Ostali sportovi

AFC South i West: Texansi imaju QB problem, Raidersi žele u Super Bowl

Sportnet • subota, 22.04.2017.
AFC South i West: Texansi imaju QB problem, Raidersi žele u Super Bowl
Foto: EPA

Dva mjeseca nakon Super Bowla i mjesec dana nakon početka razdoblja potpisivanja slobodnih igrača na tržištu, približava se vrhunac post-sezone u NFL-u, NFL Draft. Donosimo pregled najzanimljivijih događanja u tom razdoblju i pokušavamo odgonetnuti buduće planove momčadi...

AUTOR: Antonio Jukić

AFC South

Houston Texans

Vladari AFC Southa zadnje dvije sezone imali su jako zanimljivu post-sezonu. Nakon što su prošle godine investirali 36 milijuna dolara garantiranog novca u QB-a Brocka Osweilera, isti taj QB je tijekom sezone bio poslan na klupu i zamijenjen neiskusnim Tomom Savageom. I iako su obojica igrala ispodprosječno, zahvaljujući fantastičnoj obrani Texansi su se progurali do vrha divizije i časno ispali od Patriotsa u drugoj rundi doigravanja. Texansi su zbog problema na relaciji Osweiler – glavni trener Bill O’Brien povukli jedan „NBA“ potez, riješili se igrača s ogromnim udarom na salary cap prostor i tradeali Osweilera i izbor druge runde iduće godine u Brownse za oslobađanje prostora na salary capu. Sve je to učinjeno zbog toga jer su pokušali biti prvi u igri za mogući potpis QB-a Tonyja Roma. No, ispada da je taj potez za sada bio pogreška. Kako su bili tanki sa salary cap prostorom, napustila ih je većina FA igrača, a ugovor su produžili samo: P Shane Lechner, TE Ryan Griffin i K Nick Novak; sve ugovori veoma malog udara na salary cap.

FA dolasci: -

FA odlasci: QB Brock Osweiler (Browns – via trade); FS Quintin Demps (Bears); CB A.J. Bouye (Jaguars); OLB John Simon (Colts), DT Vince Wilfork (umirovio se).

Rubrika dolazaka je prazna, vrlo vjerojatno će dovesti poslije drafta jednog iskusnog QB-a da bude učitelj mladom QB-u (vjerojatno Cutlera ili Kaepernicka), ako takvog draftaju, a to im i je najveća potreba. Odlaske Dempsa i Bouyea te umirovljenje Wilforka će biti malo teže nadomjestiti, jer su imali odlične sezone, ali veseli povratak nakon ozljede njihove najveće zvijezde, DE-a J.J. Watta, tako da obrana ne bi trebala toliko biti na gubitku.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Tom Savage – RB Lamar Miller – TE C.J. Fiedorowitz – LT Duane Brown – LG Xavier Su’a-Filo – C Nick Martin – RG Jeff Allen – RT Chris Clark – WR DeAndre Hopkins – WR Will Fuller – WR Braxton Miller.
Obrana: DE J.J. Watt – DT D.J. Reader – DE Jadeveon Clowney – OLB Whitney Mercilus – ILB Brian Cushing – ILB Bernardrick McKinney – OLB Brennan Scarlett – CB Kareem Jackson – CB Jonathan Joseph – FS Andre Hal – SS Corey Moore.
Specijalni timovi: LS Jonathan Weeks – K Nick Novak – P Shane Lechner – KR Akeem Hunt – PR Will Fuller.

Obrana i bez par izgubljenih igrača izgleda fantastično, posebno prednja sedmorka. Vjerojatno će pokušati poboljšati safety pozicije na draftu, dok će sva pažnja u napadu ići na QB-a, jer im samo dobar QB nedostaje da budu jedni od glavnih favorita za naslov.

Draft potrebe: QB, S, DT, OLB.

Indianapolis Colts

Kada u prvoj godini kao GM dobiješ priliku draftati generacijski talent na mjestu QB-a i to napraviš, ali u narednih pet godina ne napraviš ništa da bi mu osigurao pojavljivanje u doigravanju svake godine, naravno da je onda vrijeme da odeš s mjesta GM-a. To se dogodilo bivšem GM-u Coltsa Ryanu Grigsonu. Coltsi su doveli novog čovjeka na mjesto GM-a, Chris Ballarda koji je u Chiefsima pekao zanat. On će pokušati pronaći potrebne igrače da bi se QB Andrew Luck vratio u doigravanje. Za početak je produžio suradnju s dva bitna startna igrača na svojim pozicijama, TE-om Jack Doyleom i SS-om Dariusom Butlerom.

FA dolasci: OLB Barkevious Mingo (Patriots); DE Jabaal Sheard (Patriots); OLB John Simon (Texans); DT Al Woods (Titans); DT Jonathan Hankins (Giants), P Jeff Locke (Vikings).

FA odlasci: P Pat McAfee (umirovio se); ILB D’Qwell Jackson ( - ); TE Dwayne Allen (Patriots – via trade); DT Arthur Jones ( - ).

Veliki problem za Coltse bila je igra prednje linije obrane prošle sezone, kao i igra pass rusha pa su pojačanja usmjerili u taj dio momčadi. Sheard i Simon bi trebali biti vođe napada na protivničke QB-e, dok bi Hankins trebao zaustavljati probijanja RB-a. Woods i Mingo su dovedeni kao zamjene. Umirovljenje puntera McAfeea je bilo veliko iznenađenje, ali su ga zamijenili još jednim odličnim punterom, Jeffom Lockeom iz Vikingsa. Potpisivanje TE-a Doylea značilo je da je Allen višak, tradeali su ga u Patriotse i dobili potreban pick u sredini drafta (izbor četvrte runde). Veteranski RB Frank Gore je i lani probijao dosta dobro, ostaje za vidjeti hoće li tražiti na draftu zamjenu za njega, jer on ima već 34 godine.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Andrew Luck – RB Frank Gore – TE Jack Doyle – LT Anthony Castonzo – LG Jack Mewhort – C Ryan Kelly – RG Brian Schwenke – RT Joe Haeg – WR T.Y. Hilton – WR Donta Moncrief – WR Phillip Dorsett.
Obrana: DE Jabaal Sheard – DT Jonathan Hankins – DE Henry Anderson – OLB John Simon – ILB Edwin Jackson – ILB Antonio Morrison – OLB Sean Spence – CB Vontae Davis – CB Rashaan Melvin – FS Clayton Geathers – SS Darius Butler.
Specijalni timovi: LS Matt Overton – K Adam Vinatieri – P Jeff Locke – KR/PR Chester Rogers.

Nakon dugo traženja, uspjeli su napokon sastaviti mladu ofenzivnu liniju, koja se prošle sezone koliko toliko uigrala i u 2017. bi zasigurno trebala igrati bolje. Time bi se napad popravio i Luck ne bi morao stalno strepiti za „goli život“. Osim pojačanja u FA periodu, potrebno im je još pomoći u obrani pa bi draftanje obrambenih igrača trebao biti prioritet na ovome draftu.

Draft potrebe: OLB, CB, ILB, RB.

Jacksonville Jaguars

Nakon četiri jako loše sezone, Jaguarsi su otpustili glavnog trenera Gusa Bradleyja i zaposlili koordinatora napada Douga Marronea na mjesto glavnog trenera. Nekoliko sezona uzastopno su bili proglašeni pobjednicima FA razdoblja, prognozirano im je doigravanje, ali na kraju se te prognoze nisu ostvarile, a pojačanja koja su doveli pokazala su se kao promašaji i nakon par godina bi ih se riješili. Slično je bilo i ove post-sezone. Od brojnih vlastitih FA igrača potpisali su startera DT-a Abryja Jonesa i rezervnog QB-a Chada Hennea, ostale su pustili, naravno da su i nekoliko igrača otpustili.

FA dolasci: SS Barry Church (Cowboys); LT Branden Albert (Dolphins – via trade); CB A.J. Bouye (Texans – 5 godina/67.5 mil $); DE Calais Campbell (Cardinals - 4 godine/60 mil $); RT Earl Watford (Cardinals); TE Mychal Rivera (Raiders). FA odlasci: LT Kelvin Beachum (Jets); CB Davon House (Packers); DE Jared Odrick ( - ); OG Luke Joeckel (Seahawks); TE Julius Thomas (Dolphins – via trade); SS John Cyprien (Titans); DT Sen’Derrick Marks ( - ); CB Prince Amukamara (Bears); DE Chris Smith (Bengals – via trade); DT Tyson Alualu (Steelers).

Napadački su nakon dosta dobre sezone 2015./2016. lani bili dosta ispod prosjeka. QB Blake Bortles je imao dosta presječenih dodavanja, igra probijanjem je bila nepostojeća i naravno da je loša sezona rezultat toga. Kad su doveli LT-a Brandena Alberta onda je otpušten LT Beachum, a odlaskom TE-a Thomasa morali su dovesti zamjenu i to je napravljeno dovođenjem solidnog Rivere iz Raidersa. Potreban im je jedan dobar probijač da bi smanjili pritisak na QB-a i vjeruje se da će takvog igrača tražiti u prvoj rundi drafta. Obrana je krajem sezone pokazivala neke znakove napretka, ali dosta igrača je otpušteno, a neki nisu dobili produženje ugovora. Zamjene koje su doveli su prošle sezone imale odlične sezone i Jaguarsi se nadaju da bi ti igrači mogli dovesti do napretka obrane u 2017.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Blake Bortles – RB Chris Ivory – TE Mychal Rivera – LT Branden Albert – LG Patrick Omameh – C Brandon Linder – RG A.J. Cann – RT Jermey Parnell – WR Allen Robinson – WR Marqise Lee – WR Allen Hurns.
Obrana: DE Dante Fowler Jr. – DT Abry Jones – DT Malik Jackson – DE Calais Campbell – LB Myles Jack – MLB Paul Posluszny – LB Telvin Smith – CB Jalen Ramsey – CB A.J. Bouye – FS Tashaun Gipson – SS Barry Church.
Specijalni timovi: LS Carson Tinker – K Jason Myers – P Brad Nortman – KR Marqise Lee – PR Bryan Walters.

Gledajući na papiru imena startera u obrani ta obrana je elitna. Hoće li to tako biti i u stvarnosti, ostaje za vidjeti. Nema mjesta na rosteru koje treba nadogradnju. S druge strane, napad bi osim već spomenutog RB-a trebao još i dobrog OG-a za konkurenciju starteru Omamehu. Ako se sve poklopi, mogli bi Jaguarsi biti jako opasni.

Draft potrebe: RB, OG, TE.

Tennessee Titans

Jedno od pozitivnih iznenađenja prošle sezone bili su upravo Titansi. Iako nisu ušli u doigravanje bili su u borbi do predzadnjeg kola za naslov u diviziji. No, kombinacija ozljede startnog QB-a Marcusa Mariote i posustajanje obrane u najvažnijim trenucima su razlozi što se to nije ostvarilo. Imali su sjajan napad probijanjem, a tako nešto se očekuje i naredne sezone. Od vlastitih FA igrača, produžili su rezervnog QB-a Matta Cassella, DT-a Karla Kluga te ILB-a Wesleyja Woodyarda.

FA dolasci: SS John Cyprien (Jaguars); CB Logan Ryan (Patriots); DT Sylvester Williams (Broncos).

FA odlasci: WR Kendal Wright (Bears); DT Al Woods (Colts); CB Jason McCourty ( - ).

Kao što je spomenuto, obrana je bila slabiji dio ekipe i ciljano su se pojačali u tom dijelu tijekom FA razdoblja. Ryan je imao sjajnu sezonu u Patriotsima i Titansi očekuju da će biti vođa secondaryja. Potpis Williamsa je jako dobar dodatak za prednju liniju obrane. Napad je bio odličan u probijanju, ali je problem bio igra dodavanjem, zbog slabog hvatačkog dijela ekipe i to će biti glavni zadatak za popraviti preko drafta.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Marcus Mariota – RB DeMarco Murray – TE Delanie Walker – LT Taylor Lewan – LG Quinton Spain – C Ben Jones – RG Josh Kline – RT Jack Conklin – WR Rishard Matthews – WR Tajae Sharpe – WR Harry Douglas.
Obrana: DE Karl Klug – DT Sylvester Williams – DE Jurrell Casey – OLB Derrick Morgan – ILB Wesley Woodyard – ILB Avery Williamson – OLB Brian Orakpo – CB Logan Ryan – CB Brice McCain – FS Kevin Byard – SS John Cyprien.
Specijalni timovi: LS Beau Brinkley – K Ryan Sucopp – P Brett Kern – KR/PR Eric Weems.

Ofenzivna linija im je jedna od najboljih u ligi te će dodatak hvatača pomoći da napad postane još raznovrsniji. U obrani je potrebno malo više dodataka da bi momčad bila konkurentnija. Vjerujemo da će dobro iskoristiti svoja dva izbora u prvoj rundi.

Draft potrebe: CB, WR, TE, ILB.

AFC West

Denver Broncos

Super Bowl osvajači iz 2015. su imali zanimljivu prošlu sezonu. Nakon što su ostali bez umirovljenog QB-a Peytona Manninga i nakon što je QB Brock Osweiler potpisao ugovor s Houstonom, našli su se u problemima na mjestu QB-a. Promovirali su Trevora Siemiana na mjesto startera, a draftali u prvoj rundi Paxtona Lyncha s namjerom da kad on bude spreman, preuzme mjesto startera od Siemiana. Međutim, to nije išlo najbolje, ponajviše zbog slabe ofenzivne linije quarterbackovi su bili dosta pod pritiskom i to se osjetilo na rezultatu ekipe. Obrana je nakon gubitka nekoliko startera bila jedan nivo slabija u odnosu na Super Bowl sezonu i to se također odrazilo na rezultat ekipe. Zbog problema sa zdravljem, umirovio se glavni trener Gary Kubiak te je na njegovo mjesto doveden bivši koordinator obrane Dolphinsa, Vance Joseph. I Broncosi su slično kao i Texansi bili jedna od opcija gdje bi mogao potpisati bivši QB Cowboysa Tony Romo pa stoga nisu previše trošili na pojačanja, jer su prostor čuvali za njegov potpis. Produžili su kickera Brandona McMannusa od važnijih FA igrača.

FA dolasci: OG Ron Leary (Cowboys); RT Menelik Watson (Raiders); DT Domata Peko (Bengals).

FA odlasci: LT Russell Okung (Chargers); DT Sylvester Williams (Titans); CB Kayvon Webster (Rams).

Ono što je većina analitičara očekivala, to su Broncosi i napravili, pojačali su ofenzivnu liniju da bi protekcija QB-a bila bolja, iako je tu još uvijek puno upitnika pa se biranje OT-a u prvoj rundi nameće kao imperativ. Napad bi trebao biti malo bolji nego lani, ako QB-i budu imali više vremena za bacanje lopte, a i igra probijanjem bi se trebala popraviti. U obrani je odlazak Williamsa riješen dovođenjem veterana Peka koji je jednake kvalitete kao i Williams. I ove godine će biti jedna od boljih obrana iako im je potrebna nadogradnja na par pozicija.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Trevor Siemian – RB C.J. Anderson – TE Virgil Green – LT Menelik Watson – LG Max Garcia – C Matt Paradis – RG Ron Leary – RT Michael Scofield – WR Demaryus Thomas – WR Emmanuel Sanders – WR Jordan Taylor.
Obrana: DE Jared Crick – DT Domata Peko – DE Derek Wolfe – OLB Von Miller – ILB Brandon Marshall – ILB Todd Davis – OLB Shane Ray – CB Aqib Talib – CB Chris Harris Jr. – FS Darian Stewart – SS T.J. Ward.
Specijalni timovi: LS Thomas Gaford – K Brandon McMannus – P Riley Dixon – KR Cody Latimer – PR Kalif Raymond.

Spomenuti izbor OT-a u prvoj rundi je najveća potreba ovog rostera. Watson je više RT i ako Broncosi pronađu LT-a na draftu poboljšali bi si obje pozicije. Vjerujem da će dodati i jednog WR-a, jer je Taylor jedan ispodprosječni WR za NFL standarde. Secondary je jedan od najboljih u ligi i uz pass rush predvodnik obrane. Potrebno je dodati DE-a da bude konkurencija Cricku i ILB-a koji će biti konkurencija Davisu.

Draft potrebe: OT, DE, WR, ILB.

Kansas City Chiefs

Poslije osvajanja divizije, Chiefsi su imali težak zadatak u drugoj rundi doigravanja gdje su u tijesnoj utakmici poraženi od Steelersa. Problem koji ih je pratio cijele sezone je bila igra napada pa dok ih je igra obrane i njihovi ostvareni poeni nakon grešaka protivničkih napada te sjajna igra specijalnog tima nosila, malo se spominjao slab napad. Taj dio će morati popraviti da bi mogli biti opet jedni od glavnih kandidata za naslov. Imali su malo prostora na salary capu i taj prostor su iskoristili za potpis njihovog najboljeg igrača, FS-a Erica Berryja za najveći iznos u povijesti za jednog igrača na poziciji safetyja (6 godina/78 mil $). Potpisani su još i K Cairo Santos, OG Laurent Duvernay-Tardif te treći safety na rosteru, Daniel Sorensen.

FA dolasci: DT Bennie Logan (Eagles).

FA odlasci: RB Jamaal Charles ( - ); QB Nick Foles (Eagles); DT Dontari Poe (Falcons).

Otpuštena je legenda kluba, RB Jamaal Charles, koji je imao ozljedu koljena lani, a koji je imao veliki udar na salary cap prostor. Odlučili su ne potpisati DT-a Poea jer je tražio preveliki ugovor pa su ga zamijenili potpisom malo slabijeg Bennieja Logana. Zbog svih tih problema sa prostorom na salary capu, Chiefsi nisu mogli ići u lov na kvalitetne FA igrače, nego su se zadovoljili Loganom i nekolicinom manje poznatih rezervnih igrača.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Alex Smith – RB Spencer Ware – TE Travis Kelce – LT Erick Fisher – LG Zach Fulton – C Mitch Morse – RG – Laurent Duvernay-Tardif – RT Mitchell Schwartz – WR Jeremy Maclin – WR Tyreek Hill – WR Chris Conley.
Obrana: DE Jaye Howard – DT Bennie Logan – DE Chris Jones – OLB Dee Ford – ILB Ramik Wilson – ILB Derrick Johnson – OLB Justin Houston – CB Marcus Peters – CB Steven Nelson – FS Eric Berry – SS Ron Parker.
Specijalni timovi: LS James Winchester – K Cairo Santos – P Dustin Colquitt – KR/PR Tyreek Hill.

Obrambeni dio rostera izgleda dosta dobro, samo na dvije pozicije bi trebalo povećati konkurenciju, ali i ovako je to jedna od boljih obrana lige. O specijalnim timovima i igri KR/PR Tyreeka Hilla se nema šta govoriti, rookie je igrao sjajnu sezonu i Chiefsi se mogu nadati da će i u narednoj biti slično. Napad je najveća boljka i tu treba nekoliko pojačanja. RB Ware nije idealna zamjena za Charlesa, QB Smith je u posljednjoj godini ugovora, a i potrebno je pojačati grupu hvatača, gdje su osim Maclina i Hilla svi ostali ispodprosječni.

Draft potrebe: RB, QB, WR, ILB, CB.

Los Angeles Chargers

Chargersi su drugu godinu zaredom odigrali jednu ispodprosječnu sezonu i ceh za to je platio glavni trener Mike McCoy. Na njegovo mjesto je došao bivši koordinator napada Billsa, Anthony Lynn. A nakon sezone, vlasnik je dobio dopuštenje lige za preseljenje franšize u Los Angeles, gdje će nakon izgradnje novog stadiona, dijeliti taj stadion zajedno s Ramsima. U offseasonu nisu mnogo „trgovali“, produžili su ugovor s OLB-om Melvinom Ingramom, SS-om Jahleel Addaeom te WR-om Dontrelleom Inmanom. Prostor na salary capu je bio dosta mali te su stoga zadržani najvažniji FA igrači.

FA dolasci: LT Russell Okung (Broncos);

FA odlasci: CB Brandon Flowers ( - ); OG D.J. Fluker (Giants); RB Danny Woodhead (Ravens); ILB Manti Te’o (Saints); LT King Dunlap ( - ).

Da bi mogli potpisati Okunga, morali su otpustiti Dunlapa, koji je bio najslabiji dio ofenzivne linije. Sada linija izgleda bolje pa bi napad trebao biti bolji. Veteranski QB Rivers bi ponovo trebao imati na raspolaganju odličnog WR-a Keenana Allena kojeg već par sezona muče ozljede te bi to uz dodatak Okunga i još jednu dobru sezonu RB-a Gordona moglo značiti i borbu za diviziju Chargersa. Da se to dogodi potrebno je i da obrana nastavi uzlaznom putanjom. Izbor DE-a Joeyja Bosea lani trećim izborom drafta pokazao se kao puni pogodak, a veseli i sjajna igra dvojice CB-a, uz dodavanje još kojeg mladog talenta iz prve dvije runde, mogao bi se pozitivni trend i nastaviti.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Phillip Rivers – RB Melvin Gordon – TE Hunter Henry – LT Russell Okung – LG Orlando Franklin – C Matt Slauson – RG Chris Hairston – RT Joe Barksdale – WR Keenan Allen – WR Tyrell Williams – WR Dontrell Inman.
Obrana: DE Joey Bosa – DT Brandon Mebane – DT Corey Liguet – DE Kyle Emanuel – LB Jatavis Brown – MLB Denzel Perryman – LB Melvin Ingram – CB Jason Verrett – CB Casey Hayward – FS Dwight Lowery – SS Jahleel Addae.
Specijalni timovi: LS Mike Windt – K Josh Lambo – P Drew Kaser – KR Kenjon Barner – PR Travis Benjamin.

Napad izgleda jako dobro i ako Rivers ne bude imao puno presječenih dodavanja, trebao bi biti u boljoj polovici lige. Obrana raste i dodavanje mladih talenata je imperativ, najveći problem je na mjestu S i u prednjoj liniji pa se stoga očekuje draftanje igrača na tim pozicijama u prve tri runde.

Draft potrebe: S, DE, LB, OG.

Oakland Raiders

Sjajna sezona Oakland Raidersa bila je uništena u predzadnjem kolu kada se ozlijedio QB Derek Carr. Njegove zamjene nisu uspjele ostvariti ono što je on tako dobro radio pa su Raidersi poslije osiguranog ulaska u doigravanje nakon 13 sezona, u tom istom doigravanju ispali već u prvoj rundi. QB Carr će biti spreman za novu sezonu, tako da će i Raidersi ponovno biti opasni protivnici svima. Ono što je odjeknulo kao najvažnija vijest u post-sezoni je odluka vlasnika da ekipu preseli iz Oaklanda u Las Vegas. Dobio je dozvolu od lige, u Las Vegasu će igrati od 2020. Od vlastitih FA igrača potpisali su DE-a Denica Autryja, dok je većina ostalih tražila više novca nego što vrijede te su svoju sreću potražili u drugim sredinama.

FA dolasci: WR Cordarelle Patterson (Vikings); TE Jared Cook (Packers);

FA odlasci: ILB Malcolm Smith (49ers); DT Stacy McGee (Redskins); CB D.J. Hayden (Lions); FS Nate Allen (Dolphins); RT Menelik Watson (Broncos); WR Andre Holmes (Bills); RB Latavius Murray (Vikings), TE Mycal Rivera (Jaguars).

Dva najveća gubitka u obrani su odlasci DT McGeeja i ILB-a Smitha, ali novac koji su dobili u novim ekipama Raidersi nisu bili voljni ponuditi. Hayden i Allen su bili rubni starteri te će na tim pozicijama biti problema u novoj sezoni, ali tu je draft. Watson i Holmes su bili rezervni igrači, a u novim ekipama će dobiti priliku na mjestu startera, što u Raidersima nisu mogli dobiti. Odlazak RB-a Murraya će biti nadomješten potpisom povratnika iz mirovine, Marshawna Lyncha, nakon što Raidersi i njegova bivša ekipa dogovore uvjete tradea.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Derek Carr – RB Jalen Richard – TE Jared Cook – LT Donald Penn – LG Kelechi Osemele – C Rodney Hudson – RG Gabe Jackson – RT Austin Howard – WR Amari Cooper – WR Michael Crabtree – WR Seth Roberts.
Obrana: DE Khalil Mack – DE Denico Autry – DT Jihad Ward – DT Dan Williams – LB Bruce Irvin – MLB Cory James – LB Shilique Calhoun – CB Sean Smith – CB David Amerson – FS Reggie Nelson – SS Karl Joseph.
Specijalni timovi: LS Jon Condo – K Sebastian Janikowski – P Marquette King – KR/PR Cordarelle Patterson.

Napad bi uz dodatak Lyncha trebao biti sjajan kao i lani. Naravno, ako Lynch bude u formi u kakvoj ga poznajemo iz vremena u Seattleu te ako ofenzivna linija odigra kao i prošle sezone kad su bili na vrhunskoj razini. Veza WR-a Amarija Coopera i QB-a Dereka Carra (tzv. AC/DC) je lani sjajno funkcionirala i zbog fokusa protivničkih obrana na Cooperu odlične su sezone imala druga dvojica hvatača, Crabtree i Roberts. Očekuje se slično i u 2017. Još dva odlična dodatka su napravili u post-sezoni dovođenjem TE-a Cooka koji je imao dobru sezonu u Packersima i odličnog returnera, Cordarrellea Pattersona koji bi trebao poboljšati igru specijalnih timova. Iako imaju obrambenog igrača godine u svojim redovima, u Khalilu Macku, obrana je bila slabiji dio ekipe. Tu nedostaje par pojačanja da bi se mogli nositi s najboljim momčadima lige.

Draft potrebe: ILB, CB, DT.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!