Nogomet

Remi bivših europskih prvaka

Ante Jukić • srijeda, 11.02.2009.
Remi bivših europskih prvaka
Foto: EPA

Zahvaljujući pogotku Gekasa pola sata prije kraja, Grčka je izbjegla domaći poraz od Danske. Češka i Turska su, pak, podijelile "bodovima" u dvobojima s afričkim reprezentacijama...

Iz "mora" prijateljskih utakmica koje su na rasporedu ovih dana, svakako valja izdvojiti susret bivših europskih prvaka - Grčke i Danske. Stari poznanici iz prethodnih kvalifikacijskih ciklusa u dvoboj na pirejskom "Giorgios Karaiskakisu" ušli su kao vodeći u svojim "južnoafričkim" skupinama, što nam daje naslutiti da bi barem jedna, od dvije neugodne serije, sljedeće godine mogla biti prekinuta. Grčka, naime, iščekuje svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu još tamo od 1994. godine (SAD), dok Danci pod svaku cijenu žele izbjeći propuštanje i trećeg uzastopnog velikog natjecanja. Prvaci Starog kontinenta iz 1992. posljednji su put na "sceni" bili prije pet godina u Portugalu, na EP-u koje su, trebali to uopće spominjati, senzacionalno osvojili njihovi večerašnji protivnici.

Dvoboj u atenskom predgrađu na kraju je okončan s miroljubivih 1:1. Vodstvo gostima u 48. minuti donio je Borring, dok se za kakvo-takvo zadovoljstvo domaćih navijača pobrinuo Gekas, u 16. minuti nastavka.

Reprezentacija Turske, polufinalist prošlogodišnjeg EP-a u Austriji i Švicarskoj, svoje je trenutne mogućnosti odlučila testirati u interkontinentalnom dvoboju protiv uvijek neugodne, ali i nepredvidljive Obale Bjelokosti.

Vodstvo domaćinima već u 11. minuti donio je Unal Gokhan, a tih 1:0 na semaforu je stajalo sve do posljednje minute. Tada je na scenu stupio najbolji igrač Slonova, Didier Drogba, i postavio konačan rezultat ovog dvoboja.

Poput Turaka, i reprezentativci Češke u srijedu su bili na afričkom iskušenju. Izabranici Petra Rade gostovali su u Maroku, gdje nisu uspjeli izvući ništa više od mršavih "mršavih" 0:0 s domaćom selekcijom.

Prijateljske utakmice:

Turska - Obala Bjelokosti 1:1, Maroko - Češka 0:0, Grčka - Danska 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!