, a sve da bi poboljšali igru probijanjem koja je već dugo godina veliki problem za Lionse. Worrilow, Spence, Washington i Hayden su dosta dobre zamjene na svojim pozicijama.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Matthew Stafford – RB Theo Riddick – TE Eric Ebron – LT Taylor Decker – LG Graham Glasgow – C Travis Swanson – RG T.J. Lang – RT Ricky Wagner – WR Marvin Jones – WR Golden Tate – WR T.J. Jones.
Obrana: DE Kerry Hyder – DT A’Shawn Robinson – DT Haloti Ngata – DE Ezekiel Ansah – LB Nick Bellore – MLB Tahir Whitehead – LB Antwione Williams – CB Darius Slay – CB Nevin Lawson – FS Glover Quin – SS Tavon Wilson.
Specijalni timovi: LS Jimmy Landes – K Matt Prater – P Sam Martin – KR/PR T.J. Jones.

U napadu im je potreban još jedan WR, kao i pouzdan RB, jer Riddick je lani bio pravo iznenađenje, ali veliko je pitanje hoće li u 2017. moći odigrati na istoj razini. U obrani je najveća potreba na mjestu linebackera i vrlo vjerojatno će to i biti njihov draft izbor u prvoj rundi.

Draft potrebe: ILB, WR, RB, CB.

Green Bay Packers

Jedan čovjek već nekoliko sezona ponavlja istu stvar, Packersi su dobri, Packersi će ući u doigravanje i Packersi će ispasti od ekipe koja je u tom trenutku bolja od njih. Tako je bilo i u 2016. godini. Loš start u sezonu, 4-6 omjer i onda šest pobjeda zaredom u regularnoj sezoni te dvije pobjede u doigravanju kulminirali su potpunom katastrofom u NFC finalu kod Falconsa. Sve dok je QB-a Aarona Rodgersa, Packersi će biti uvijek jedni od kandidata za odlazak u Super Bowl, ali u 2017. će mu biti najteže dosad. Zbog problema s prostorom na salary capu, otpušteno je par veterana, a od vlastitih FA igrača, zadržani su OLB Nick Perry i RB Christine Michael. Većina ostalih je otišla u „toplije krajeve“ gdje su dobili više novca.

FA dolasci: TE Martellus Bennett (Patriots); CB Davon House (Jaguars); DE Ricky Jean Francois (Redskins).

FA odlasci: RB James Starks ( - ); CB Sam Shields ( - ); OC J.C. Tretter (Browns); SS Mycah Hyde (Bills); OLB Julius Peppers (Panthers); OG T.J. Lang (Lions); RB Eddie Lacy (Seahawks); TE Jared Cook (Raiders); OLB Datone Jones (Vikings).

Najveće pojačanje je potpis TE-a Bennetta koji bi trebao biti dodatna meta u napadu za Rodgersa, ali problem je ionako s druge strane lopte. Packersi imaju na papiru solidnu obranu, ali kad je riječ o izvedbi, onda je ta obrana među najslabijima. House i Jean Francois su više potpisi za momčad kojoj su potrebne dobre rezerve, a ne za ekipu koja lovi Super Bowl. Osim RB-a Michaela, na rosteru za RB-a imaju samo Tyja Montgomeryja koji je do prošle sezone bio WR. Puno rupa, ali oni će opet bit u vrhu lige.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Aaron Rodgers – RB Ty Montgomery – TE Martellus Bennett – LT David Bakhtiari – LG Lane Taylor – C Corey Linsey – LG Jason Spriggs – RT Bryan Bulaga – WR Jordy Nelson – WR Randall Cobb – WR Davante Adams.
Obrana: DE Kenny Clark – DT Letroy Guion – DE Mike Daniels – OLB Nick Perry – ILB Blake Martinez – ILB Jake Ryan – OLB Clay Matthews – CB Damarious Randall – CB Quinten Rollins – FS HaHa Clinton-Dix – SS Morgan Burnett.
Specijalni timovi: LS Brett Goode – K Mason Crosby – P Jacob Schum – KR Jeff Janis – PR Trevor Davis.

Dosta je nedostataka na rosteru, vjerujem da će dodati tijekom drafta RB-a, ILB-a, CB-a, SS-a i vjerojatno DT-a. Sve te pozicije trebaju kvalitetne zamjene, a neke i kvalitetne startere. To se sve može pronaći na draftu.

Draft potrebe: CB, RB, ILB, SS, DT.

Minnesota Vikings

VIkingsi su odradili jednu od najčudnijih sezona. Nakon što su par tjedana prije starta sezone ostali bez QB-a Teddyja Bridgewatera za cijelu sezonu, u razmjeni s Eaglesima su doveli QB-a Sama Bradforda. Predvođeni Bradfordom i sjajnom obranom, u prvih pet utakmica Vikingsi su imali isto toliko pobjeda. No, uslijedile su uskoro ozljede, tim je napustio koordinator napada i do kraja sezone su Vikingsi ispali iz bitke za doigravanje. Najveći problem je bila ofenzivna linija, koja je dopuštala puno previše pritiska na QB-a, što nikad nije dobra stvar. Od brojnih vlastitih FA igrača, potpisali su WR-a Adam Thielena i veterana, CB-a Terencea Newmana.

FA dolasci: RT Mike Remmers (Panthers); LT Riley Reiff (Lions); OLB Datone Jones (Packers); RB Latavius Murray (Raiders). FA odlasci: RB Adrian Peterson ( - ); OLB Chad Greenway (umirovio se); LT Matt Kalil (Panthers); TE Rhett Ellison (Giants); P Jeff Locke (Colts); CB Captain Munnerlyn (Panthers); WR Cordarelle Patterson (Raiders); OG Andre Smith (Bengals).

Otpuštanje legende franšize, RB-a Adrian Petersona je bilo očekivano, jer Adrian nije više ono što je nekad bio. Kao zamjenu za njega doveli su iz Raidersa RB-a Lataviusa Murraya, a za popravak ofenzivne linije i dva offensive tacklea za obje strane. Većina analitičara nije zadovoljna tim potpisima jer su oba igrača prosjek na tim pozicijama i vjerojatno će opet imati sličan problem kao i lani u drugom dijelu sezone s ofenzivnom linijom. Obrana je bila dosta dobra, a odlazak Greenwaya u mirovinu i CB-a Munnerlyna ne bi se trebao toliko osjetiti.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Sam Bradford – RB Latavius Murray – TE Kyle Rudolph – LT Riley Reiff – LG Alex Boone – C Joe Berger – RG Jeremiah Sirles – RT Mike Remmers – WR Stefon Diggs – WR Adam Thielen – WR Laquan Treadwell.
Obrana: DE Brian Robinson – DE Everson Griffen – DT Linval Joseph – DT Shariff Floyd – LB Anthony Barr – MLB Eric Kendricks – LB Emmanuel Lamur – CB Xavier Rhodes – CB Terence Newman – FS Harrison Smith – SS Andrew Sendejo.
Specijalni timovi: LS Kevin McDermott – K Kai Forbath – P ( - ) – KR/PR Marcus Sherels.

Napad je dosta solidan i sve ovisi koliko će dobro igrati OL, koja treba još par igrača za bolju kvalitetu. Obrana je dosta dobra, ali i na toj strani nedostaje nekoliko igrača koji će podići igru na višu razinu. Kako Giantsi nemaju kickera, tako Vikingsi nemaju puntera, još jedna briga više na draftu.

Draft potrebe: LB, OG, OC, DE.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stipest20.04.2017. u 22:17
    Onda će biti pitanje za Minnesotu. Vratiti njega ili ostaviti Bradforda koji se pokazao iznenađujuće dobar.
    stipest
  • baseggio19.04.2017. u 23:27
    Bridgewater ce biti spreman vjerojatno sredinom sezone
    baseggio
  • stipest19.04.2017. u 18:52
    Kakva je situacija sa ozljedom Bridgewatera?
    stipest
  • spherro19.04.2017. u 18:07
    Sve to pratimo na raznim američkim portalima, ali kada ti netko to ovako lijepo sažme i stavi sve na jedno mjesto, pravi je gušt za čitati. Hvala autoru! Pozzz
    spherro
  • Dario_SNet19.04.2017. u 16:23
    Svi su spremni, svaki dan jedan, nismo htjeli sve u jedan tekst jer bi bilo preopširno.
    Dario_SNet