Ostali sportovi

Rookie Bull u City Centeru one

Sponzorirani članak • utorak, 04.05.2010.
Rookie Bull u City Centeru one

U okviru "Mjeseca ekstremnih i pustolovnih sportova", koji se održava u City Centeru one do 9. svibnja, posjetitelji su proteklog tjedna uživali u brojnim sportskim atrakcijama i družili se s mladom nadom kartinga i Formule 1, Lukom Grobenskim, hrvatskom reprezentativkom u ronjenju na dah Magdom Milas, te sa ponajboljim hrvatskim kajakašima na divljim vodama, Tomislavom Lepanom i Filipom Benjakom...

U četvrtak, zanimanje posjetitelja i sportskih novinara pobudio je 11-godišnjak, Luka Grobenski, najmlađi dječak koji je ikada ušao u program mladih talenata „Rookie Bulls“. Luka je svoj prvi karting dobio samo sa tri godine, a već sa četiri je startao svoju prvu utrku. Svjetski poznati stručnjaci Luki proriču blistavu karijeru, vide ga i spominju kao mogućeg prvog vozača Formule 1 s ovih prostora, a pozvan je i u školu Roba Wilsona, čiji su učenici bili i Montoya, Raikkonen, Hamilton.

Posjetitelji su imali prilike upoznati i Magdu Milas, hrvatsku reprezentativku u ronjenju na dah. Ova 25-godišnja Osječanka već nekoliko godina bilježi fantastične rezultate u ronjenju. Prvakinja je Hrvatske u ronjenju na dah, te je na otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu bila ukupni pobjednik natjecanja sa tri zlata, a na otvorenom prvenstvu Slovenije u Mariboru osvojila je srebrnu medalju.

Za one koji ipak više vole biti iznad vode, na štandu Kajak kanu saveza Zagreba mogu doznati sve o školama kajaka i kanua, a prošloga tjedna sve o opremi koju koriste, treninzima na rijekama i velikim sportskim natjecanjima otkrili su naši najbolji kajakaši Tomislav Lepan, Igor Gojić i Filip Benjak. Spomenimo da je Tomislav Lepan u razdoblju od 1997. – 2009. ukupno osvojio 6 zlatnih, 5 srebrnih i 13 brončanih medalja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije