Nogomet

Poraz doprvaka Europe

Vedran Babić • srijeda, 11.02.2009.
Poraz doprvaka Europe
Foto: EPA

Jedno od najvećih iznenađenja ove "prijateljske" večeri priredila je reprezentacija Norveške, koja je pogotkom u drugom dijelu nadvisila Njemačku. Skandinavskom slavlju pridružili su se i Šveđani pobjedom nad Austrijom, dok su Tunižani ostvarili zapaženi remi s Nizozemskom...

Prva utakmica Elfa u novoj godini neće ostati u lijepom pamćenju njemačkim navijačima. Momčad koja u svojoj kvalifikacijskoj skupini za SP 2010. drži posljednje peto mjesto, šokirala je LTU Arenu u Düsseldorfu i pogotkom Christiana Grindheima iz 63. minute odnijela pobjedu, koja će joj možda donijeti određenu dozu samopouzdanja uoči nastavka borbe za odlazak na Mundijal.

Nijemci su na travnjak izašli u jakom sastavu predvođenom kapetanom Ballackom, Kloseom, Lahmom, Schweinsteigerom i drugima, no Skandinavci su se pokazali kao pretvrd orah za aktualnog viceprvaka Europe. Na kraju je pobjedonosni pogodak postigao Grindheim, inače suigrač našeg Danijela Pranjića u Heerenveenu.

Švedska je petominutnim "blitz-kriegom" s 2:0 u Grazu pobijedila Austriju. Prvo je u 58. minuti za 1:0 pogodio 20-godišnji Rasmus Elm, da bi u 63. iz najstrože kazne Kim Källstrom potvrdio novu skandinavsku pobjedu.

U tuniskom gradu Radesu Nizozemska je pogotkom pomalo odbačenog Realovca Klaasa - Jana Huntelaara u 61. minuti poveo protiv domaćina, ali je vodstvo Tulipana trajalo kratko, samo pet minuta. Izjednačujući pogodak u svom prvom nastupu za reprezentaciju postigao je član francuskog drugoligaša Montpelliera, Jamel Saihi.

Istim rezultatom završio je susret između Švicarske i Bugarske, dok je Belgija u Genku s 2:0 nadigrala Sloveniju. Oba pogotka postigao je stoper Daniel van Buyten.

Prijateljske utakmice: Austrija - Švedska 0:2, Njemačka - Norveška 0:1, Švicarska - Bugarska 1:1, Tunis - Nizozemska 1:1, Belgija - Slovenija 2:0, Jamajka - Nigerija 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!